Bedste investeringsrobot i 2023: Sammenlign 6 investeringsrobotter

Investeringsrobot

Leder du efter den bedste investeringsrobot? Her kan du sammenligne investeringsrobotter i Danmark og finde den bedste robotrådgiver til dit behov.

Hvad der er den bedste robot investering for dig, afhænger i høj grad af din erfaring med investering. Derudover bør du tænke beskatning ind over når du vælger en robotrådgiver.

1. Nordnet Månedsopsparing

Nordnet Månedsopsparing er investeringsbanken Nordnets svar på en investeringsrobot. Her kan du oprette en automatisk månedlig opsparing, der investerer i de værdipapirer du definerer. Det er derfor ikke en fuld pakke som mange af de andre robotrådgivere.

Sammenlignet med andre investeringsrobotter giver en månedsopsparing hos Nordnet større fleksibilitet i hvad du investerer i. Dog skal du også selv finde ud af hvad du rent faktisk vil investere i.

Hvordan du beskattes afhænger meget af hvilke investeringer du vælger til din månedsopsparing. Derigennem er der både mulighed for realisationsbeskatning og lagerbeskatning.

2. NORD.investments

NORD.investments er en af de mest kendte investeringsrobotter i Danmark. Med denne robotrådgiver kan du nemt og simpelt komme i gang med at investere ved blot at svare på en række spørgsmål. Herefter får du en investeringsplan.

Den største ulempe ved NORD.investments er at du altid vil blive beskattet med lagerbeskatning, hvilket kan være en ulempe for privatinvestorer.

Få en gratis investeringsplan her.

3. Lysa

Lysa er en svensk investeringsrobot, der gør det helt automatisk at investere. Investeringsrobotten blev lanceret i Sverige i 2007 og kom først til Danmark over et årti senere.

Investeringsrobotten Lysa hjælper dig med automatisk at investere dine penge i globale ETF’er og indeksfonde med lave gebyrer.

Du skal minimum investere 1.000 kroner for at komme i gang. Derefter kan du opsætte en månedlig indbetaling på minimum 200 kroner.

4. Darwin

Darwin er en investeringsrobot, der er udviklet af BankInvest og er tilgængelig som en app til både iPhone og Android. Den investerer i både aktier og obligationer gennem forskellige indeks og tilbyder fire forskellige investeringsprodukter med forskellige risikoprofiler.

  • Moderat
  • Middel
  • Høj
  • Aktier

Hos Darwin beskattes du ud fra realisationsprincippet.

5. June

Danske Bank har udviklet June, som både kan bruges online og som en app til iPhone. Med June kan du investere i både aktier og obligationer, der er baseret på ETF’er, som er lagerbeskattet og beskattes som kapitalindkomst.

June er oplagt at bruge for personer der allerede er kunder i Danske Bank og som ikke ønsker at lave deres egen Nordnet Månedsopsparing.

6. Nora

Nordeas svar på en investeringsrobot hedder Nora. Den fungerer meget ligesom June.

Ved brug af Nora bliver du lagerbeskattet. Du bliver altså beskattet af Nora fondene, selvom du ikke har solgt dem. Denne beskatning sker løbende, hvilket kan gøre at du skal finde penge andre steder eller sælge ud af dine investeringer for at kunne betale skatten.