Nordnet Anmeldelse 2024

Nordnet tilbyder handel med aktier, indeks, ETF’er, valuta og råvarer. På platformen kan du investere i aktier med en minimumskurtage på 29 kr. for danske aktier.

 • Bedste mægler for begyndere
 • Bedste mægler til automatisk investering
 • Bedste mægler til pensionsopsparing

En af Nordnets store fordele er Nordnet Månedsopsparing. Med en månedsopsparing kan du sammensætte en portefølje og få platformen til automatisk at investere for dig hver måned til 0 kroner i kurtage.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Den største ulempe ved Nordnet er, at platformen har begrænset udvalg af børser, sammenlignet med andre børsmæglere. Men til gengæld er platformen meget begyndervenlig.

Ønsker du adgang til flest mulige aktier på en dansk platform, så se i stedet nærmere på SaxoInvestor.

På Nordnet kan du hverken investere i kryptovaluta eller foretage CopyTrading. Vil du gerne have en aktieplatform, hvor det både er muligt at investere i aktier, kryptovaluta og bruge CopyTrader, så se nærmere på eToro.

Hvad er Nordnet?

Nordnet anmeldelse

Nordnet er en online børsmægler, som blev stiftet i 1996 og som blev introduceret på det danske marked i 2001.

I dag har Nordnet over 400.000 danske brugere og er dermed en af de mest populære mæglere i Danmark.

Nordnet adskiller sig fra andre danske mæglere ved at tilbyde investering med Nordnet Månedsopsparing, hvor investorer hver måned kan spare op i aktier med 0 kroner i kurtage. På Nordnet kan du investere i aktier, ETF’er, indeksfonde og råvarer.

Nordnet er kåret til Årets Børsmægler af Dansk Aktionærforening i mere end 10 år.

Mange danske investorer har valgt Nordnet grundet følgende:

 • Nordnet Månedopsparing med 0 kroner i købskurtage
 • Adgang til Shareville

Alt dette og mere kan du lære mere om i denne Nordnet anmeldelse.

Fordele ved Nordnet

 • Fine Trustpilot anmeldelser: Det fleste kunder er tilfredse med Nordnet og platformen har primært 5-stjernede Trustpilot anmeldelser.
 • Nordnet Månedsopsparing: En af de største fordele ved Nordnet er månedsopsparingen, som gør det muligt for investorer at automatisere deres investeringsopsparing.
 • Automatisk indberetning til SKAT: Nordnet indberetter automatisk dine handler til SKAT, hvilket betyder at du spare en masse tid på administration i forbindelse med årsopgørelsen.
 • Aktiesparekonto: Endnu en fordel ved Nordnet er at du kan oprette en aktiesparekonto, som kan give dig en lavere aktieskat.
 • Ingen depotgebyrer: Der er ikke et depotgebyr hos Nordnet, hvilket betyder at det er gratis at have en konto på platformen.
 • Indskydergaranti: Kontanterne på dit aktiedepot og opsparingskonto er dækket af den svenske indskudsgaranti. Pensionsdepoter dækkes af den danske indskyder- og investorgarantiordning.
 • Dansk kundeservice: Hos Nordnet kan du få hjælp af en dansk kundeservice.
 • Shareville: Som kunde hos Nordnet får du eksklusiv adgang til Shareville, som er et populært online investeringsforum.

Ulemper ved Nordnet

 • Begrænset udvalg af aktier: Nordnet har et mindre udvalg af markeder og børser end mægleren SaxoInvestor. Men Nordnet giver alligevel adgang til de fleste populære amerikanske, europæiske og danske aktier.
 • Køb af obligationer: Hos Nordnet skal du ringe til en mægler for at få lov til at købe enkeltobligationer. Som alternativ kan du investere i investeringsforeninger og ETF’er med obligationer gennem webtraderen.
 • Høj kurtage: En af de største ulemper ved Nordnet er at de har en højere minimumskurtage end mæglere som eToro og SaxoInvestor.

Nordnet Trustpilot anmeldelser

Baseret på over 2.000 anmeldelser, har Nordnet fået 3,0 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Det gør Nordnet til en af de bedste investeringsplatforme i Danmark.

Blandt de positive Nordnet anmeldelser på Trustpilot, roses investeringsbanken for høj brugervenlighed, lav kurtage og mulighed for at investere med en automatisk månedsopsparing. Nogle investorer mener også at Nordnet er perfekt til investering for begyndere, da de har skabt et investeringsunivers med podcasts, forum, blogindlæg m.m.

