Billige lån: Sammenlign og lån penge billigt (Lav rente fra 0%)

Lån penge billigt og hurtigt med en låneudbyder i oversigten. Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge om billige lån med lav rente hos flere låneudbydere. Herefter kan du nemt vælge det billigste lån ud fra dine lånetilbud. Husk at der er 14 dages fortrydelsesret på alle lån i Danmark.

Hvad er et billigt lån?

Et billigt lån er et lån med lave renter og gebyrer, hvilket betyder, at det har lave låneomkostninger. For at vurdere, om et lån er billigt, skal du se på lånets årlige omkostninger i procent (ÅOP), som samler alle omkostninger i procent.

Det gør det muligt at sammenligne forskellige lån direkte med hinanden. Dog er det vigtigt kun at sammenligne ÅOP for lån, når lånebeløbet og løbetiden er ens.

Hvis du vil sammenligne lån med forskellige størrelse for at finde markedets billigste lån på nettet, skal du kigge på de samlede kreditomkostninger, som ligesom ÅOP viser prisen for lånet.

Lån penge billigt og hurtigt

Det er muligt at låne penge billigt og hurtigt fra både banker og online låneudbydere. Online låneudbydere tilbyder ofte hurtige godkendelsesprocesser og udbetaling, nogle endda inden for samme dag. Mange banker kan også tilbyde lån med konkurrencedygtige renter, men deres godkendelsesproces kan tage længere tid.

Har billige lån lav rente er det ikke ens betydning med at lånet er det bedste eller billigste. Andre omkostninger og gebyrer spiller nemlig ind på omkostningerne for et lån. Hvis ønsker et billig lån med lav rente og få gebyrer skal du se på ÅOP eller samlede kreditomkostninger.

Det er vigtigt at sammenligne forskellige låneudbydere for at finde det lån, der bedst passer til dine behov og økonomiske situation. Sørg for at sammenligne mindst tre forskellige lånetilbud og lån penge billigt ved at vælge det lånetilbud der er billigst til din situation. Husk også at læse det med småt for at forstå alle vilkår og betingelser, før du tager et lån. Lån billigt og hurtigt ved en af låneudbyderne i oversigten.

Oversigt over billige lån:

LåneudbyderLånebeløbLøbetidAlderskrav
Bank Norwegian4.000 – 400.000 kr.12 – 180 måneder23 år
D:E:R Privat Finans10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
Ferratum1.500 – 50.000 kr.5 – 60 måneder21 år
Føniks Privatlån10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
KreditNU4.000 – 25.000 kr.24 måneder23 år
L’EASY10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
Nordcredit1.000 – 25.000 kr.12 måneder18 år
Nordiclån10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
PayMark Finans10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år

Kan man få billige lån uden renter?

Det er muligt at få billige lån uden renter med et rentefrit lån. Men selvom det er muligt at få rentefrie lån, er de ikke nødvendigvis de billigste lån online. Det skyldes, at der er flere omkostninger end blot renten at tage stilling til, hvis du vil finde det billigste lån på markedet. Det kan blandt andet være stiftelsesgebyrer og administrationsgebyrer.

I stedet for at lede efter et billigt lån uden renter, bør du i stedet se på de samlede kreditomkostninger eller ÅOP, for at finde det bedste og billigste lån på nettet.

Hvad skal du kigge på for at finde det billigste lån?

For at finde det billigste lån på nettet er der en række forskellige ting du skal undersøge. Først og fremmest bør du være opmærksom på at dit reelle lånetilbud kan afvige fra de vejledende priser i oversigten. Så sørg for at indhente tilbud fra de låneudbydere du overvejer at låne fra og lån billigt penge med et reelt sammenligningsgrundlag.

1. Renten

Renten er den pris du betaler for at låne penge. Det er vigtigt at bemærke, at renten kan variere meget, alt efter hvilken låneudbyder du vælger, hvor stort et beløb du låner og hvor længe du låner pengene. Derfor er det også vigtigt at ikke kun fokusere på at låne penge til billig rente, men også kigge på de samlede omkostninger ved lånet.

2. Samlede kreditomkostninger

De samlede kreditomkostninger viser lånets samlede omkostninger for hele låneperioden. Hvis du vil sammenligne lånetilbud og finde det billigste lån på nettet, bør du primært se efter de samlede kreditomkostninger, da det er et udtryk for den samlede pris for lånet i kroner og øre.

