Online lån på nettet 2024: Sammenlign og lån penge online i dag

Lån penge online i dag hos en låneudbyder i oversigten. Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge om online lån på nettet hos flere låneudbydere. Herefter kan du nemt vælge det bedste lån online ud fra dine lånetilbud. Husk at der er 14 dages fortrydelsesret på alle lån i Danmark.

Hvad er et online lån?

Et online lån er en form for lån, hvor man ansøger og håndterer hele processen online via internettet. Det indebærer typisk at udfylde en låneansøgning, verificere dokumenter, godkende lånevilkår og underskrive låneaftalen elektronisk. Pengene overføres også elektronisk til låntagers bankkonto, når lånet er blevet godkendt. Et lån på nettet giver mulighed for at låne penge hurtigt og nemt uden at skulle besøge en fysisk filial eller møde personligt med en långiver.

Fordele og ulemper ved lån på nettet

Her er fordelene og ulemperne ved at optage lån på nettet i Danmark:

Fordele

 • Lån penge uden sikkerhed
 • Hele ansøgningsprocessen er online
 • Mange låneudbydere at vælge imellem
 • Få forskellige krav til låntagere
 • Lån penge hurtigt online

Ulemper

 • Høj rente og ÅOP
 • Kræver god kreditvurdering
 • Undgå at møde op i fysiske filialer
 • Kort løbetid

Muligheder for at få et hurtig lån online

Der er mange muligheder for at få et hurtig lån online. Langt størstedelen af alle lånetyper er i dag blevet digitaliseret og internettet har også medført indtil flere nye lånetyper. Derfor er det muligt at få et hurtigt lån online nu nærmest uanset hvilken lånetype der er tale om. Vær opmærksom på at nogle låneudbydere foretager en automatisk kreditvurdering, mens andre manuelt laver kreditvurderinger. Derfor har nogle lån online svar med det samme, mens du i andre tilfælde skal vente 2-3 dage på svar, selvom du ønsker et hurtig lån. Her er en oversigt over nogle af de mest almindelige hurtige lån på nettet:

1. Forbrugslån

Forbrugslån er en type online lån, hvor du kan låne større beløb til forbrug. Du kan typisk låne mellem 10.000 og 500.000 kr. i en længere periode, og du kan bruge pengene på, hvad du vil. Renterne på et forbrugslån online er ofte højere end på et boliglån, men lavere end på kviklån. Det er både muligt at få et forbrugslån i banken eller via en online låneudbyder på nettet. Grundet lånets størrelse kan et forbrugslån bruges som et samlelån, hvor du kan samle mange små lån i et større lån.

2. Kviklån

Kviklån er en type online lån, hvor du kan låne mindre beløb hurtigt og nemt. Låneperioden er typisk kort, og renterne er ofte høje for kviklån på nettet. At tage et online kvik lån kan være en god løsning, hvis du har brug for penge hurtigt, men det er vigtigt at være opmærksom på at der ofte er høje omkostninger forbundet med at tage et kviklån online.

3. Kassekredit

Kassekredit er en form for lån, hvor du får mulighed for at trække over på din konto indenfor en vis grænse. Denne form for kredit lån online kan være en god løsning for dem, der har brug for en buffer i deres økonomi til uforudsete udgifter. Kassekreditten er fleksibel, da du kun betaler renter af det beløb, du rent faktisk har trukket over på dit kreditkasse lån online. Kassekreditter kan både oprettes som en online kredit eller ved at ringe til sin bankrådgiver hos de fleste banker.

4. Banklån

Banklån er en af de mest almindelige måder at låne penge på nettet. I dag tilbyder din bank lån online via netbank. Her tilbydes en online ansøgningsproces, hvor du kan ansøge om lån direkte fra din computer eller smartphone.

Du kan typisk låne større beløb med et banklån på nettet, og renten er ofte lavere end ved mange andre typer af online lån. Men processen kan være mere tidskrævende, og du skal ofte stille sikkerhed for lånet.

