Sådan køber du Bitcoin som traditionelle aktier i 2024

Bitcoin aktier

Bitcoin er en kryptovaluta og ikke et almindelig børsnoteret selskab. Derfor kan du ikke købe aktier i Bitcoin.

Men hvis du gerne vil have eksponering mod kryptovalutaen findes der en række traditionelle måder at købe Bitcoin.

Indirekte investering i Bitcoin via aktier

Hvis du gerne vil opnå eksponering mod Bitcoin på samme måde som med traditionelle aktier, kan du indirekte købe Bitcoins ved hjælp af ETF’er eller aktier. Ulempen ved at investere indirekte i kryptovalutaen er at

Det er muligt at købe Bitcoin som aktier og ETF’er på store danske investeringsplatforme som Nordnet og SaxoInvestor.

1. Bitcoin ETF’er

Bitcoin ETF’er (Exchange Traded Funds) er investeringsfonde, der er designet til at give investorer mulighed for at investere i Bitcoin og andre kryptovalutaer uden at skulle købe dem direkte.

I stedet kan investorerne købe aktier i Bitcoin ETF’er, som giver dem eksponering for prisændringer i den underliggende kryptovaluta. På den måde får du som investor mulighed for at handle med Bitcoins uden at skulle tænke for meget over opbevaring af kryptovaluta med mere.

Se en oversigt over Bitcoin ETF’er her.

2. Bitcoin aktier

Bitcoin aktier er aktier, der er knyttet til Bitcoin. De fleste Bitcoin aktier er selskaber, der er involveret i Bitcoin-relaterede aktiviteter. Nogle af disse aktiviteter omfatter minedrift, handel og investering i Bitcoin og udvikling af finansielle tjenester baseret på Bitcoin.

Eksempler på Bitcoin aktier:

  • Coinbase aktier
  • MicroStrategy aktier
  • Square aktier

Mange Bitcoin aktier kan handles på store børser såsom NYSE og NASDAQ. Du kan købe disse typer af Bitcoin aktier hos en almindelig online børsmægler.

Direkte investering i Bitcoin

Du kan købe Bitcoins direkte på såkaldte kryptobørser.

Fordelen ved at handle med Bitcoin direkte frem for at købe Bitcoin ETF’er og aktier, er at du ved at kursen følger den rigtige Bitcoin.

Bedste investeringsplatform til Bitcoin:

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Herudover har du som altid mulighed for at købe Bitcoin på andre store kryptoplatforme som Binance.

Ofte stillede spørgsmål

Nej, Bitcoin er ikke en aktie. Det er en digital valuta eller kryptovaluta, der bruges som en form for betaling.

Prisen på en Bitcoin kan variere meget, da den er afhængig af de aktuelle markedsforhold. Det er derfor ikke muligt at give et konkret svar på, hvad en hel Bitcoin koster. Du kan altid købe en