Køb Bitcoin (BTC) – Sådan køber du Bitcoin i Danmark

Køb bitcoin

Det kan virke svært at købe bitcoin, hvis du ikke har prøvet det før. Men investering i bitcoin kræver blot en konto på en handelsplatform for kryptovaluta, og en sikker måde at opbevare dine bitcoins på.

Overvejer du at investere i bitcoin? I denne guide til køb af bitcoin kan du lære hvor det er bedst at handle med bitcoin, hvordan man køber bitcoin og hvad det koster. Du vil også lære hvordan du sikkert opbevarer dine nyanskaffede bitcoins.

Læs med og køb bitcoin (BTC) med ro i maven.

Hvordan køber man bitcoin?

Man kan købe bitcoin på flere forskellige måder. Den mest sikre måde, at købe og sælge bitcoin er gennem en handelsplatform for kryptovalutaer. Lær hvordan man køber bitcoin i nedenstående trin-for-trin guide:

1. Vælg en handelsplatform til bitcoin

Det første trin er at vælge en handelsplatform til køb af bitcoin. Ved valg af platform bør du overveje sikkerheden, handelsgebyrer og meget mere. Senere i artiklen kan du se de tre mest populære steder at købe bitcoin i Danmark.

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

2. Opret og verificér din konto

Når du har oprettet en konto på din foretrukne bitcoin handelsplatform, skal du verificere din identitet.

De sikreste investeringsplatforme til at handle med bitcoin er i udlandet. Det betyder at du ikke kan verificere din konto med MitID, som du kender det fra Danmark.

I stedet skal du gennemgå en såkaldt KYC (Know Your Customer) proces. Her skal du blandt andet uploade et billede af dit ID og svare på en række spørgsmål.

Det kan tage op til et par dage at få verificeret din konto.

3. Indbetal penge til din konto

Når verificeringen er godkendt, skal du indbetale penge til din konto.

Det er typisk billigst at lave en bankoverførsel, men du kan ofte hurtigere indbetale med kreditkort.

4. Køb bitcoin

Du kan nu foretage køb af bitcoin på din valgte investeringsplatform. For at købe bitcoin skal du blot finde bitcoin på platformen og trykke køb.

Her skal du vælge hvor meget du vil købe for og hvilken en ordretype du vil bruge.

Der kan være forskellige kryptovalutaer der indeholder navnet bitcoin. Hvis du ønsker at købe den originale bitcoin, skal du lede efter den hvor forkortelsen er BTC.

5. Send dine bitcoin til en wallet

Når du har købt bitcoin, skal du beslutte dig for hvordan du vil opbevare dem.

Som udgangspunkt bliver dine bitcoin opbevaret på den kryptobørs, hvor du har købt dem. Men her kan de være sårbare overfor potentielle hackerangreb.

Overvej derfor om du skal have en bitcoin wallet. Ved at bruge en wallet minimerer du nemlig risikoen for at miste dine kryptovalutaer i et hackerangreb.

Nogle af de mest populære hardware wallets er:

Derudover kan du også opbevare dine bitcoin på en paper wallet eller på din mobil. Hvordan du bør opbevare dine bitcoins afhænger af hvor mange du har købt og med hvilket formål.

6. Sælg bitcoin

Når du engang vil af med dine bitcoins igen, kan du gøre det ved at overføre dine penge tilbage på din handelsplatforms, hvor du så kan sælge dine bitcoins.

Hvor køber man bitcoin?

Man kan købe bitcoin direkte på en kryptovaluta platform eller indirekte via ETF’er og CFD’er. Ifølge CoinMarketCap findes der over 250 handelsplatforme til køb af kryptovaluta.

Her kan kan du se et udvalg af de mest populære steder at købe bitcoin i Danmark:

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Det er individuelt hvilken investeringsplatform man skal vælge til at købe bitcoin. Ved valg af bitcoin handelsplatform er der en række faktorer, som du bør overveje.

Først og fremmest bør du overveje om platformen er sikker at købe bitcoin på. Det skyldes, at kryptobørser kan blive udsat for hackerangreb. Du bør derfor vælge en platform, som har modstået denne type af angreb – det vil typisk være nogle af de større platforme, som kan findes her på siden.