Det kræver også en god kreditvurdering at få et banklån online. Banken vil se på din økonomiske situation og din historie med at betale regninger og andre lån tilbage. Hvis du har en dårlig kreditværdighed, kan det være svært at få et online banklån.

5. Pantelån

Pantelån er en type lån, hvor låntager stiller en form for ejendom, som pant for lånet. Det kan være elektronik, smykker eller andre værdifulde genstande. Hvis låntageren ikke er i stand til at betale lånet tilbage, har långiveren ret til at sælge pantet for at få dækket lånebeløbet.

Et pantelån krævede originalt at man skulle gå ned i en pantelånerbutik for at pantsætte sine ejendele, men i dag er det også muligt at få et pantelån online. Da pantelånere ikke behøver at kreditvurdere deres kunder, kan det være en mulighed for at få et online lån uden kredittjek. Det er vigtigt at bemærke, at pantelån ofte har høje renter og gebyrer, og bør kun betragtes som en sidste udvej for at låne penge online.

6. SMS-lån

SMS-lån er en type online lån, hvor man ansøger om lånet ved at sende en SMS til låneudbyderen. Lånebeløbet er typisk mindre og låneperioden kortere end ved traditionelle banklån. At tage et SMS-lån online er en hurtig og nem måde at låne penge uden sikkerhed på, men renterne og gebyrerne er ofte høje.

Oversigt over bedste og billigste online lån

For at finde det bedste og billigste online lån, kan du sammenligne låneudbydere på lånesider på nettet. Her kan du både overveje lån i banken og fra online låneudbydere. Online låneudbydere tilbyder ofte hurtige godkendelsesprocesser og udbetaling, nogle endda inden for samme dag. Mange banker kan også tilbyde lån med konkurrencedygtige renter, men deres godkendelsesproces kan tage længere tid.

Når du skal finde billige online lån er det bedre at kigge på de årlige omkostninger i procent (ÅOP) eller samlede kreditomkostninger for et lån, i stedet for at kigge på renten. Modsat renten medtager ÅOP og samlede kreditomkostninger alle omkostninger for lånet, hvilket gør det nemmere at sammenligne og finde det bedste lån online.

Det er vigtigt at sammenligne låneudbydere for at finde det bedste online lån til dit behov og økonomiske situation. Hvis du vil have et lån på nettet så billigt som muligt, skal du minimum indhente tre forskellige lånetilbud eller bruge en låneformidler.

Husk også at undersøge lånebetingelserne, i stedet for blot at kigge efter et billig online lån. Nogle låneudbydere tilbyder betalingsfrie måneder eller mulighed for at forhøje lånet, mens andre billige internetlån ikke nødvendigvis har de samme fordele.

Lån penge online i dag hos disse udbydere

LåneudbyderLånebeløbLøbetidAlderskrav
Bank Norwegian4.000 – 400.000 kr.12 – 180 måneder23 år
D:E:R Privat Finans10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
Ferratum1.500 – 50.000 kr.5 – 60 måneder21 år
Føniks Privatlån10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
KreditNU4.000 – 25.000 kr.24 måneder23 år
L’EASY10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
Nordcredit1.000 – 25.000 kr.12 måneder18 år
Nordiclån10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år
PayMark Finans10.000 – 150.000 kr.36 – 102 måneder20 år

Krav til at søge online lån uden sikkerhed

Lån penge online uden sikkerhed ved at opfylde disse minimumskrav:

 • Du skal minimum være 18 år
 • Du skal have en fast indkomst
 • Du skal have et MitID
 • Du skal have et dansk telefonnummer
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have en fast bopæl i Danmark
 • Du må ikke være i RKI eller Debitor Registret

Hvis du vil tage et online lån uden sikkerhed, kræver alle låneudbydere en kreditvurdering. Formålet med en kreditvurdering er at vurdere din evne til at tilbagebetale lånet. Det er ikke muligt søge online lån uden dokumentation for din kreditværdighed, pånær for weblån hvor du skal stille sikkerhed for dit lån i dine ejendele.

Kan man låne penge online trods RKI?

