12 passiv indkomst idéer, du kan bruge i dag (opdateret 2024)

Passiv indkomst

At skabe en passiv indkomst er noget af det smarteste, du kan gøre for at forbedre din økonomiske situation. Det er en måde at tjene penge, mens du sover, og det er en af de bedste måder at opnå økonomisk uafhængighed på.

Passiv indkomst ideer:

 1. Udlejningsejendomme
 2. Udbytteaktier
 3. Crowdlending
 4. Skriv en e-bog
 5. Lav et online kursus
 6. Start en blog
 7. Start en YouTube-kanal
 8. Obligationer
 9. Affiliate marketing
 10. Lav en app
 11. Sælg billeder online
 12. Aktieudlån

Hvad er passiv indkomst?

Passiv indkomst defineres som enhver indkomst, der opnås uden at skulle udføre aktivt, løbende arbejde. Dette omfatter indtægter fra udlejningsejendomme, udbytteaktier og andre investeringer.

Grundlæggende kan du få skabe en passiv indtægt ved enten at investere tid eller penge i noget der over længere tid vil give dig et afkast.

Der er mange måder at generere passiv indkomst på, og hvilken du vælger afhænger af dine individuelle omstændigheder og mål. Der er dog nogle generelle metoder, der kan hjælpe dig med at komme i gang.

12 passiv indkomst idéer til at tjene flere penge

Hvis du gerne vil skabe en passiv indtægt, så se nærmere på disse passiv indkomst ideer, som kan hjælpe dig med at tjene flere penge.

1. Udlejningsejendomme

En af de mest klassiske måder at generere passiv indkomst på er at købe en udlejningsejendom. Ved at blive udlejer kan du generere en indkomst uden at skulle arbejde aktivt for den.

Desuden kan udlejningsejendomme stige i værdi med tiden, hvilket giver dig et værdifuldt aktiv, der kan sælges eller bruges som sikkerhed for yderligere investering i ejendomme.

Det er naturligvis ikke uden udfordringer at blive udlejer. Du skal screene lejere, opkræve husleje og håndtere reparationer og vedligeholdelse. Det kan du få et administrationsselskab til at hjælp dig med.

Derudover kræver det også en høj startkapital. Har du ikke mange penge, kan crowdfunded ejendomsinvestering være et godt alternativ. Se nærmere på en platform som Reinvest24.

2. Udbytteaktier

En anden måde at at tjene passiv indkomst er at investere i udbytteaktier. Det er aktier, der regelmæssigt udbetaler udbytte, og du kan geninvestere dette udbytte for at købe flere aktier og øge din indtjening.

Et udbytte er et beløb, som en virksomhed udbetaler til sine aktionærer fra sit overskud. Udbytte udbetales normalt en gang om året, men nogle virksomheder udbetaler det oftere. Du kan f.eks. få 10 kroner pr. aktie, som du ejer i et selskab. Så hvis du ejer 1.000 aktier, vil du modtage 10.000 kroner i udbytte.

Du behøver ikke at gøre noget for at få disse penge – de bliver automatisk udbetalt til dit aktiedepot. Hvor meget udbytte du får, afhænger af, hvor meget overskud selskabet har haft, og hvor mange aktier du ejer. Nogle selskaber udbetaler slet ikke udbytte.

Geninvestering af dit udbytte er en måde at få dine penge til at arbejde mere for dig. Når du geninvesterer dit udbytte, køber du flere aktier med pengene. Det betyder, at næste gang selskabet udbetaler udbytte, får du endnu flere penge. Og i takt med at antallet af aktier, du ejer, stiger, stiger også det beløb, du får hvert år også.

3. Crowdlending

Crowdlending er en form for passiv indkomst, hvor du låner penge ud til andre via crowdlending-platforme. Du tjener derefter penge på de renter, som låntagerne betaler på deres lån.

Crowdlending er et relativt nyt fænomen, og det bliver mere og mere populært som en måde at tjene passiv indkomst på. Den største fordel er, at crowdlending giver et rimelig forudsigeligt og højt afkast. I nogle tilfælde kan det være op over 10% årligt.

PlatformTypeWebsiteAfkastMin.
Reinvest24EjendommeBesøg14,93%€100
PeerBerryPrivatlånBesøg11,20%€10
DebitumVirksomhedslånBesøg13,06%€50
MintosPrivatlånBesøg12,40%€10
LonvestPrivatlånBesøg13,75%€10
MaclearVirksomhedslånBesøg14,60%€50
EstateGuruEjendomslånBesøg10,48%€50
NibblePrivatlånBesøg12,00%€10
TWINOPrivatlånBesøg12,00%€10

Der er dog også risiko ved crowdlending. Låntageren kan måske ikke foretage sine betalinger til tiden, eller de kan misligholde på lånet helt og holdent. Det betyder, at du kan miste en del af eller hele din investering.

4. Skriv en e-bog

Endnu en måde at generere passiv indkomst på er at skrive en e-bog og sælge den online. Dette kan være en god måde at dele din viden om et bestemt emne på, og du kan tjene penge på hvert salg.