Vil du ud over at købe bitcoin også investere i andre mindre altcoins, bør du prioritere en kryptoplatform, som giver adgang til mange kryptovalutaer.

På nogle investeringsplatforme kan du også få adgang til automatisk investering, ETF’er og CFD’er, sikker opbevaring af kryptovaluta og andre funktioner, som kan være interessante ved køb af bitcoin.

Man kan altså ikke sige at en handelsplatform er bedre end en anden, da de har hver deres fordele og ulemper.

Når du skal finde det bedste sted at købe bitcoin, bør du overveje flere forskellige handelsplatforme. Du kan med fordel starte med at undersøge de fremhævede platforme på denne side.

Hvad koster det at købe bitcoin?

Hvad det koster at købe bitcoin afhænger af flere variable. Ved køb af kryptovaluta på en handelsplatform, skal du typisk betale følgende gebyrer:

  • Overførselsgebyr til banken
  • Handelsgebyr på omkring 0-1%

Dertil kan der være en række gebyrer afhængigt af platformen. Undersøg derfor prislisten hos den platform du vælger til køb af bitcoin.

5 måder at købe bitcoin

Her kan du se nogle af de forskellige måder at købe bitcoin på.

Køb bitcoin med bankoverførsel

Den bedste måde at købe bitcoin på en handelsplatform er ved hjælp af bankoverførsel. Det er både en nem og sikker måde at sende penge til en bitcoin investeringsplatform. Samtidig er gebyrerne ofte lavere end for de andre betalingsmetoder.

Køb bitcoin med bankoverførsel på enhver kryptovaluta handelsplatform.

Køb bitcoin med kreditkort

Kreditkort er den hurtigste betalingsmetode til køb af bitcoin på en handelsplatform. Men overførselsgebyret er typisk en del højere end ved almindelig bankoverførsel. Du betaler altså for hurtigt at købe bitcoin.

Køb bitcoins med kreditkort på platforme som Coinbase eller Binance.

Køb bitcoin med MobilePay

Du kan købe bitcoin med MobilePay på LocalBitcoins. Her kan du handle direkte med andre privatpersoner, som tilbyder MobilePay som betalingsmiddel.

Det anbefales ikke at købe bitcoin af privatpersoner, da der er en risiko for at blive snydt.

Køb bitcoin med PayPal

Du kan købe bitcoin med PayPal på nogle få handelsplatforme. PayPal bruges blot til overførsel af penge til platformen, hvorefter du kan investere i bitcoin.

Køb bitcoins med PayPal på Coinbase.

Køb bitcoin kontant

Du kan købe bitcoin kontant i en bitcoin ATM. Det er en type af hæveautomater, som er lavet specielt til kryptovalutaer.

En af fordelene ved at bruge en bitcoin ATM er at du kan købe bitcoin uden ID, hvilket betyder at det er nemmere for begyndere hurtigt at investere i bitcoin.

Hæveautomater til bitcoins er endnu ikke særlig udbredte i Danmark. Men specielt i USA og Østeuropa findes der mange ATMs. Find den nærmeste ATM her.

Ofte stillede spørgsmål

Den sikreste måde at købe bitcoin på er gennem en handelsplatform. Det er dog ikke uvæsentlig hvilken platform du vælger. Se de bedste steder at købe bitcoin her.

Om det er klogt at købe Bitcoin er op til den enkelte at vurdere. Før du køber bitcoin, er det vigtigt at du forstår hvad bitcoin er og hvilke risici der er forbundet med handel af kryptovaluta. Gør du ikke det, bør du holde dig fra køb af bitcoin.

Du kan sagtens købe bitcoin i Danmark. Der er nemlig ikke nogen dansk lov der forbyder køb og salg af kryptovaluta.

Langt de fleste udenlandske handelsplatforme til køb og salg af bitcoin, kan også bruges i Danmark.

Man kan ikke købe bitcoin på Nordnet. På Nordnet kan du kun få eksponering mod kryptovaluta ved hjælp af certifikater.

Man kan ikke købe bitcoin hos Saxo Bank. Hos Saxo Bank kan du dog købe bitcoin via ETF’er og ETN’er.

Traditionelle banker som Nordea og Danske Bank tilbyder ikke handel med bitcoin.