Investeringsplatformen har også modtaget negative anmeldelser fra kunder, som har været ramt af at det har taget lang tid at oprette eller lukke en konto.

Opret en konto hos Nordnet

Det tager kun ganske kort tid at oprette en Nordnet konto og du kan komme i gang med få klik.

Klik på nedenstående knap for at komme i gang med at oprette en Nordnet konto:

1. Indtast dine personoplysninger

For at komme i gang med at bruge Nordnet, skal du først oprette en konto. Det gør du ved at trykke “Bliv kunde” på hjemmesiden. Her bliver du mødt med denne skærm:

Oprettelse af Nordnet login

Vælg først om du vil oprette en Nordnet konto til privatperson, selskab eller mindreårig og indtast dit navn.

I denne guide tages der udgangspunkt i oprettelse af konto for en privatperson over 18 år.

Processerne er lidt anerledes for selskaber og mindreårige. Er du under 18 år, skal du blandt andet have dine værges accept for at kunne oprette en investeringskonto på Nordnet.

2. Opret aktiedepot og aktiesparekonto

Når du trykker videre kommer du til en skærm, hvor du skal vælge hvilken type depot du ønsker at oprette.

Opret Nordnet aktiedepot og aktiesparekonto

Du vil som udgangspunkt altid oprette et aktiedepot. Her har du også mulighed for at ændre navnet, hvis du ikke ønsker standardnavnet “Aktiedepot”.

Hvis du ikke allerede har en aktiesparekonto hos en anden bank, anbefales det at du også opretter en aktiesparekonto, da skatten er lavere. Er du i tvivl, kan du altid senere tilføje en aktiesparekonto til din profil inde på webtraderen.

3. Indtast dine kontaktoplysninger

Når du har valgt dine kontotyper, skal du indtaste dine kontaktoplysninger, som består af telefonnummer og e-mail.

Her skal du indtaste dit telefonnummer og e-mail når du opretter dig på Nordnet

Det er vigtigt at du indtaster din primære e-mail, da Nordnet fra tid til anden sender vigtig information.

4. Lav et Nordnet login

Efter kontaktoplysningerne skal du vælge et brugernavn og password. Det skal primært bruges, hvis du vil logge ind uden MitID.

Lav et Nordnet login, som kan bruges som et alternativ til at logge ind med MitID

Brugernavnet skal være mindst 6 tegn og kan bestå af bogstaver fra a-z, _ og tal.

Dit password skal mindst være 8 tegn. I passwordet skal der være et stort bogstav, et lille bogstav, et tal og et specialtegn.

5. Svar på spørgsmål

Når du har lavet dit Nordnet login, skal du svare på spørgsmål om dig selv og dit formål med investering på Nordnet.

At skulle svare på sådanne spørgsmål er en normal procedure, når du opretter en investeringskonto.

Når du har svaret på spørgsmålene skal du blot trykke “Videre”.

6. Bekræft din identitet

Det er et lovkrav at finansielle virksomheder kender deres brugere. Derfor skal du uploade en kopi af dit billed-ID, så Nordnet kan bekræfte din identitet.

Vedhæft kopi af dit billed-ID

I dette trin er der også en guide til hvordan du tager et korrekt billede, så du bliver godkendt første gang.

Tryk på “Indsend” for at komme videre.

7. Underskriv aftale med MitID

Det sidste trin i oprettelsesprocessen er at du skal underskrive et dokument, som indeholder Nordnets aftale, vilkår og retningslinjer.

Det er vigtigt at du grundigt læser betingelserne før du skriver under.

Aftalen underskrives med MitID.

Herefter vil der typisk gå 1-3 hverdage før Nordnet har gennemgået oprettelse af konto.

8. Overfør penge til din Nordnet konto

Når din konto er blevet aktiv kan du nu overføre penge til din Nordnet konto. Det kan du gøre med en almindelig bankoverførsel.

For at finde dine kontooplysninger på din Nordnet konto, skal du blot trykke “Mine sider” og så “Indbetaling”. Her finder du dine kontooplysninger.

Indbetaling af penge på Nordnet med en bankoverførsel

Når du sender penge til Nordnet skal du være opmærksom på at der ved overførslen vil stå Danske Bank, som modtagerbank. Det er ikke en fejl, men skyldes blot at indbetalingsløsningen er udviklet i samarbejde med Danske Bank.

9. Kom i gang med at investere

Når du har sendt penge til din konto, kan du begynde at investere. Gå til webtraderen eller brug Nordnets app til at investere i forskellige værdipapirer.

Her kan du nemt bruge søgefeltet til at finde det værdipapir, som du gerne vil investere i.

