Nibble Finance anmeldelse

Nibble Finance

Fordele:

 • Højt årligt afkast
 • Begyndervenlig platform
 • Ejet af en profitabel virksomhed
 • Tilbagekøbsgaranti på nogle lån
 • Muligt at investere automatisk

Ulemper:

 • Manuel indberetning til SKAT
 • Relativ ny crowdlending-platform

Resumé:

Nibble er en populær crowdlending-platform fra 2020, der fokuserer på forbrugslån. Platformen er nem at bruge med sine foruddefinerede investeringsstrategier og brugervenlige platform. Nibble har ikke de bedste diversificeringsmuligheder og så skal du modsat mange af de danske crowdlending-platforme manuelt indberette din gevinst til SKAT. Med det sagt virker Nibble meget reel og har haft et fint afkast i de seneste år.

Bemærk: Indholdet skal ikke betragtes som investeringsrådgivning. Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. SmartMoney kan ikke holdes ansvarlig for tab, der måtte opstå som følge af brugen af information på siden. Der tages forbehold for tastefejl og fejlagtige informationer. Siden indeholder annoncelinks.

Overvejer du at bruge Nibble til crowdlending? Læs denne Nibble anmeldelse før du starter.

I anmeldelsen kan du blandt andet lære om Nibble historie, fordele og ulemper, risiko, gode alternativer og andet praktisk, før du opretter dig på deres crowdlending platform.

Om Nibble Finance

Nibble website

Nibble er en populær international crowdlending-platform, som blev stiftet i 2020 af IT Smart Finance. Denne finansgruppe har hovedkontor i Spanien.

I dag har Nibble over 8.500 brugere og det er muligt at investere på platformen med helt ned til €10 (ca. 75 kr.)

Fakta og statistik:

Grundlagt:2020
Låntype:Forbrugslån
Løbetid:1 – 60 måneder
Antal brugere:8.500 +
Minimum investering:10 EUR (ca. 75 kr.)
Maksimal investering:Ubegrænset
Gennemsnitligt afkast:12,00 %

FAQ:

Nibble er en crowdlending-platform, hvor du kan investere i en række forskellige lån.

Som ved enhver anden investering, er det ikke 100% sikkert at investere gennem Nibble. Men Nibble har lavet end del foranstaltninger, for at gøre det mere sikkert at investere hos dem.

Om Nibble er en god investering for dig, afhænger af dine investeringsmål.

Følg blot nedenstående trin, for at komme i gang med Nibble crowdlending:

 1. Opret en konto på https://nibble.finance/.
 2. Overfør penge til Nibble.
 3. Vælg en prædefineret investeringsstrategi eller investér manuelt.
 4. Tjek løbende op på dine investeringer.

Fordele og ulemper ved Nibble

Nibble har en række fordele og ulemper, som du bør kende til.

Fordele:

 • Antal lån: Hvor andre crowdlending-platforme til tider løber tør for investeringer, er Nibble sjældent løbet tør for lån.
 • Investeringsstrategier: Nibble har tre nemme investeringsstrategier, som gør det nemt at investere på platformen.
 • Trustpilot: Baseret på Nibble reviews Trustpilot er de fleste brugere tilfredse med platformen.

Ulemper:

 • SKAT: Ved investering på Nibble skal du selv indberette din crowdlending gevinst til SKAT.

Nibble features

I det følgende af denne Nibble anmeldelse gennemgås nogle af de vigtigste features.

1. Investeringsstrategier

Nibble har tre forskellige prædefinerede investeringsstrategier, som gør det let at investere automatisk på deres platform:

 • Classic (vælges af 22% af investorer)
 • Balanced (vælges af 65% af investorer)
 • Legal (vælges af 13% af investorer)

Classic

Classic er den strategi på Nibble, som har mindst risko med sig, vurderet ud fra klassifikationen af lånene.

Nibble Classic Strategy

Hvis du vælger at investere med en Classic Strategy, så er dine investeringer beskyttet med en tilbagekøbsgaranti (BuyBack Guarantee). Det kan du lære mere om lige efter at vi har gennemgået de forskellige strategier.

Balanced

Balanced er den mest populære investeringsstrategi på Nibble og 65% af alle investorer vælger at investere på denne måde.