3. Årlige omkostninger i procent (ÅOP)

Årlige omkostninger i procent (ÅOP) viser, ligesom de samlede kreditomkostninger, de samlede omkostninger for lånet. Men i stedet for at være udtrykt som et fast beløb er ÅOP udtrykt som en procentdel af det lånte beløb på årsbasis. Den inkluderer både renter og alle andre gebyrer forbundet med lånet.

ÅOP kan gøre det nemt at sammenligne lån der minder meget om hinanden, da den både medtager renter og andre gebyrer. De årlige omkostninger i procent er specielt vigtige at se efter ved rentefrie lån, da den siger mere om omkostningerne ved lånet end blot at kigge på renten. Så sørg for at sammenligne ÅOP og lån penge billigt med lave renter og gebyrer ved den låneudbyder, der har de laveste årlige omkostninger i procent.

Vær opmærksom på at ÅOP kan virke misvisende hvis du sammenligner store og små lån med hinanden. Det skyldes, at små lån kan have en meget høj ÅOP, men lavere samlede omkostninger. Derfor kan de være billigere end større lån med en højere ÅOP. Vælg derfor to ensartede lån til sammenligning.

4. Månedlig ydelse

Når du skal finde det billigste lån på nettet er det også vigtigt at være opmærksom på den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse er det beløb, du skal betale hver måned i hele lånets løbetid. Ydelsen indeholder både afdrag på lånet og renter.

En lav månedlig ydelse kan være fristende, men det betyder typisk, at du skal betale på lånet i længere tid. Derfor kan et lån med en lav månedlig ydelse ende med at blive dyrere i det lange løb.

5. Løbetid

Løbetiden er den tid, du har til at betale lånet tilbage. Hvis du vælger en kort løbetid, skal du betale mere per måned men betaler mindre i renter totalt set. Hvis du vælger en lang løbetid, er din månedlige ydelse lavere, men du kan ende med at betale mere i renter.

6. Variabel eller fast rente

Før du låner bør du overveje om dit lån skal have en fast eller variabel rente. Faste renter ændrer sig ikke i løbet af lånets løbetid, mens variable renter kan gå både op og ned afhængigt af markedsforhold.

Variable renter kan give et billigere lån, hvis renten falder, men kan også gøre lånet dyrere, hvis renten stiger. Har et billig lån fast rente kan du være sikker på hvad dine rentebetalinger bliver i løbet af lånets tilbagebetalingstid, men kan gøre lånet relativt dyrere, hvis renten falder i lånets løbetid.

7. Ekstra gebyrer

Vær opmærksom på om låneudbyderen har høje gebyrer for ekstra ydelser eller eventuelle strafgebyrer. Disse gebyrer kan gøre et lån dyrere, så husk at tage stilling til dem når du sammenligner lån. Lån penge billigt og hurtigt med ro i maven ved at vælge en låneudbyder der har simple gebyrer.

Hvor er det billigst at låne penge?

Hvor det er billigst at låne penge afhænger af din situation. Hvis du er studerende er SU-lån det billigste lån lige nu, mens lån i friværdi typisk er det billigste lån for husejere. Det afhænger dog af hvor meget du ønsker at låne, hvor lang tid du har tænkt dig at betale lånet tilbage over, samt hvilke vilkår de forskellige låneudbydere tilbyder.

Det er altid en god idé at sammenligne lån fra flere forskellige udbydere, før du beslutter dig. Online låneberegnere kan være meget hjælpsomme i denne proces. Husk også at have øje for de årlige omkostninger i procent (ÅOP), da de inkluderer både renter og gebyrer.

Er det billigst at låne i banken?

Generelt set er banklån ofte billigere end forbrugslån og kviklån, men det er ikke altid billigst at låne i banken. Hvor det er billigst at låne penge afhænger af dit individuelle lånebehov, alder og generelle livssituation. Det kan i nogle tilfælde være billigere at låne penge af staten eller online låneudbydere end at tage et billig banklån.

Der er mange faktorer at tage i betragtning, hvis du vil låne penge billigt, herunder renter, gebyrer, løbetid og dine personlige finansielle omstændigheder. Det er vigtigt at sammenligne forskellige lånemuligheder og altid læse det med småt, inden du træffer en beslutning.

