CopyTrading i Danmark – 2024 guide til Copy Trading

CopyTrading

CopyTrading er blevet en populær måde at investere på i Danmark, hvor den mest populære platform er eToro. Lær mere om hvad CopyTrading er, hvordan du kommer i gang med CopyTrading og meget mere.

Hvad er CopyTrading?

CopyTrading er en form for onlinehandel, hvor investorer kan kopiere andre og mere erfarne investorers handler. At copy trade er et relativt nyt fænomen, som er blevet muliggjort af fremskridt inden for teknologi og sociale medier.

CopyTrading kan være en god måde at komme i gang med investering for begyndere, da det giver dem mulighed for hurtigt at komme i gang og samtidig at lære fra mere erfarne investorer.

Det kan også være en god måde at diversificere sin portefølje på, da det giver investorerne eksponering for en bredere vifte af aktiver og strategier.

Overvejelser før du CopyTrader

Hvis 100 forskellige personer begynder at investere i tilfældige aktiver, vil der altid være en håndfuld der klarer sig markant bedre end andre. Det behøver ikke være talent, men kan blot bero på simple tilfældigheder.

Så ser du nogle investorer der i en periode har klaret sig godt i forbindelse med CopyTrading, er det ikke nødvendigvis fordi de har dybere indsigt i markedet.

Talrige studier viser at det er de færreste der kan slå markedet på lang sigt. Det gælder også for professionelle investorer. Desuden er der risiko for at de personer du kopierer pludselig ændrer strategi, tager større risiko eller begår fejl, som kan blive bekostelige for dig selv.

For mange investorer vil det give bedre mening at holde sig til passiv investering i indeksfonde, hvor man blot følger det generelle marked. Det kan faktisk automatiseres i samme eller højere grad end CopyTrading, så du ikke behøver at bruge tid på at investere.

For eksempel kan du oprette et helt automatisk investeringssetup med en Nordnet Månedsopsparing.

CopyTrading kan være et godt redskab til investering for nogle investorer. Men det er ikke den eneste nemme måde at investere på.

Sådan kommer du i gang med Copy Trading

Her er en trin for trin guide til at komme i gang med Copy Trading.

1. Opret en gratis konto på eToro

eToro er blevet det mest populære sted at lave CopyTrading blandt danske investorer.

Det skyldes at eToro har det største fællesskab omkring CopyTrading og at populære danske investeringsplatforme, som Nordnet og SaxoInvestor, ikke tilbyder CopyTrading.

For at begynde at kopiere andre investorer, skal du først oprette en konto hos eToro. Det gør du her:

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Det er nemt at oprette en bruger på eToro og det tager generelt ikke lang tid at få godkendt din investeringskonto.

2. Find CopyTrading på eToro

Når du har oprettet en konto på eToro og indbetalt penge, skal du blot logge ind og trykke på “Opdag” i sidebaren.

Naviger til eToro CopyTrader

Herefter skal du blot scrolle lidt ned, hvor du får et kort overblik over nogle af de bedst performende investorer på eToro.

CopyTrader

Tryk på “Vis alle” for at komme til siden med CopyTrading på eToro.

3. Find investorer med en brugerdefineret søgning

Når du er kommet til CopyTrading sektionen af eToro, kan du lave en brugerdefineret søgning, til at finde investorer at kopiere.

Brugerdefineret søgning for eToro CopyTrading

Blandt andet kan du opstille filtre for afkast, risikovurdering, fordeling mellem aktiver og meget mere.

Nedenfor kan du se nogle af de advancerede indstillinger du kan bruge til at finde den helt rette investor at kopiere.

Afgræns kriterier for eToro Copy Trading

Screeneren bør primært bruges til at sortere irrelevante investorer fra. Herefter er det vigtigt at du undersøger de investorer du overvejer i dybden.

4. Undersøg investorens profil

De investorer du finder interessante kan du undersøge nærmere ved at klikke ind på deres profil.

Jeppe Kirk Bonde

Senere i denne guide til Copy Trading kan du finde nogle af de punkter du bør undersøge, før du investerer.

5. Investér med Copy Trading

Når du har fundet den rette investor at kopiere, skal du blot trykke “Kopiér”. Herefter vil du blive mødt af denne skærm:

Kopiér Jeppe Kirk Bonde

Her skal du først vælge hvilke beløb du ønsker at kopiere med. Det mindste beløb er $200.

Du kan vælge at lave et stop-loss, som gør at du automatisk sælger dine positioner og stopper med at kopiere, hvis investoren performer dårligt. Du bør dog være opmærksom på at udsving i markedet kan udløse en stop-loss ordre på et uhensigtsmæssigt tidspunkt.

Sidst kan du også vælge eller fravælge at kopiere investoreren nuværende åbne handler.

Find den rigtige investor at kopiere

Hvis du vil i gang med CopyTrading er det vigtigt at du finder den rette investor at kopiere. Her bør du bruge en del tid på at undersøge, hvem du kopiere og hvad deres strategi reelt er.

