CFD-handel i Danmark: Komplet guide til CFD’er i 2024

CFD handel

Vil du vide hvad en CFD er? Eller vil du gerne i gang med CDF-handel? Læs denne guide og lær alt hvad en CFD er, hvilke ting du skal være opmærksom på og hvor de handles.

Hvad er en Contract for Difference?

En Contract for Difference (CFD), er en kontrakt mellem to parter, hvor værdien enten stiger eller falder sammen med det underliggende aktiv.

Det betyder, at en CFD-position ikke indeholder selve det underliggende aktiv, eksempelvis aktier, men du indgår en kontrakt baseret på prisudviklingen for aktivet. Afkastet er så udviklingen i aktivets pris.

CFD’er hører til i derivatkategorien, hvilket indebærer, at produktet er baseret på et underliggende aktiv og styres af prisudviklingen herfra. Dette underliggende aktiv kan være enkeltaktier, indeks, råvarer, valutaer og en række andre aktivklasser.

Fordele ved CFD’er

Fordelen ved at handle CFD’er frem for at handle aktiverne direkte er blandt andet fleksibiliteten til at tjene på både stigende og faldende markeder. Du kan altså tjene penge, når prisen på det underliggende aktiv stiger (ved at gå lang i CFD’en), men også når prisen falder (ved at gå kort).

Derudover handles CFD’er med margin, hvilket betyder, at du kun behøver at binde en mindre del af din kapital som sikkerhed for den samlede position. Således kan du med marginhandel gøre dine positioner mere slagkraftige og potentielt opnå højere gevinster (men også større tab) end ved direkte handel med det underliggende aktiv.

Det skal dog bemærkes, at handel med CFD’er også indebærer en højere risiko, da man er udsat for tab, hvis prisen på det underliggende aktiv bevæger sig i den modsatte retning af det, man har forudsat.

Er CFD-handel tilladt i Danmark?

Ja, CFD-handel er tilladt i Danmark. Denne type handel er underlagt regulering af Finanstilsynet, som sikrer tilsyn med alle finansielle aktiviteter i landet. Dets regler er designet til at sikre, at forex brokere handler på en retfærdig og gennemsigtig måde.

Det er dog vigtigt at understrege, at CFD trading indebærer en betydelig risiko. Du kan risikere at miste alle dine investerede penge. Derfor bør man kun investere penge, som man har råd til at tabe. Det er også essentielt at handle via en mægler, der er reguleret af Finanstilsynet, for at sikre en lovlig og sikker handel.

Bedste brokere til CFD-handel i Danmark

Hvis du vil i gang med CFD-handel, skal du bruge en online broker, som gør det muligt at handle med CFDer. Her er et overblik over de bedste brokere til CFD trading i Danmark, som alle er under tilsyn af Finanstilsynet:

Investering har risici, din porteføljeværdi kan falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Risikostyring i CFD-handel

Risikostyring er afgørende for at være en succesfuld CFD-trader. Det indebærer at bruge forskellige strategier og redskaber, såsom positionsstørrelse og stop-loss ordrer, for at minimere potentielle tab.

Skat af CFD-handel i Danmark

Handel med CFD’er beskattes i Danmark som kapitalindkomst. Det er lagerprincippet, der bruges til at beskatte disse, hvilket betyder, at både realiserede og urealiserede gevinster og tab skal beskattes. Dette nettoresultat beskattes typisk med enten ca. 37% eller 42%.