Lendo

Hvor kan man få det billigste lån?

Lån billigt og hurtigt med en online låneformidler der indhenter tilbud fra over 20 forskellige banker og låneudbydere.

Krav til at få billige lån uden sikkerhed

For at få billige lån uden sikkerhed, skal du mindst opfylde disse krav:

 • Du skal minimum være 18 år
 • Du skal have en fast indkomst
 • Du skal have et MitID
 • Du skal have et dansk telefonnummer
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
 • Du må ikke være i RKI eller Debitor Registret

Hvis du vil tage et billigt lån uden sikkerhed, kræver alle låneudbydere en kreditvurdering. Formålet med en kreditvurdering er at vurdere din evne til at tilbagebetale lånet. Det er ikke muligt at få hurtige billige lån uden kreditvurdering, pånær for lån der kræver sikkerhedsstillelse i dine ejendele.

Kan jeg få billige lån trods RKI?

Hvis du er registreret i RKI kan du ikke låne penge billigt uden at stille sikkerhed for lånet. Det er derfor kun muligt at få billige lån trods RKI, hvis du stiller sikkerhed for lånet i form af pant. Hvis du er registreret i RKI bør du altid søge professionel økonomisk rådgivning før du låner.

Find det billigste lån i Danmark

Find det billigste lån i Danmark, som passer til dit individuelle lånebehov, ved at følge de nedenstående trin:

1. Undersøg dit lånebehov

For at finde det billigste lån bør du starte med at undersøge dit lånebehov og lægge et budget. Ved at lægge et budget kan du finde dit månedlige rådighedsbeløb. Ud fra det kan du bedre vurdere hvad du har råd til at låne og hvor høj en månedlig ydelse din økonomi kan håndtere.

2. Find billige lånemuligheder til dit behov

Når du har klarlagt dit behov, skal du nu finde billige lånemuligheder, der passer til dit lånebehov. Der er mange forskellige lånemuligheder i Danmark, og hvis du vil finde et billigt lån med lav rente, bør du undersøge alle typer af billige lånemuligheder for at finde ud af, hvad der passer bedst til dit behov.

Du kan afhængigt af din situation få et billigt lån i friværdi, SU-lån eller en kassekredit i banken. Nogle billige lånemuligheder er kun tilgængelige til visse låntagere og opfylder kun behov til bestemte lånebeløb, mens andre lån er tilgængelige for alle som ønsker et billigt lån til udbetaling.

3. Sammenlign låneudbydere med billige lån

Når du har fundet den rette lånetype er det en god idé at sammenligne billige lån til lav rente fra flere forskellige låneudbydere. Ved at sammenligne flere billige lån hurtigt, før du ansøger, kan du få en bedre fornemmelse for markedet og en større sandsynlighed for at finde markedets billigste lån online. Her kan du med fordel bruge en oversigt over billige gode lån til hurtigt at sammenligne og få en fornemmelse af markedet.

4. Indhent flere lånetilbud og lån penge billigt

Hvis du vil låne penge billigt skal du indhente flere lånetilbud. Det skyldes, at et lånetilbud afhænger af en individuel kreditvurdering, som kan påvirke den reelle pris for et lån. Derfor kan der være stor forskel fra låneeksempler på nettet til de reelle tilbud du modtager.

Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge om flere lån. Derfor kan det være en god idé at få lånetilbud fra flere banker. Du er først bundet af en låneaftale, hvis du vælger at acceptere den.

Lån penge billigt og hurtigt

 • Indhent mindst 3 lånetilbud: Som tommefingerregel skal du mindst indhente 3 forskellige lånetilbud for at finde et billigt lån med lav rente.
 • Brug en låneformidler: Den hurtigste måde at få et billigt lån med lav rente er ved at bruge låneformidlere, som kan indhente tilbud fra op til 20 forskellige långivere med én ansøgning.