Nedenfor ses der nærmere på et udvalg af de ting, som du bør undersøge før du begynder at CopyTrade en investor. Eksemplet tager udgangspunkt i Jeppe Kirk Bonde, som er en af de mest populære investorer at kopiere på eToro.

1. Strategi

Først og fremmest er det vigtig at kende investorens strategi. Strategien er nemlig vigtig at forstå for at have en bedre fornemmelse af hvad du kan forvente.

  • Læs investorens strategi på eToro
  • Undersøg investorens baggrund

Der er flere måder du kan undersøge en investors strategi. På eToro vil de fleste investorer have en beskrivelse af hvad deres strategi er og hvad du kan forvente.

På eToro kan du undersøge en investors statistisk, for at finde ud af, hvor lang en tidshorisont en investor har haft for sine investeringer historisk set og meget mere. Gå blot ind på investorens profil, hvor du kan se nærmere om statistik.

Yderligere statistik for CopyTrading af Jeppe Kirk Bonde

Undersøg også gerne hvad investorens baggrund er, hvad der kvalificerer dem, hvor deres ekspertise er m.m. Det kan du ofte finde indikationer om på et socialt medie som Twitter.

2. Risiko

Når du investerer i CopyTrading gennem eToro, vil du ud for hver investor finde en risikovurdering. Risiko måles på en skala fra 1-10, hvor 1 er ekstrem lav risiko og 10 er ekstrem høj risiko.

Har en investor en lav risikovurdering vil man altså forvente at ens portefølje vil have mindre voldsomme udsving, end hvis man havde investeret med høj risiko.

Gennemsnitlig risikovurdering for de sidste 7 dage med CopyTrading af Jeppe Kirk Bonde

Risikovurderingen foretages ud fra porteføljens samlede historiske volatilitet, som er et mål for hvor store udsving der har været i porteføljen.

De enkelte risikovurderinger svarer til følgende maksimale volatilitet over en 7-dages periode:

RisikovurderingMaksimal volatilitet
10,5%
21,2%
32,0%
42,7%
53,9%
65,4%
77,7%
815,5%
923,3%
10>23,3%

Selvom en investor har en risikovurdering på 5, kan porteføljen i fremtiden godt have udsving på over 3,9% over en 7-dages periode.

3. Antal profitable måneder

Noget andet du bør undersøge er hvor mange profitable måneder investoren har haft historisk set.

Eksempel på månedlig afkast fra Copy Trading

Undersøg eksempelvis hvor stor sammenhæng der er med det overordnede marked. Prøv at se nærmere på hvordan investoren klarer sig i både bull-markeder og bear-markeder.

4. Aktiver

Før du kopierer en investor, bør du undersøge hvilke aktiver investoren har. Det kan give dig et godt indblik i om du reelt tror på de samme ting, som den du kopierer gør.

CopyTrading portefølje

Det kan også være en god idé at undersøge investorens portefølje for at finde ud af om vedkommende både investerer i aktier, kryptovaluta og CFD’er.

Desto mere forskelligt der investeres i, desto mere arbejde vil der være i forbindelse med din skatteopgørelse.

Bedste CopyTrading platform

Der findes efterhånden mange gode platforme til CopyTrading. Men den klart bedste og mest populære CopyTrading platform for danske investorer er eToro.

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Andre CopyTrading apps inkluderer Pepperstone, AvaTrade og ZuluTrade.

CopyTrading og skat

Når du handler ved hjælp af CopyTrading, er der et par ting, som du skal være opmærksom på ift. skat.

Til at begynde med betragtes enhver fortjeneste, du tjener på CopyTrading, som skattepligtig indkomst og du er ansvarlig for at indberette dine handler til Skattestyrelsen.

Når du CopyTrader er du ikke i kontrol over hvilke aktiver der bliver købt. Du køber blot det som den du kopierer gør. Hvis den person du kopierer køber en masse forskellige aktiver som aktier, kryptovaluta, CFD’er og valuta, risikerer du at stå med en masse skatteadministration.

Skattereglerne er forskellige for forskellige aktiver, hvilket kan medføre at du skal bruge en del tid på at sætte dig ind i skatteregler og bruge tid på at indberette din gevinst til skat.

Ofte stillede spørgsmål

CopyTrading er en form for onlinehandel, hvor investorer kan kopiere andre og mere erfarne investorers handler. Det er et relativt nyt fænomen, som er blevet muliggjort af fremskridt inden for teknologi og sociale medier.

Sådan kommer du i gang med at copy trade:

  1. Opret en konto på eToro.
  2. Indsæt penge på platformen.
  3. Gå til eToro CopyTrader.
  4. Vælg en investor at kopiere.

CopyTrading er en god idé, der gør det nemt for begyndere at komme i gang med at investere. Men CopyTrading er ikke uden risiko og du bør undersøge folk du kopiere grundigt først.

Nej. Nordnet tilbyder ikke CopyTrading til sine kunder.

Nej. Saxo Bank tilbyder ikke CopyTrading til sine kunder.

Ja. eToro tilbyder CopyTrading til sine kunder.