Små kviklån i 2024: Find små ukendte kviklån med lavt lånebeløb

Små kviklån kan være en hurtig og nem løsning til at få adgang til penge der kan dække små uforudsete regninger eller andre mindre økonomiske behov.

Tidligere har du nemt kunne låne 100, 200 eller 500 kr. med et lille kviklån. Men siden kviklånsloven blev ændret i 2020, har det været svært at få et kviklån med små beløb under 1.000 kr.

Det skyldes, at kviklån maksimalt må have en ÅOP på 35%, som gør det svært for låneudbyderne at tjene penge på at udlåne mindre beløb.

Derfor vil de fleste små kviklån i dag typisk have et minimumslånebeløb, som starter fra 1.000 kr.

Kviklån med små beløb

Hvad er små kviklån?

Små kviklån er kortfristede lån, som typisk ydes til private forbrugere, der har behov for at låne et mindre pengebeløb over en kort periode.

Disse lån er kendetegnet ved, at de ofte kan ansøges og udbetales hurtigt, nogle gange inden for samme dag eller inden for få timer.

Små kviklån har typisk et mindre lånebeløb på 1.000 til 10.000 kroner. Det lave lånebeløb medfører typisk højere renter og ÅOP end for de lidt større kviklån.

Et mindre kviklån kan være en praktisk løsning for personer, der står over for en økonomisk nødsituation eller har brug for likviditet hurtigt.

Fordele ved små kviklån

Hvis du kun mangler få penge er der mange fordele ved at tage små kviklån frem for at låne mere end du har behov for.

1. Hurtigere godkendelse og udbetaling

Små kviklån har ofte en hurtigere godkendelsesproces og udbetalingstid end større lån. Dette gør dem ideelle til at dække uforudsete udgifter, når du har brug for penge hurtigt.

2. Mindre gældsbyrde

Når du tager et mindre kviklån, er du mindre tilbøjelig til at øge dit forbrug på baggrund af dit lån og din gæld bliver nemmere at administrere. Det kan også reducere stress og bekymring forbundet med gældsafvikling.

3. Lettere at betale tilbage

Mini kviklån har ofte kortere løbetider og/eller lavere månedlige afdrag, hvilket gør det lettere at betale lånet tilbage og undgå at falde i en gældsfælde.

4. Mindre krav til kreditvurdering

Små kviklån har ofte mindre strenge krav til kreditvurdering, hvilket betyder, at du kan være mere tilbøjelig til at blive godkendt, selv med en lav kreditværdighed eller begrænset kredithistorik.

5. Færre gebyrer og omkostninger

De mindre kviklån har ofte færre gebyrer og omkostninger sammenlignet med større lån. Det kan gøre dem mere omkostningseffektive på kort sigt . Derfor kan de være mere fordelagtige, hvis du kun har brug for et lille beløb og kan betale det tilbage hurtigt.

6. Ingen sikkerhedsstillelse nødvendig

Mange små kviklån kræver ikke sikkerhedsstillelse, hvilket betyder, at du ikke behøver at stille dine aktiver som sikkerhed for lånet.

Ulemper ved små kviklån

Selvom er er mange fordele forbundet med de mindre kviklån, er der også en række ulemper, som du bør være opmærksom på.

1. Højere renter og gebyrer

Små kviklån har ofte højere renter og gebyrer sammenlignet med større lån. Det skyldes, at låneudbyderne vil kompensere for den større risiko forbundet med at låne mindre beløb og for de omkostninger, der er forbundet med at administrere flere små lån.

Når du låner bør du altid kigge efter de samlede kreditomkostninger, for at finde den billigste løsning.

2. Risiko for overforbrug

Når man tager små kviklån, kan det være fristende at låne flere gange og til forskellige formål, hvilket kan føre til overforbrug og øget gældsbyrde.

3. Risiko for at ende i en gældsspiral

Hvis låntageren ikke kan tilbagebetale et kviklån til tiden, kan det føre til, at man må tage endnu et kviklån for at dække betalingerne på det første lån.

Det kan ende i en gældsspiral, hvor låntageren konstant er nødt til at tage nye kviklån for at betale de gamle lån tilbage.

Advarsel mod små ukendte kviklån

Hvis du overvejer at tage et kviklån, bør du måske gå uden om de små ukendte kviklån og optage et lån hos de mere etablerede låneudbydere.

De små ukendte kviklån har typisk ikke mange brugeranmeldelser. Du kan derfor ikke på forhånd vide om de har en sund forretningspraksis. Har de ikke det kan det resultere i at du pludselig står med et lån med skjulte omkostninger og uigennemsigtige lånebetingelser.

Du risikerer også at udbyderne af små ukendte kviklån benytter sig af mere aggressive inkassometoder og har ringe processer, der kan medføre unødvendige frustrationer for dig.

Det er heller ikke sikkert at udbyderne af små ukendte kviklån er lige så transparente omkring deres lån, som de mere etablerede udbydere.

For at øge sandsynligheden for at få en god oplevelse med at låne penge, anbefales det at du undgår små ukendte kviklån og i stedet låner i banken eller via mere etablerede låneudbydere, som du kan finde på denne side.

Alternativer til små kviklån

Et kviklån er ikke nødvendigvis den bedste måde at låne små beløb på og det er heller ikke sikkert at det er nødvendigt. Før du låner, bør du derfor overveje andre kviklån alternativer.

Her er nogle af de bedste alternativer til de små kviklån:

1. Kontakt dine kreditorer

Hvis du står med en mindre regning, som du ikke kan betale, kan du ofte få betalingen udskudt, så du ikke behøver at tage et kviklån.

Det kan du gøre ved at kontakte dine kreditorer og forklare dem din situation. Her skal du spørge om det er muligt at få din betaling udskudt eller om du eventuelt løbende kan afdrage på gælden.

2. Kassekredit i banken

En kassekredit er en aftale med din bank, som gør det muligt at lave et overtræk.

Det kan være et godt alternativ til de små kviklån, da renten typisk er lavere. Samtidig er en kassekredit typisk også meget fleksibel ift. tilbagebetalingstid.

Da de fleste allerede har en bankkonto, er det typisk også nemt at få en kassekredit.

Hvis du har et kreditkort, kan du også lave et overtræk til at dække betalinger af mindre udgifter.

Person der søger efter små kviklån på nettet.

Ofte stillede spørgsmål

Små kviklån er et lån med lavt lånebeløb og hurtig udbetaling. De mindre kviklån er typisk lettere at indfri end større lån og så kan de tages uden at stille sikkerhed.

Du kan låne meget små beløb med et kviklån, men typisk ikke under 1.000 kr.

Långiverne må ifølge loven ikke pålægge dig årlige omkostninger over 35%, hvilket vil være 350 kr., hvis du låner 1.000 kr. Derfor kan det være svært at skabe en sund forretning ved at udlåne kviklån med lavere beløb.

Af den grund vil helt små beløb som 200 eller 500 kr. være svære at få med et online kviklån.