Nordnet produkter

Nordnet giver adgang til en del forskellige markeder og produkter. Her er de vigtigste produkter på Nordnet:

Nordnet Månedsopsparing

Nordnet Månedsopsparing gør det muligt at lave en automatisk månedlig opsparing i investeringsforeninger, ETF’er eller udenlandske fonde.

Her afsætter du et fast beløb, som hver måned bliver investeret i de fonde du har valgt.

Eksempel på hvilke fonde man kan vælge til en Nordnet Månedsopsparing

Når du har opsat en Nordnet Månedsopsparing kræver det blot at du laver en automatisk overførsel fra din normale bank, og så er dine investeringer 100% automatiseret.

Det koster 0 kroner i købskurtage når du handler investeringsprodukter gennem Nordnet Månedsopsparing.

Hvordan du beskattes af en Nordnet Månedsopsparing afhænger af hvilke fonde du investerer i.

Det er rigtig smart at bruge Nordnet Månedsopsparing til investering, da det gør investering så simpelt og effektivt som muligt.

Nordnet Porteføljelån

Med et Nordnet Porteføljelån kan du optage et lån ved at stille din portefølje til sikkerhed. Du kan tjekke din belåningsværdi ved at gå til “Mine sider” og klikke “Kreditter”.

Så meget kan du låne med et Nordnet porteføljelån

Du kan både få et Porteføljelån og Porteføljelån Plus. Forskellen er renten på lånet, som afhænger af belåningsgraden.

Renten for lånet afhænger også af hvor stor spredning du har i dine investeringer. Desto bedre diversificering, desto lavere rentesats.

Der er høj risiko ved at låne penge med sikkerhed i din portefølje. Det er nemlig ikke sikkert at investeringen stiger i værdi. For at kunne få et Porteføljelån skal du have en kreditaftale med platformen.

Lånet kan bruges til at investere i værdipapirer eller som et alternativ til et almindeligt lån fra traditionelle banker.

Nordnet One

Nordnet One er et investeringsprodukt, hvor du kan vælge mellem tre forskellige fonde der har hver sin sammensætning af aktier og obligationer.

 • Nordnet One Forsigtig: 30% aktier og 70% obligationer
 • Nordnet One Balance: 60% aktier og 40% obligationer
 • Nordnet One Offensiv: 80% aktier og 20% obligationer

Når du investerer gennem Nordnet One beskattes du efter lagerprincippet. Det betyder, at du årligt skal betale skat af den værdistigning der har været.

Om du skal vælge Nordnet One eller Nordnet Månedsopsparing afhænger af hvor meget viden du har om investering og hvor vigtigt det er for dig at kunne tilpasse ned til mindste detalje hvad der investeres i.

Nordnet One er hurtigere at komme i gang med end Nordnets Månedsopsparing. Men til gengæld har du mindre indflydelse på hvad du investerer i.

Nordnet Markets

Gennem Nordnet Markets kan du spekulere i aktier, råvarer og indeks med gearing.

Dine investeringer kan geares med helt op til 20x.

Hvis du investerer for mere end 1.000 kroner i Nordnet Markets er din handel kurtagefri.

Nordnet Markets er primært målrettet erfarne investorer og egner sig ikke til begyndere, da der handles med mere komplekse produkter.

Nordnet Active Trader

Hvis du gerne vil foretage daytrading med Nordnet, bør du se nærmere på Active Trader. Det er en skræddersyet løsning for daytradere, som udover en trading platform giver dig adgang til lavere kurtage, analyseværktøjer og informationskilder.

For at blive Active Trader og skal du minimum foretage 240 handler i kvartalet eller omsætte for 30 mio. kroner.

Daytrading med Nordnet kan godt blive dyrt, hvis du ikke er Active Trader.

Aktiesparekonto

Nordnet tilbyder som de fleste danske investeringsbanker en aktiesparekonto.

Aktiesparekontoen har en lavere skat på end et almindelig aktiedepot, men har en beløbsgrænse på 135.900 kroner i 2024.

Når du starter med at investere kan det godt betale sig at udnytte din Nordnet aktiesparekonto, før du investerer via dit almindelige aktiedepot.

For at oprette en aktiesparekonto på Nordnet skal du blot trykke “Tjenester” og så “Aktiesparekonto”. Her kommer du til en landingsside om aktiesparekontoen, hvor du skal trykke “Opret din aktiesparekonto her”, for at komme i gang med oprettelsen.

Pensionsopsparing

Hvis du selv ønsker at investere din pensionsopsparing, kan du hos Nordnet oprette et pensionsdepot.