5. Sammenlign dine lånetilbud og vælg det billigste lån

Når du har modtaget dine lånetilbud, skal du starte med at sammenligne dem for at finde det bedste og billigste lån. Lån penge billigt med lav rente og få gebyrer ved at se på følgende faktorer:

 • ÅOP: Sammenlign dine lånetilbud ud fra de årlige omkostninger i procent (ÅOP) for at få et klart overblik over alle omkostninger forbundet med lånet, inklusive renter, gebyrer og andre udgifter. Dette hjælper dig med at vurdere, hvilket lån der er mest økonomisk fordelagtigt for dig på lang sigt.
 • Samlede kreditomkostninger: Det er også vigtigt at kigge på de samlede kreditomkostninger, når du sammenligner lånetilbud. Kreditomkostningerne repræsenterer det totale beløb, du vil ende med at betale i løbet af lånets løbetid, ud over det lånte beløb.
 • Månedlig ydelse: Sammenlign dine lånetilbud ud fra månedlig ydelse og sammenhold med dit månedlige rådighedsbeløb for at være sikker på at du har råd til at betale de månedlige afdrag.

Når du har fået et overblik over dine lånetilbud, kan du nu vælge det billigste lån. Sammenligning gør at du er sikker på at du får det lån der opfylder dine behov bedst.

5. Lån billigt penge hos den bedste udbyder

Vælg den bedste låneudbyder og lån penge til billig rente med få gebyrer ved at acceptere lånetilbuddet. Det fremgår typisk af lånetilbuddet hvordan du acceptere det.

Gå gennem vilkår og betingelser grundigt inden du underskriver låneaftalen og tag et billigt lån, som du er sikker på at du forstår. For at acceptere et lånetilbud skal du typisk underskrive låneaftalen med MitID.

Husk at afdrage dit billige lån til tiden, så du undgår ekstra gebyrer der kan gøre dit lån dyrere end højst nødvendigt. Husk også at der er 14 dages fortrydelsesret på alle lån i Danmark, hvis du har været lidt for hurtig til at optage et lån.

Før du låner kan det være en god idé at få overblik over hvilke muligheder du har for at få billige lån med lav rente og hvilke dyre lån du bør undgå.

Billige lån med lav rente

Der findes mange billige lånemuligheder med lav rente. Hvis du leder efter den billigste lånetype, er her et overblik over din muligheder for at få et billigt lån med lav ÅOP og rente:

1. SU-lån

SU-lån er det billigste lån i Danmark og den bedste mulighed for at få billige lån for unge mennesker. Hvis du er studerende er SU-lån det billigste lån du kan få, da de samlede omkostninger er markant lavere end ved at låne af private virksomheder.

Når du er under uddannelse koster et SU-lån kun 4% i årlig rente og efter endt uddannelse fastsættes renten på det billige lån til studerende ud fra diskontoen med et fradrag eller tillæg som årligt fastsættes i finansloven. Tillægget kan maksimalt være 1%. Du kan se den aktuelle rente og tillæg på SU.dk.

2. Realkreditlån

Realkreditlån er et af Danmarks billigste lån, men det kan kun bruges i forbindelse med boliger. Prisen for det billige boliglån varierer alt afhængig af renten, inflation, løbetid og om lånet har variabel eller fast rente.

Et realkreditlån kan bruges til at låne penge billigt i friværdien af din bolig. Hvis du som boligejer ønsker et lån på over 100.000 kroner, vil et lån i friværdien af din bolig typisk være en af de billigste lån på markedet.

Hvis du vil låne mindre end 100.000 kroner, vil det ofte bedre kunne betale sig at vælge en anden type lån, grundet omkostningerne der er forbundet med at låne penge i friværdi.

3. Kassekredit

En kassekredit er en fleksibel løsning, hvor du udstykkes en personlig kreditgrænse, som gør det muligt at lave overtræk. Det er typisk muligt at få et rimelig billig kredit lån på op til 100.000 kr. Kassekreditten kan i mange tilfælde være en billig løsning, sålænge du er i stand til at betale tilbage i rette tid.

En kassekredit har typisk en ÅOP på omkring 10-17%, hvilket gør det til et meget billigt lån. Det er et stående lån, hvilket betyder at du at du kan nøjes med løbende at betale renter, indtil du tilbagebetaler lånet.

4. Forbrugslån

Forbrugslån bør være den sidste udvej for at få billig lån uden sikkerhed, da renten typisk er højere end for de andre typer af billige lån online. Nogle banker og online låneudbydere tilbyder dog forbrugslån med relativt lav rente. Omkostningerne varierer meget fra udbyder til udbyder og afhænger også af låntagerens kreditværdighed.

