Komplet guide til Nordnet Månedsopsparing i 2024

Nordnet Månedsopsparing

Nordnet Månedsopsparing er blevet en af de mest populære måder at investere på for danske investorer. Lær hvad Nordnet Månedsopsparing er, hvordan du opretter en og meget mere.

Hvad er Nordnet Månedsopsparing?

Nordnet Månedsopsparing er et investeringsprodukt fra Nordnet.

Med en Nordnet Månedsopsparing kan danske investorer automatisk investere et fast beløb hver måned på en deres Nordnet konto. Pengene bruges derefter til at købe aktier i en række forskellige virksomheder gennem indeksfonde, investeringsforeninger og ETF’er.

Denne hands-off tilgang til investering gør det nemt for kunderne at investere og få deres opsparing til at vokse over tid. Netop derfor er det i de seneste år blevet en af de mest populære metoder til aktieinvestering for begyndere.

En af de store fordele ved en Nordnet Månedsopsparing er at det er muligt at investere uden kurtage. Det gør at du vil kunne spare en del på handelsgebyrer.

Sådan opretter du en Nordnet Månedsopsparing

Vil du gerne i gang med en månedsopsparing hos Nordnet? Her er en trin for trin guide til at oprette en Nordnet Månedsopsparing.

1. Opret en gratis investeringskonto

Du skal først oprette en konto, for at kunne lave en automatisk månedlig opsparing hos Nordnet. Det gør du her:

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Det er nemt at oprette en bruger på Nordnet og det tager kun et par dage før du kan komme i gang. I travle perioder kan der godt gå en uges tid.

2. Find Nordnet Månedsopsparing

Når du har oprettet en konto på Nordnet og indbetalt penge, skal du blot logge ind og trykke på “Mine sider” i menuen øverst i webtraderen.

Under “Min økonomi” skal du vælge “Månedsopsparing”.

Find Nordnet Månedsopsparing

3. Start en ny Månedsopsparing

Du vil nu lande på følgende side, hvor du kan trykke “start en Månedsopsparing”.

Nordnet Månedsopsparing oversigt

Herefter vil du lande på en ny side, hvor du skal vælge, hvordan du vil investere i indeksfonde og investeringsforeninger.

Start en ny månedsopsparing

For de fleste investorer anbefales det ikke at bruge Nordnet One, da beskatningen ikke er favorabel for de fleste privatinvestorer.

Vælg i stedet en af de andre muligheder. I denne guide tages der udgangspunkt i at finde ETF’er og investeringsforeninger på egen hånd.

4. Vælg depot og ønsket beløb

Hvis du vælger “Find ETF’er og investeringsforeninger på egen hånd”, vil du komme til en ny side.

Her skal du først vælge et depot til din månedsopsparing og hvor mange penge du ønsker at investere hver måned.

Vælg depot til Nordnet Månedsopsparing

En Nordnet Månedsopsparing kan bruges på alle typer af depoter. Du kan dog maksimalt oprette en månedsopsparing pr. aktiedepot.

Det beløb du vælger at investere, vil kun blive investeret, hvis der er penge på din konto. Så er der en enkelt måned, hvor du ikke får overført til Nordnet, vil der bare ikke blive investeret i denne måned. Du behøver altså ikke slette din månedsopsparing for at holde en pause.

5. Vælg fonde

Du skal nu vælge de indeksfonde, investeringsforeninger og/eller ETF’er, som du vil investere i. Det gør du blot ved at søge på de fonde du gerne vil investere i. Du kan maksimalt vælge fire forskellige fonde. Herefter skal du vælge en fordeling mellem fondene.

Eksempel på hvilke fonde man kan vælge til en Nordnet Månedsopsparing

I Danmark er skattereglerne lidt komplekse, når det kommer til investering i indeksfonde, investeringsforeninger og ETF’er. Der er nemlig forskellige regler afhængigt af hvad du vælger at investere i.

Som udgangspunkt er skatten mest favorabel på danske investeringsforeninger. Netop af den årsag vælger mange danske investorer investeringsforeninger fra Sparindex og Danske Invest, når de bruger Nordnets Månedsopsparing.