Det er ikke muligt at få et online lån trods RKI, pånær hvis du stiller sikkerhed for lånet. Hvis du er registreret i RKI er det kun muligt at få et lån på nettet trods RKI ved at stille pant i dine ejendele som økonomisk sikkerhed for lånet. Lån penge online trods RKI her.

Kan man få et online lån uden kredittjek?

Ifølge dansk lovgivning er alle låneudbydere forpligtede til at foretage en kreditvurdering for lån uden sikkerhed. Derfor er det kun muligt at få et online lån uden kredittjek, hvis du stiller sikkerhed for lånet i form af pant.

Kan man låne penge online i udlandet?

Det er ikke muligt at låne penge online i udlandet med dansk CPR, da online låneudbydere typisk kun låner penge ud borgere i eget land. Eksempelvis er de online lån Sverige har, er ikke tilgængelige i Danmark. Det samme gør sig gældende for norske og tyske lån online. Som dansker det det kun muligt at få danske lån online.

Sådan finder du det billigste online lån

Find det billigste online lån i Danmark, som passer til dit individuelle lånebehov, ved at følge disse trin:

1. Undersøg dit lånebehov

Før du ansøger lån online bør du starte med at undersøge dit lånebehov og lægge et budget. Ved at lægge et budget kan du finde dit månedlige rådighedsbeløb. Ud fra dit rådighedsbeløb kan du bedre vurdere hvor meget du har råd til at låne på nettet og hvor høj en månedlig ydelse din økonomi kan bære.

2. Find lånemuligheder på nettet der passer til dit behov

Når du har klarlagt dit behov, skal du nu finde lånemuligheder på nettet, der passer til dit lånebehov. Der er mange forskellige lånemuligheder i Danmark, og hvis du vil finde det bedste og billigste lån på nettet, bør du undersøge alle typer af internetlån for at finde det som passer bedst til dit behov.

Du kan afhængigt af din situation få et online forbrugslån, SU-lån eller en kassekredit i banken. Nogle lånemuligheder på nettet er kun tilgængelige til visse låntagere og opfylder kun behov til bestemte lånebeløb, mens andre finans lån er tilgængelige for alle som ønsker at optage nye online lån.

3. Sammenlign låneudbydere med billige online lån

Når du har fundet den rette lånetype er det en god idé at sammenligne online lån fra forskellige låneudbydere. Ved at sammenligne flere online lån, før du ansøger, kan du få en bedre fornemmelse for markedet og en større sandsynlighed for at finde det billigste lån online på det danske lånemarked. Her kan du med fordel bruge en online låneberegner og låne sider, som har en oversigt over billige lån online til at sammenligne og få en fornemmelse af markedet.

4. Indhent flere lånetilbud og få et billig online lån

Hvis du vil låne penge online så billigt som muligt, er det en god idé at indhente flere lånetilbud. Det skyldes, at et lånetilbud afhænger af en individuel kreditvurdering, som kan påvirke den reelle pris for et lån. Derfor kan der være stor forskel fra låneeksempler på nettet til de reelle tilbud du modtager.

Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge om flere internetlån. Derfor kan det være en god idé at søge lån online fra flere forskellige banker. Du er først bundet af en låneaftale, hvis du vælger at acceptere lånet.

Lån penge online hurtigt og billigt

 • Indhent mindst 3 lånetilbud: Som tommefingerregel skal du mindst indhente 3 forskellige lånetilbud for at finde et lån online billigt.
 • Brug en låneformidler: Den hurtigste måde at få et billigt online lån er ved at bruge låneformidlere, som kan indhente tilbud fra op til 20 forskellige långivere med én ansøgning.

