Økonomitjek for privatpersoner: Gennemgå din privatøkonomi i 2024

Økonomitjek

Trænger din opsparing til et økonomitjek? Få mine bedste anbefalinger til, hvor du kan spare penge på dine udgifter. Følg de konkrete anbefalinger trin for trin og få mest ud af økonomitjekket.

Økonomitjek for abonnementer

Den første del af et økonomitjek er at se nærmere på dine månedlige faste udgifter. Her er specielt abonnementer noget der er værd at holde øje med, da små månedlige besparelser kan føre til store forbedringer af din økonomi.

Kan du spare 150 kroner på et abonnement hver måned? Så vil du spare 1.800 kroner om året.

Hvis det tager under en time at skifte dit abonnement (det gør det ofte), så er din timeløn efter et års tid på 1.800 kroner.

1. Mobilabonnement

Bruger du mere end 100 kroner i måneden på dit mobilabonnement? Så vil det ofte kunne svare sig at skifte til lavprisudbyderen Lebara. Det er den billigste udbyder jeg har fundet på markedet.

Mit abonnement er 30 GB data og 30 timers tale for 59 kroner i måneden.

Det tager kun 5 minutter at bestille og Lebara klarer alt med flytningen af dit nuværende nummer og opsiger dit nuværende abonnement for dig.

Priserne virker nærmest for godt til at være sandt, men Lebara er en helt legitim virksomhed, som jeg selv har brugt siden 2021. Min dækning er også blevet markant bedre – også steder hvor der normalt er dårlig dækning.

2. Forsikring

Du bør have en forsikring, da nogle ting bare ikke er til at betale sig fra – medmindre du har rigtig mange penge.

Du bør minimum have:

  • Ansvarsforsikring: Hvis du er skyld i at andre kommer til skade kan det det koste flere millioner.
  • Ulykkesforsikring: Hvis du kommer ud for en ulykke, kan der opstå store udgifter, som kan være svært at betale sig fra.

Jeg foretrækker at selvforsikre så meget som muligt. Det vil sige, at jeg sparer penge op hver måned i stedet for at betale for mange små forsikringer. Så alle de ting jeg ved at jeg selv kan betale for forsikrer jeg ikke. Det inkluderer cykel, telefon og computer osv.

At jeg foretrækker at have en minimal mængde af forsikringer skyldes at forsikringsselskaberne i gennemsnit tjener på deres forsikringer. Men sørg for at forsikre hvad du er komfortabel med.

Sådan får du den billigste forsikring:

  1. Bestil 3 tilbud på forsikring hos findforsikring.dk.
  2. Download Undo Forsikring og lav en skræddersyet forsikring.
  3. Sammenlign det bedste tilbud fra FindForsikring med Undo.
  4. Vælg den billigste forsikring.

Jeg bruger selv Undo Forsikring og er forsikret for 100 kroner i måneden.

Årligt økonomitjek

Det kan være en god idé at lave et årligt økonomitjek. Her er nogle af de ting du bør tjekke årligt:

1. Skat

Hvis du ønsker at tjekke om du har mulighed for at spare penge på din skat, så er der god grund til at gøre det. Det er nemt og uforpligtende med TaxHelper og tager kun 15 minutter.

Tjenesten er gratis hvis den ikke giver dig penge tilbage, men hvis den gør, så skal du højst betale 30% i provision. I gennemsnit kan danskere spare 2.704 kroner, så det er absolut værd at undersøge mulighederne.