10 bedste bøger om aktier og aktiehandel i 2024

Bøger om aktier

Gode bøger om aktier kan give dig en indsigt i aktiemarkedet, som gør at du undgår at lave dyre fejl, når du fremover handler med værdipapirer.

Ved at købe nogle af de bedste bøger om aktiehandel kan du opnå en viden, som sparer dig 10.000-vis af kroner i løbet af dit investeringsliv.

Reklame for tidsbegrænset tilbud. Vilkår kan være ændret. Gælder kun nye kunder.

Hvis du som nybegynder gerne vil foretage dig en god investering med et højt afkast, så bør du lede efter den bedste bog om aktieinvestering, fremfor et hurtigt børstip på nettet.

Her på siden er der samlet en liste med top 10 bøger om aktier og aktiehandel. Så er du på udkig efter den bedste bog om aktiehandel er du altså kommet til det rette sted.

1. Bobler, bullshit og børsfest

Bobler, bullshit og børsfest af Lars Tvede er nok den bedste bog om aktier for begyndere.

Bogen blev udgivet i 2021 på bagkant af Coronakrisen, hvor Lars Tvede havde formået at sælge alle sine investeringer, før Covid-19 sendte et chok igennem børsmarkederne. Herefter tjente han både penge på nedturen og købte op på bunden igen.

I Bobler, bullshit og børsfest giver den kendte danske investor Lars Tvede sine bud på, hvad enhver investor bør vide for at kunne navigere finansmarkederne.

Siden sin udgivelse har denne bog om aktier og investering i længere tid været en af de mest solgte bøger i Danmark.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

2. Klar – parat – investér

Klar – parat – investér er en af de mest populære danske bøger om aktier og obligationer for nybegyndere.

Bogen er skrevet på en måde, hvor du uden forhåndsviden om emnet, får en følelse af at kunne navigere forskellige emner indenfor investeringsverdenen. Med sine mange gode forklaringer og eksempler er denne håndbog klart en af de bedste bøger om aktiehandel for begyndere.

Klar – parat – investér er skrevet af Anna-Sophie Hartvigsen, Caroline Stasig, Emma Bitz og Laura Hardahl, som står bag foreningen Female Invest, der har til formål at få flere kvinder til at investere.

Forordet til denne aktiebog for begyndere er skrevet af investor og daytrader Tom Hougaard, som blandt andet er kendt for sin deltagelse i Millionærklubben.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

3. Børshandlens psykologi

Børshandlens psykologi af Lars Tvede er uden sammenligning den bedste danske bog om de psykologiske fænomener på aktiemarkedet.

Bogen giver talrige eksempler på nogle af de irrationelle beslutninger, som ofte ender med at koste investorer dyrt når de handler med værdipapirer. Bogen giver derfor meget stof til eftertanke og vil bestemt klæde dig på til at blive en bedre investor.

Herudover er Børshandlens psykologi også en rigtig god bog om teknisk analyse af aktier for de investorer, som gerne vil have forståelse for de bagvedliggende psykologiske mekanikker, der kan gøre teknisk analyse til et relevant værktøj.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

4. The intelligent investor

The intelligent investor er en af de mest kendte engelske bøger om aktieinvestering. Bogen er skrevet af Benjamin Graham og blev udgivet i 1949.

Benjamin Graham var læremester for Warren Buffett, som er en af nyere tids mest kendte investorer, der fokuserer på fundamental analyse.

Før du beslutter dig for at købe bogen, skal du være opmærksom på at den er ret tung at læse og at det derfor ikke nødvendigvis er en af de bedste bøger om aktiehandel for begyndere.

Koncepterne der omtales i denne bog om aktieinvestering er dog så gode at den klart kan anbefales for de investorer, som ønsker en rigtig god guide til fundamental analyse af børsnoterede selskaber.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

5. Kriser, krak og kaviar

Kriser, krak og kaviar er endnu en fremragende bog om aktiemarkedet af Lars Tvede.

Bogen handler om konjunkturcyklusser og giver læseren indsigt i hvorfor markeder er ustabile, og hvordan man som investor kan forudsige opsving og nedture i aktiemarkedet.

Kriser, krak og kaviar er faglig velfunderet og skrevet i et let sprog som er krydret med spændende anekdoter og historier.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

6. A random walk down wall street

A random walk down wall street af Burton G. Malkiel er endnu en af de bedste engelske bøger om aktiemarkedet.

Bogen handler om hvordan det kan være svært at slå markedet gennem fundamental analyse og teknisk analyse. Derudover kommer bogen også ind på den effektive markedshypotese og hvordan man som privatinvestor kan opnå et højt afkast.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

7. Den tålmodige investor

Den tålmodige investor er skrevet af den kendte aktieanalytiker Helge Larsen og er blandt de bedste bøger om aktier i Danmark.

I denne bog om aktiehandel fortæller Helge Larsen sin historie og deler ud af sine erfaringer på aktiemarkedet.

Herudover vil du i bogen få indblik i hvordan du investerer i aktier og metoder til at analysere dig frem til de bedste investeringer.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

8. OW Bunker

OW Bunker af Jakob Skouboe er en af de bedste bøger om aktieinvestering når det går helt galt.

Bogen handler om en af Danmarks største erhvervsskandaler, som udspillede sig efter at oliehandelsselskabet OW Bunker i 2014 gik på børsen og under et år senere gik konkurs – en affære der kostede mange private danske investorer dyrt.

Jakob Skouboe har baseret bogen på en række interviews med tidligere ansatte der beretter om hvad der forgik bag murene i OW Bunker op til konkursen.

Hvor du kan lære meget i andre konkrete bøger om aktieanalyse, så giver denne bog et godt indblik i hvordan en investering der på overfladen ser godt ud, kan ende med at gå helt galt.

Indeholder reklamelinks for bøger og lydbøger.

9. Boost din opsparing med aktier

Boost din opsparing med aktier af Karsten Engmann Jensen er en rigtig god bog om investering i aktier for begyndere.

I bogen kommer forfatteren blandt andet ind på risikospredning og menneskets psykologi indenfor aktiehandel.  

Blandt andet giver bogen indblik i hvorfor mænd er flittigere til at købe aktier, men at de kvinder der giver sig i kast med det oftere gør det på en mere fornuftig måde.

10. Aktiehandel og aktieanalyse

Aktiehandel og aktieanalyse af Peter Arendt er en bog om teknisk analyse af aktier, som giver dig flere praktiske værktøjer til at identificere muligheder for køb af aktier på baggrund af teknisk analyse.

Hvis du er på udkig efter danske bøger om handel med aktier på baggrund af teknisk analyse er denne bog altså et oplagt bud.