Kviklån: Sammenlign og find et lån her
Sammenlign og find dit kviklån.
Find dit kviklån på SmartMoney.dk
På SmartMoney.dk kan du sammenligne kviklån og finde det bedste lån til dit behov. Vi er dedikerede til at finde de billigste kviklån til dit behov og vurderer alle lån ud fra en række faktorer.
Maksimal ÅOP på 25%
Kviklån må ifølge loven maksimalt have årlige omkostninger i procent (ÅOP) på 35%. På SmartMoney.dk viser vi dog kun kviklån der har en maks ÅOP på 25%.
Metode til vurdering af kviklån
SmartMoney analyserer og vurderer kviklån på en skala fra 1 til 5. Bedømmelsen er 100% uafhængig og tager højde for følgende faktorer:
- Lånevilkår: Vurderes ud fra låneudbyderens generelle vilkår og betingelser.
- Fleksibilitet: Vurderes ud fra hastighed for udbetaling, mulighed for at forhøje lån, m.m.
- Omkostninger: Vurderes ud fra det relative prisniveau og om der er skjulte omkostninger.
- Kundeoplevelse: Vurderes ud fra anmeldelser fra brugere på Facebook, Google og Trustpilot.
- Popularitet: Vurderes ud fra en række forskellige datakilder som SmartMoney har adgang til.
Til vurderingen bruges der data fra låneselskaberne selv, data om hvilke lån der er mest populære på SmartMoney og data fra eksterne kilder.
Hvad er et kviklån?
Et kviklån er et mindre online lån med en kort løbetid på 1-12 måneder og et lavt lånebeløb på mellem 1.000 og 50.000 kr.
Ansøgningsprocessen for et kviklån tager under 1 minut hos de fleste låneudbydere. Du får hurtigt svar og lånet udbetales inden for 24 timer.
Der er få krav til låntagere og du skal ikke stille sikkerhed for at få et kviklån. Det gør kviklånet mere risikabelt for långiveren end andre typer af lån. Prisen for et kviklån er derfor højere end for traditionelle lån.
Et kviklån må maksimalt have årlige omkostninger i procent (ÅOP) på 35%. De fleste danske kviklån har en ÅOP på under 25%, da det ikke er tilladt, at reklamere for lån i Danmark med en ÅOP over 25%.
Regler for kviklån
Låneudbydere skal overholde en række regler for at må udbyde kviklån:
- Kviklån må maksimalt have en årlig omkostning i procent (ÅOP) på 35%.
- Forbrugere skal maksimalt betale 100% oveni lånebeløbet.
- Lånevirksomheder må ikke markedsføre kviklån med en ÅOP over 25%.
- Kviklån må ikke markedsføres sammen med spiludbydere.
Disse regler trådte i kraft den 1. juli 2020. Hvis du har optaget et kviklån før denne dato, gælder de aftalevilkår, som du sagde ja til, da du optog lånet.
14 dages fortrydelsesret
Op mod 4 ud af 10 fortryder, at de har optaget et kviklån. De primære grunde til at folk fortryder deres kviklån er, at lånene er dyre eller at de har været for hurtige til at tage lånet.
Hvis du fortryder, at du har optaget et kviklån, kan du indenfor 14 kalenderdage få annulleret dit lån.
Du kan fortryde ved at kontakte lånevirksomheden, som har du fået kviklånet ved. Lær mere om dine rettigheder i Kreditaftalelovens §19.
Overvejelser inden du tager et kviklån
Her er en række ting, du bør overveje, før du eventuelt optager et kviklån.
1. Kan du spare op i stedet for at låne?
Du bør først og fremmest undersøge om du reelt behøver lånet. Hvis du kan undvære det gælder det om hurtigst muligt at begynde at spare op.
2. Brug aldrig et kviklån til at betale anden gæld
Du bør aldrig tage et kviklån for at afbetale anden gæld. Har du svært ved at holde overblik over din gæld, bør du kontakte en gældsrådgiver, som kan hjælpe dig med at få styr din gæld.
3. Overvej et alternativ til kviklån
Der findes mange gode alternativer til kviklån. Overvej derfor om der er et andet alternativ der er bedre, før du tager et kviklån.