6. Start din månedsopsparing

Når du har valgt dine fonde skal du blot trykke “Start Månedsopsparing”, for at aktivere din månedsopsparing.

Du kan altid sætte din månedsopsparing på pause eller slette den igen. Der er ingen bindinger ved brug af månedsopsparingen.

7. Lav en automatisk overførsel fra din bank

Når du har oprettet din månedsopsparing på Nordnet, skal du blot lave en automatisk overførsel fra din bank.

Det gør du ved at gå til din netbank eller mobilbank og lave en overførsel til det depot, hvor du har oprettet din månedsopsparing.

Du finder oplysningerne om dit depot hos Nordnet ved at gå til “Mine sider”. Her finder du “Indbetaling”, hvor du kan finde dine kontooplysninger.

For at automatisere dine investeringer, skal du blot lave en fast månedlig overførsel. Pengene skal stå på dit investeringsdepot før d. 8 i hver måned, for at blive investeret.

Find de bedste fonde til Nordnet Månedsopsparing

Hvad der er de bedste fonde til en Nordnet Månedsopsparing afhænger af flere faktorer, som vil være individuelle for den enkelte investor.

Når du skal finde de bedste fonde til en månedsopsparing, bør du overveje skattereglerne for fonden, hvilke aktier fonden indeholder og de årlige omkostninger.

For de fleste private investorer, som investerer for frie midler, giver det skattemæssigt bedst mening at vælge danske investeringerforeninger, da disse beskattes som aktieindkomst, hvilket har en lavere beskatning end kapitalindkomst.

ETF’er og investeringsforeninger og udenlandske fonde, som ikke betaler udbytte og som fremgår på SKAT’s positivliste beskattes også med almindelig aktieindkomst. Du kan se SKAT’s positivliste i denne liste over aktiebaserede selskaber.

Du bør også undersøge hvilke aktier som fonden investerer i. Det kan du gøre ved at trykke på fondens navn på Nordnet eller søge på fonden på Google. Sørg gerne for at der ikke er for stort overlap mellem de aktier som dine forskellige valgte fonde investerer i.

Sidst men ikke mindst bør du overveje de årlige omkostninger ved fonden (ÅOP). Høje årlige omkostninger vil hurtigt kunne spise en stor del af dit gevinst. Derfor er det som udgangspunkt bedst at gå efter fonde med lave årlige omkostninger i procent.

Eksempel på en Nordnet Månedsopsparing

Nedenstående er ikke en anbefaling til hvordan du skal investere. Det er blot et eksempel på hvilke fonde du kan vælge til din Nordnet Månedsopsparing og hvordan en sammensætning kan se ud.

Når du selv skal vælge fonde til din Nordnet Månedsopsparing, bør der ikke være et for stort overlap mellem aktierne som de enkelte fonde investerer i.

Eksemplet tager udgangspunkt i en bred investering i det globale aktiemarked, med en smule ekstra fokus på danske aktier.

Eksempel på hvilke fonde man kan vælge til en Nordnet Månedsopsparing

Omtalen af de ovenstående værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er derfor en risiko for, at du ikke får de penge som du investerer tilbage igen.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Ofte stillede spørgsmål

En Nordnet Månedsopsparing er et investeringsprodukt det gør det muligt automatisk at lave investeringer hver måned.

Pengene hæves fra din konto d. 8 i hver måned. Hvis det er en weekend vil det være den første hverdag efter.

Du kan kun have en månedsopsparing per depot på Nordnet.

Du skal minimum investere 500 kroner om måneden for at kunne bruge Nordnet Månedsopsparing.

Du kan maksimalt investere 50.000 kroner om måneden med en Nordnet Månedsopsparing.

De investeringer du foretager på Nordnet Månedsopsparing ender sammen med de andre investeringer på dit depot. Hvis du ønsker at opdele månedsopsparing og almindelige investeringer, kan du gratis oprette et seperat aktiedepot, når du logger ind på Nordnet.