Hvad skal man investere i? – Top 10 investeringsmuligheder i 2024

Investeringsmuligheder

Er du i tvivl om hvad du skal investere i? I denne liste kan du finde nogle af de bedste investeringsmuligheder for investorer.

Listen er udelukkende til inspiration. Indholdet skal ikke ses som investeringsanbefalinger.

Hvis du er nybegynder og gerne vil i gang med at investere, så læs denne guide til investering for begyndere.

1. Aktier

Aktier har historisk set været en af de bedste investeringsmuligheder, da de har et højt gennemsnitlig afkast på omkring 7% årligt. Når du køber en aktie, får du en lille ejerandel af virksomheden, hvilket betyder, at hvis virksomheden klarer sig godt, kan aktiens værdi stige.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at investering i aktier også indebærer risiko. Hvis virksomheden går konkurs, kan du risikere at tabe hele din investering. Derfor er det vigtigt at huske at sprede sin risiko ved at investere i forskellige aktier eller andre typer af investeringer.

Hvis du er nybegynder og gerne vil lære mere om aktieinvestering, kan det være en god idé at læse en guide til aktier for begyndere. Her kan du få en grundlæggende forståelse for, hvordan aktiemarkedet fungerer, og hvordan du kan komme i gang med at investere i aktier.

Populær børsmægler til aktier:

Investering har risici, din porteføljeværdi kan falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

2. Obligationer

Obligationer er en investeringsmulighed, hvor du låner penge ud til udstederen af obligationen og til gengæld modtager løbende renter og tilbagebetaling af det lånte beløb.

En af fordelene ved investering i obligationer er, at de generelt anses for at være mindre risikofyldte end aktier, da udstederen af obligationen forpligter sig til at tilbagebetale lånet på et bestemt tidspunkt og betale renter undervejs. Dette gør obligationer til en mere stabil investering sammenlignet med aktier, hvor værdien kan svinge mere.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at afkastet på obligationer typisk ikke er så højt som på aktier, da der er lavere risiko involveret. Derfor anses obligationer ofte for at være en mere konservativ investeringsmulighed, der kan være med til at balancere din portefølje og reducere risikoen.

Du kan købe obligationer gennem en online børsmægler, hvor du har adgang til et bredt udvalg af forskellige typer obligationer med varierende løbetider og renteniveauer.

Populær børsmægler til obligationer:

Investering har risici, din porteføljeværdi kan falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

3. Ejendomme

Ejendomsinvestering er en af de bedste investeringsmuligheder.

Mennesker vil nemlig altid have et behov for et sted at bo. Så i en tid hvor udviklingen i mange brancher går hurtigere og hurtigere, kan ejendomme give stabilitet.

Er du lige begyndt kan det det dog være omkostningsfuldt at komme i gang med ejendomsinvestering.

Her kan crowdfunded ejendomsinvestering være et fint alternativ til traditionel ejendomsinvestering. Ved crowdfunded ejendomsinvestering kan du med relativt få midler investere i ejendomme.

4. Kryptovaluta

Kryptovaluta er en ny investeringsmulighed, som har vundet frem i de senere år.

Kryptovalutaer fungerer som et alternativ til almindelig valuta, som vi kender det.

Den mest kendte kryptovaluta er bitcoin. Kryptovalutaen har oplevet historiske stigninger og er en af de aktivklasser, som er steget mest i de senere år.

Kryptovalutaer oplever dog både store op- og nedture. Du skal derfor være sikker på at du kender risikoen før du eventuelt begynder at investere i kryptovaluta.

Populær platform til krypto:

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

5. Crowdlending

Crowdlending er en god investeringsmulighed for dem, der ønsker at investere i lån. Her kan du være med til at finansiere både virksomhedslån og privatlån.

Med crowdlending-investeringer får du en idé om dit afkast før du investerer. Det gør typisk denne type investering lettere at forstå for nybegyndere sammenlignet med aktier.

Desuden kan afkastet være ganske højt. I de seneste år har det ikke været usædvanligt at se renter omkring 10%.