5. Sammenlign lånetilbud og find det billigste online lån

Når du har modtaget dine lånetilbud, skal du starte med at sammenligne dem for at finde det billigste lån. Lån penge online hurtigt og billigt ved at se på følgende faktorer:

 • ÅOP: Sammenlign dine lånetilbud ud fra de årlige omkostninger i procent (ÅOP) for at få et klart overblik over alle omkostninger forbundet med lånet, inklusive renter, gebyrer og andre udgifter. Det hjælper dig med at vurdere, hvilket lån der er mest økonomisk fordelagtigt for dig på lang sigt.
 • Samlede kreditomkostninger: Det er også vigtigt at kigge på de samlede kreditomkostninger, når du sammenligner lånetilbud. Kreditomkostningerne repræsenterer det totale beløb, du vil ende med at betale i løbet af lånets løbetid, ud over det lånte beløb.
 • Månedlig ydelse: Sammenlign dine lånetilbud ud fra månedlig ydelse og sammenhold med dit månedlige rådighedsbeløb for at være sikker på at du har råd til at betale de månedlige afdrag.

Når du har fået et overblik over dine lånetilbud, kan du nu vælge det bedste og billigste lån online. Sammenligning gør at du er sikker på at du får det lån på nettet der opfylder dine behov bedst.

5. Lån penge online hos den bedste udbyder

Vælg den bedste låneudbyder og lån penge online nu ved at acceptere lånetilbuddet. Det fremgår typisk af dit personlige lånetilbud, hvordan du kan acceptere det.

Gennemgå vilkår og betingelser grundigt inden du underskriver låneaftalen og tag et billig lån online, som du er sikker på at du forstår. For at godkende lånet skal du typisk underskrive låneaftalen med dit MitID.

Vær opmærksom på at betale dit online låns afdrag til tiden, så du undgår ekstra gebyrer der kan gøre dit lån dyrere end højst nødvendigt. Husk også at der er 14 dages fortrydelsesret på alle lån i Danmark, hvis du har været lidt for hurtig til at optage et lån på nettet.

Hvorfor er det svært at finde små lån online?

I de seneste år er det blevet sværere at finde et lille lån på nettet. Der er flere grunde til, at det kan være svært at finde mindre lån online:

 • Mindre lønsomt for långivere: Långivere tjener penge på renter og gebyrer, og jo mindre lånet er, jo mindre tjener de. Derfor fokuserer mange online långivere på større lån, hvor de kan tjene mere.
 • Risiko for långiver: Mindre lån kan være forbundet med højere risiko for långiver. Folk, der søger om mindre lån, har ofte dårligere kreditværdighed eller ustabil indkomst, hvilket øger risikoen for, at långiveren ikke får deres penge tilbage.
 • Administrationsomkostninger: Uanset lånestørrelsen har långiveren visse faste omkostninger til administration af lånet (f.eks. kreditvurdering, papirarbejde osv.). Disse omkostninger udgør en større andel af et lille lån, hvilket gør det mindre attraktivt for långiveren.
 • Lovgivning: I Danmark er der en maksimal grænse for ÅOP på 35%, men lån må ikke markedsføres med en ÅOP på over 25%. Det gør det mindre attraktivt for långivere at tilbyde mindre lån online.

Selvom det kan være svært at finde små lån online, kan man som låntager vælge et lidt større lånebeløb for at få et nemt lån på nettet.

Hvor er det nemmest at få et online lån?

Den nemmeste måde at få et online lån uden afslag er at bruge en online låneformidler til at indhente lånetilbud fra flere banker og online låneudbydere. Da låneformidlerne typisk arbejder sammen med 10-20 låneudbydere er der rig mulighed for at få nemme online lån ved hjælp af blot én ansøgning. Selvom låneformidlere kan hjælpe dig med at få nemme lån, er det ikke garanteret at du får godkendt din låneansøgning. Til at øge muligheden for at blive godkendt til et lån kan det også være en fordel at ansøge om et lån med en medansøger, men du vil stadig ikke være garanteret lån.

Hvor ofte kommer der nye lån på nettet?

Der kommer ofte nye lån på nettet, da låneudbydere og online låneplatforme hele tiden lancerer nye produkter og tilbud. Antallet af nye lån online kan variere, men generelt set er der flere forskellige lånemuligheder tilgængelige på nettet på månedlig basis. Nye online lån er ikke nødvendigvis bedre end de eksisterende lån på nettet. Det anbefales altid at undersøge markedet og sammenligne vilkår, før man vælger et nyt lån online.

Illustration af mand der har fundet et online lån på nettet via sin computer.