Et forbrugslån har typisk en ÅOP på omkring 13-21%, hvilket betyder at de billigste forbrugslån kan være attraktive. Hvis du ønsker et billigt privatlån kan det altså være en mulighed.

5. Samlelån

Samlelån kan være en billig løsning, hvis du har flere små lån med høj rente. Ved at samle alle dine lån ét sted, kan du ofte få en lavere rente på dit lån og spare penge. Samlelån kan fås gennem banker og online låneudbydere. Det er dog vigtigt at være opmærksom på eventuelle gebyrer forbundet med oprettelse og administration når du skal finde det billigste samlelån.

Dyre lån med høj rente

Efter den nye lånelov fra 1. juli 2020 findes der ikke længere meget dyre lån på det danske lånemarked. Lån må maksimalt have en ÅOP på 35%, men låneudbyderne ikke må markedsføre dyre lån med høj ÅOP over 25%. Derfor vil du sjældent opleve lån med høj ÅOP på over 25%. Her er et overblik over forskellige typer af lån med høj rente og årlige omkostninger i procent:

1. Pantelån

Pantelån er en type lån, hvor du bruger en værdigenstand som sikkerhed for lånet. Det kan være smykker, ure, kunstværker eller lignende. Pantelåneren vurderer genstanden og giver dig et lån baseret på denne vurdering. Hvis du ikke kan betale dit lån tilbage, har pantelåneren ret til at sælge genstanden for at dække lånet.

Pantelån kan have meget høje omkostninger, da de juridisk set behandles som et salg med tilbagekøbsret. Det betyder at pantelån ikke er omfattet lovens maksimale grænse på 35%. De billigste pantelån koster det der svarer til en ÅOP på 42%, hvor de dyreste har omkostninger for det der svarer til en ÅOP på 213,85%. Da mange bruger salg med tilbagekøbsret som et lån, kan pantelån i praksis anses som det dyreste lån i Danmark.

2. Kviklån

Kviklån er kendt for at have en meget høj rente og ÅOP. De er hurtige at optage online og har typisk en kort løbetid, men det er vigtigt at være opmærksom på de høje omkostninger forbundet med denne type lån. Lånetypen gør det muligt at få et relativt billig hurtig lån.

De billigste kviklån har en rente på 0%, men det betyder ikke at lånet er gratis. Kviklån og andre lån kan nemlig have andre omkostninger og gebyrer, hvilket betyder at deres ÅOP typisk ligger op ad den lovbestemte grænse på 25%, hvor det er tilladt at markedsføre lånet.

3. SMS-lån

SMS-lån er små lån, der kan optages hurtigt og nemt via SMS. Disse lån har typisk en meget høj rente, og det kan blive meget dyrt, hvis man ikke betaler lånet tilbage hurtigt.

De billigste SMS-lån har en ÅOP på omkring 25%, som er den lovlige grænse for markedsføring af lån i Danmark. Det er dog muligt at finde billigere SMS-lån, hvor du kan få et hurtig billig lån på dagen.

4. Små lån

Små lån har en højere rente og ÅOP sammenlignet med andre lån. Men det betyder ikke nødvendigvis at de er dyrere end andre lån. Prisen på lånet afhænger nemlig også af, hvor lang tid man bruger på at betale lånet tilbage. Hvis man betaler et lille lån tilbage over en kort periode, kan det i mange tilfælde være billigere end et større lån, selvom renten og ÅOP er højere.

Efter en lovændring i Danmark i juli 2020, der begrænsede ÅOP til 35% og forbød markedsføring af lån med ÅOP over 25%, stoppede mange låneudbydere med at tilbyde billige små lån. Det skyldes, at det ikke længere er rentabelt at udbyde små lån, da rentesatsen på mindre med kort løbetid skal være højere end ved større lånebeløb for at kunne betale sig for låneudbyderne. Det betyder, at det i dag er svært at få små billige lån på nettet på under 1.000 kr.

Kan man låne penge gratis?

Det er ikke muligt at låne penge gratis. Tidligere har det været muligt at få første lån gratis hos mange forskellige låneudbydere. Her tilbød mange låneudbydere et billigt lån til alle førstegangslånere. Men efter en lovændring, som trådte i kraft d. 1. juli 2020, er det ikke længere muligt at få et gratis lån.

Lån penge billigt ved at søge efter billige lån med lav rente på nettet.