Aktiespil oversigt i 2022 + guide til at vinde aktiespillet

Aktiespil

Et aktiespil er en god måde at prøve at investere på. Ved deltagelse i aktiespil får privatinvestorer mulighed for investere med fiktive penge, uden at der er risiko for tab.

Der findes mange muligheder for spille med i et aktiespil for fiktive penge. I denne artikel kan du lære mere om dine muligheder.

Vil du investere for fiktive penge? Prøv en gratis demokonto her:

76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Aktiespil er en oplagt mulighed for at prøve kræfter med at handle med aktier for begyndere. Ved aktiespil kan du nemlig helt gratis få lov til at investere uden at skulle bruge dine egne penge.

Når du investerer i aktiespil, vil det dog aldrig være det samme som at investere i virkeligheden. Dit forhold til risiko vil nemlig være anderledes for fiktive penge, end når du investerer for dine hårdt tjente penge.

Oversigt over danske aktiespil

Der findes en del forskellige danske aktiespil. Nogle investeringsspil kører hele tiden, hvor andre kun sker en gang om året.

Her kan du se en oversigt over danske aktiespil:

1. Børsen aktiespil

Børsen aktiespil

Børsens aktiespil er det mest populære aktiespil i Danmark.

Her kan du investere for 500.000 kroner i fiktive penge og konkurrere med andre investorer om at få det højeste afkast.

Når du deltager i Børsens aktiespil skal du lave en portefølje med 5-20 aktier.

Børsens aktiespil afvikles i 2022 i samarbejde med Sydbank og Alm. Brand. Hovedpræmien er 250.000 kroner, som indsættes på en konto i Sydbank. Dertil er der en række øvrige præmier.

Du skal senest være tilmeldt og have valgt aktier til din portefølje den 6. oktober. Spillet slutter den 10. november.

2. Aktiedysten

Aktiedysten

Aktiedysten er en platform, hvor du kan oprette dine egne aktiespil og konkurrere mod andre.

Der kan hele tiden laves aktiespil, hvilket betyder at du ikke er begrænset til at spille et bestemt tidspunkt på året.

Når du opretter et aktiespil hos Aktiedysten vil du selv kunne definere hvor lang tid spillet løber over, hvor meget man kan investere, om der skal være kurtage og meget mere.

I Aktiedysten har du også mulighed for at lave en regel som gør det muligt at købe kryptovaluta.

Sådan vinder du i aktiespil

For at vinde i aktiespil er det typisk en god idé, at glemme de klassiske investeringsråd og spekulere lidt i stedet.

Hvis du skal vinde i aktiespil, bør du som udgangspunkt undgå at vælge de samme aktier som andre vælger.

Og da der er tale om fiktive penge, får du ikke nødvendigvis meget ud af at sprede din risiko, som du ellers gør ved reel investering. For ved at sprede din risiko ryger der også noget af din mulighed for upside.

Derfor kan det være en god idé, at vælge så få aktier som muligt, da din portefølje vil blive mere påvirket af de enkelte aktiers udvikling.

Samtidig vil det være oplagt at vælge aktier indenfor den samme branche.

Alternativer til aktiespillet

Ligesom med aktiespil, kan du på nogle investeringsplatforme også oprette dig og få lov til at investere for fiktive penge.

eToro er en af de platforme, som tilbyder en demokonto, hvor du kan øve dig på investering.

Her kan du gratis oprette en virtuel portefølje på $100.000. Det koster ikke noget og kræver ikke at du verificerer din konto.

76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Forskellen på aktiespil og demokonto er, at du ikke konkurrerer mod andre og at der ikke er en præmie for at vinde med en demokonto. Men du kan til gengæld få lov til at øve dig på at købe og sælge aktier.

Ofte stillede spørgsmål

Et aktiespil er et spil, hvor du kan få lov til at handle med aktier for fiktive penge. I aktiespil har du derfor ikke nogen risiko for at tabe penge.

Det er gratis at deltage i de fleste danske aktiespil og du investerer kun med fiktive penge. Ved nogle aktiespil er der endda mulighed for at vinde præmier.

Find et aktiespil her.

For at vinde i aktiespil er det typisk en god idé, at glemme de klassiske investeringsråd og spekulere lidt i stedet.