Nøglen til succes er at vælge et emne, som du brænder for, og som du ved, at folk søger efter. Det er også vigtigt at skrive en bog, der er af høj kvalitet og velskrevet.

Derudover skal du finde et sted at sælge bogen.

5. Lav et online kursus

Hvis du har ekspertise inden for et bestemt område, kan du oprette et online kursus og tjene penge på det. Dette er en fantastisk måde at dele din viden på og skabe passiv indkomst på samme tid.

At oprette et online kursus svarer til at skrive en e-bog, men det er mere interaktivt og indeholder ofte videoindhold. Det betyder, at det kræver lidt mere udstyr at komme i gang med end at skrive en bog.

6. Start en blog

En måde at skabe passiv indkomst på er ved at lave en blog. For at gøre dette skal du vælge et emne, som du brænder for, og som du ved, at folk er interesserede i. Når du har valgt dit emne, skal du skabe indhold, der er værdifuldt og engagerende.

Du kan derefter tjene penge på din blog gennem reklamer, affiliate marketing eller salg af produkter og tjenester. Hvis det gøres korrekt, kan en blog give dig en stabil strøm af passive indtægter.

7. Start en YouTube-kanal

Ligesom en blog kan du også generere passiv indkomst fra en YouTube-kanal ved at sælge reklameplads, oprette sponsorerede videoer eller tilføje affilierede links.

Selv om det kræver noget tid og kræfter i starten at få tingene sat op, kan det give en stabil indkomststrøm med relativt lidt løbende arbejde, når først du har et system på plads.

Der er et par forskellige måder at tjene penge på YouTube-videoer på. Den ene er gennem reklamer, enten i form af annoncer, der afspilles før din video, eller bannerannoncer, der vises på siden eller i bunden af skærmen.

Du kan også inkludere produktplacering i dine videoer eller samarbejde med sponsorer, som vil betale dig for at nævne deres produkter eller services.

Endelig kan du sælge digitale produkter via affiliate links i dine videobeskrivelser. Hvis du har et stort og engageret publikum, kan dette være en meget effektiv måde at generere indtægter på.

8. Obligationer

En anden måde at opnå passiv indkomst på er ved at investere i obligationer. Når du køber en obligation, låner du penge til en regering eller en virksomhed. Til gengæld indvilliger de i at betale dig renter over en bestemt tidsperiode.

Obligationer betragtes ofte som en sikker investering, fordi der er lille risiko for at miste dine penge. Men renterne på obligationer er ofte lave, så du tjener måske ikke mange penge på dem.

9. Affiliate marketing

Affiliate marketing er en form for markedsføring, hvor du promoverer andres produkter og modtager en provision for hvert salg, du foretager. Dette er en fantastisk måde at generere passiv indkomst på, hvis du har en blog eller et websted.

For at få succes med affiliate marketing skal du vælge produkter, som du ved, at folk er interesserede i. Du skal også opbygge et rimelig stort publikum, for at kunne skabe et betydeligt salg.

Et af de mest populære affiliate netværk i Danmark er Partner-Ads.

10. Lav en app

En anden måde at generere passiv indkomst på er ved at skabe en app. Dette kan være en effektiv måde at tjene penge på en blog eller et websted.

Hvis du vil oprette en app, skal du investere tid og penge i udviklingen. Når appen er oprettet, kan du derefter sælge den i App Store eller Google Play.

11. Sælg billeder online

Hvis du er en fotoentusiast, kan du tjene penge ved at sælge dine fotos online. Der findes en række websteder, som giver dig mulighed for at gøre dette, f.eks. iStock og Shutterstock.

For at få succes skal du skabe billeder af høj kvalitet, som folk er villige til at betale for. Du skal også opbygge en stor portefølje, så du kan tilbyde købere en bred vifte af billeder.

12. Aktieudlån

Aktieudlån er en måde at skabe passiv indkomst på, hvis du har en aktieportefølje.

Grunden til at folk vil låne dine aktier er for at shorte dine aktier. Hvis du tror på at dine aktier på lang sigt vil stige, kan du dog tjene penge passivt på at låne dine aktier ud til shortere.

Selvom du låner dine penge ud gennem aktieudlån, vil du stadig modtage udbytte for dine aktier.

På SaxoInvestor kan du aktivere aktieudlån ved at logge ind, trykke på ikonet med personen i menuen og klikke “Aktiver aktieudlån”.

Ofte stillede spørgsmål

Passiv indkomst er en type indkomst, der kun kræver en lille eller ingen indsats for at tjene penge. Der er ofte en indledende investering af tid eller penge, men når først indkomststrømmen er etableret, kan den fortsætte med at generere penge med lidt eller ingen vedligeholdelse.

Man kan lave passiv indkomst på 2 måder:

 1. Gennem passiv investering af ens formue.
 2. Ved først at skabe noget for derefter at få en passiv indkomst.

Hvad man skal betale i skat af sin passive indkomst afhænger af hvilken type af passiv indkomst man har.