Modsat mange andre pensionsordninger, er der ingen faste årlige gebyrer på en Nordnet pensionskonto. Hvis du har godt styr på investering og, kan det derfor give mening selv at administrere din pension gennem Nordnet. Du kan se dine nuværende pensionsordninger på pensionsinfo.dk.

Shareville

Som kunde hos Nordnet får du adgang til investeringsforumet Shareville.

Shareville kommentarer

På Shareville kan du følge andre investorere og finde inspiration til din egen portefølje. Du kan kommentere på aktier og få sparring med andre investorer. Du kan også se hvilke aktier der er mest populære lige nu.

Shareville er ejet af Nordnet, og den eneste måde at få adgang er ved at blive kunde hos Nordnet.

Nordnet kurtage og gebyrer

Nordnet tjener penge på en række gebyrer på platformen. I denne del af anmeldelsen kan du lære mere om de forskellige Nordnet priser.

Kurtage

Nordnet tilbyder handel med danske aktier til en standardkurtage på 0,10%. Minimumskurtagen er på 29 kroner. Det betyder, at du skal handle for mere end 29.000 kroner for at komme over minimumskurtagen på de 29 kroner.

Hvis du handler med udenlandske aktier er kurtagen typisk højere end ved danske aktier. Kurtagen varierer alt afhængigt af hvilken børs du handler på, hvor meget du køber for og mængden af aktivitiet på din konto.

Kurtagen kan nedsættes hvis du er ny kunde, har mange handler, er studerende eller er medlem af Dansk Aktionærforening.

Nordnets kurtage er i den høje ende sammenlignet med andre aktieplatforme.

Depotgebyr

Nordnet har ikke noget depotgebyr. Det betyder, at du helt gratis kan have en konto hos Nordnet, selvom du ikke har nogle handler. Du bliver altså ikke straffet for inaktivitet.

At der ikke er nogen faste årlige omkostninger eller inaktivitetsgebyrer hos Nordnet, gør platformen god til de mange investorer der ikke ønsker at handle aktier og andre værdipapirer hele tiden.

Vekselgebyr

Nordnet har et gebyr for valutaveksling. Når du åbner et aktiedepot, aktiveres vil din konto basere sig på danske kroner (DKK).

Men hvis du investerer i værdipapirer i en anden valuta end DKK, så vil der være et gebyr for valutaveksling.

Vekselgebyret hos Nordnet er på 0,25%. Hvis du har en valutakonto er falder dit vekselgebyr til 0,15%. Hvis du eksempelvis handler meget med amerikanske aktier, kan det være en god idé at oprette en valutakonto til amerikanske dollars, for at spare på vekselgebyret.

Sammenlign online mæglere

Sammenlignet med andre online mæglere klarer Nordnet sig godt.

Investering har risici, din porteføljeværdi kan falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Hvis du gerne vil sammenligne Nordnet med en specifik platform, kan du læse sammenligner her:

Ofte stillede spørgsmål

Nordnet er en online mægler, hvor du kan handle med aktier, ETF’er, indeksfonde og råvarer.

Platformen blev grundlagt i 1996 og er i dag en af de mest populære online mæglere i Danmark med over 300.000 danske brugere.

Nordnet er særlig kendt for Nordnet Månedsopsparing, som gør det muligt for investorer, at automatisk at købe aktier hver måned med 0 kroner i kurtage.

Nordnet kan være et godt valg, hvis du gerne vil lave en automatisk månedsopsparing med aktier, pensionsopsparing eller blot vil handle aktier med lav kurtage.

Du bør ikke vælge Nordnet, hvis du gerne vil have adgang til så mange markeder og børser som muligt.

Se alle fordele og ulemper ved Nordnet.

Nordnet indberetter automatisk dine handler til SKAT. Det betyder, at du ikke selv skal indberette noget i forbindelse med din årsopgørelse. Dog skal du sikre dig at de tal som Nordnet indberetter er korrekte.

Nordnet kan automatisk investere for dig, hvis du opsætter en Nordnet månedsopsparing. Her investerer Nordnet for dig hver måned.

Nordnet tjener primært penge på kurtage, fonde, indestående penge og valutaveksling på platformen.

Det er gratis at trække penge ud af Nordnet, hvis du laver en online overførsel til en bankkonto i Danmark.

Nordnet er børsnoteret og er ejet af aktionærerne i selskabet.

Nordnet er en sikker investeringsplatform, som er under tilsyn af Finanstilsynet. På Nordnet er dine penge også beskyttet af indskudsgarantien.