Her er en oversigt over populære crowdlending-platforme:

PlatformTypeWebsiteAfkastMin.
Reinvest24EjendommeBesøg14,93%€100
PeerBerryPrivatlånBesøg11,20%€10
DebitumVirksomhedslånBesøg13,06%€50
MintosPrivatlånBesøg12,40%€10
LonvestPrivatlånBesøg13,75%€10
MaclearVirksomhedslånBesøg14,60%€50
EstateGuruEjendomslånBesøg10,48%€50
NibblePrivatlånBesøg12,00%€10
TWINOPrivatlånBesøg12,00%€10

Selvom crowdlending kan være attraktivt, er det vigtigt at huske, at det ikke er uden risiko. For eksempel løber du en risiko for, at låntageren ikke er i stand til at tilbagebetale sit lån.

Crowdlending foregår udelukkende på platforme der er specialiseret i crowdlending. Få overblik over de bedste crowdlending platforme her.

6. Retssager

Hvis du er på udkig efter investeringsmuligheder, som ikke er afhængige af det øvrige marked, bør du overveje at investere i retssager.

Mange retssager bliver ikke kørt fordi der ikke er midler til at føre sagen.

Men nye crowdfunding koncepter gør det muligt at rejse tiltale gennem finansering fra investorer.

Som investor er det muligt at tjene et højt årligt afkast på op til 20-30%.

Det gør investering i retssager en attraktiv investeringsmulighed til diversificering af din portefølje.

En populær platform til investering i retssager er AxiaFunder.

7. Egen virksomhed

Hvis du har overvejet at drive din egen virksomhed kan det være en oplagt investeringsmulighed at investere i en eksisterende virksomhed.

Så behøver du ikke opfinde den dybe tallerken og har mulighed for at se om tingene hænger sammen rent økonomisk.

Denne investeringsmulighed er ofte både risikabel og så er der tale om en aktiv investering. Netop derfor værdiansættes aktivt drevne virksomheder også relativt lavt.

Du kan finde virksomheder der er til salg på virksomhedsbørsen Saxis.dk.

8. CopyTrading

CopyTrading er en form for social handel, hvor du direkte kopierer andre investorers portefølje.

På den måde undgår du selv at skulle bruge tid på at udvælge aktier og investeringer. For begyndere kan det være en måde at komme i gang med at investere.

CopyTrading er en nyere investeringsmulighed, som blandt andet tilbydes af handelsplatformen eToro.

9. Samlerobjekter

Samlerobjekter kan være en god investeringsmulighed, som kan være mere interessant end blot at have værdipapirer på et online depot.

Ved investering i samleobjekter køber og vedligeholder du fysiske genstande i håb om, at værdien af aktiverne vil stige over tid.

Samlerobjekter omfatter en bred vifte af genstande som:

  • Vin
  • Kunst
  • Rolex ure
  • Vintage biler
  • LEGO

Mange samlerobjekter kræver ekspertviden for at du kan opnå et godt afkast. Samtidig er det vigtigt at du ved hvordan du skal opbevare samlerobjektet så det ikke mister værdi.

10. Investeringsrobotter

Investeringsrobotter er en af de nyere investeringsmuligheder på markedet.

Med en investeringsrobot skal du blot svare på en række spørgsmål omkring dine investeringsmål. Herefter vil robotten lave en investeringsplan til dig, som den automatisk følger.

På den måde kan du uden den store viden om investeringer komme i gang.

Ofte stillede spørgsmål

Der findes mange forskellige investeringsmuligheder, som du kan investere i. De mest klassiske er aktier, obligationer og ejendomme.

Hvad der er den bedste investeringsmulighed for dig afhænger af mange faktorer som din investeringsprofil, risikovillighed og tidshorisont. Se investeringsmuligheder her.

I de senere år er der kommet en del nye investeringsmuligheder på markedet. Nogle af de nyere investeringsmuligheder inkluderer crowdlending, kryptovaluta og CopyTrading.