Nibble Balanced Strategy

Modsat Classic Strategy, beskyttes dine investeringer ikke af en tilbagekøbsgaranti med Balanced.

Legal

Legal er den nyeste investeringsstrategi på Nibble. Strategien blev indført i 2023. Her er der tale om den mest risikable strategi på Nibble.

Nibble Legal Strategy

Med Legal Strategy du køber dig ind i en låneportefølje af forfalden gæld. Det øger din risiko markant, men også din mulighed for at opnå et højt afkast, da risiko og afkast typisk følges ad. Afkastpotentialet er på op til 14,5% om året.

Lånene som står til inddrivelse administreres gennem Boostr, som er et erfarent inkassofirma. De køber forfaldne lån med en rabat på 85% og automatiserer inddrivelsesprocessen, herunder udenretslige og juridiske procedurer.

Der er dog risici forbundet med at investere i forfaldne lån, såsom lange inddrivelsesprocesser og usikkerheder. Investeringsstrategien har også en minimumsinvesteringsperiode på 6 til 12 måneder.

Ifølge Nibble er du garanteret et minimumsafkast på 8% om året, men investorer skal være opmærksomme på, at der alligevel kan opstå situationer, hvor garantien ikke kan opfyldes.

2. Tilbagekøbsgaranti

Lånene i investeringsstrategien “Classic” hos Nibble kommer med en 60-dages tilbagekøbsgaranti.

Det betyder i bund og grund at långiveren er forpligtet til at købe lånet tilbage fra investoren, hvis lånet ikke tilbagebetales af låntageren eller er blevet forlænget i mere end 60 dage.

Som investor skal du huske på, at tilbagekøbsgarantien kun er så solid så længe den virksomhed, der udsteder garantien, er solvent. Det betyder, at selvom et lån har en tilbagekøbsgaranti, er det ikke ensbetydende med, at dine penge er 100% sikre.

3. Salg af investeringer

Nibble har ikke et sekundært marked, hvor du kan handle lån med andre investorer. Men du kan alligevel godt komme af med dine investeringer før tid.

Hvis du gerne vil af med dine investeringer, vil Nibble forsøge at finde en anden investor til at overtage din investeringsportefølje. Findes der ikke en ny investor inden for 60 dage, vil Nibble selv betale det investerede beløb samt de tilskrevne renter til dig på dag 61. Nibble opkræver et gebyr på 3% for denne service.

Vær opmærksom på, at udbetalingstiden er 5 dage, og det mindste udbetalingsbeløb er €50 (ca. 375 kr.).

Oprettelse af konto på Nibble.finance

På Nibble er det muligt at oprette en konto som privatperson og virksomhed.

 • Du skal mindst være 18 år gammel
 • Du skal have en bankkonto i Danmark eller EU

Sådan gør du:

 1. Opret en konto på https://nibble.finance/
 2. Verificer din identitet med dit pas
 3. Send penge til din Nibble konto
 4. Vælg en strategi og begynd at investere

Når du skal overføre penge til din konto, så kan det være en rigtig god idé, at sende Euro, da det er denne valuta der bruges på platformen. På den måde kan du afhængigt af din bank måske spare lidt på valutagebyrer.

Nibble anmeldelser på Trustpilot

Baseret på over 12 anmeldelser på Trustpilot, har Nibble fået en TrustScore på 3,8 ud af 5 stjerner.

Størstedelen af Nibble anmeldelserne på Trustpilot er positive. I anmeldelserne roses Nibble for at have en nem hjemmeside og et godt afkast.

Nogle få investorer har dog kritiseret platformen fordi de har haft problemer med deres udbetalingen af penge fra platformen. Og så ønsker nogle investorer en app fra Nibble.

Risici ved investering hos Nibble

Investering i Nibble indebærer visse risici, ligesom alle andre investeringer. De primære risici omfatter:

 • Låntagere: Hvis en låntager misligholder sit lån, kan du miste det beløb, du har investeret i det pågældende lån. De fleste lån på Nibble har dog en tilbagekøbsgaranti, der reducerer denne risiko. Denne garanti er dog afhængig af långiverens evne til at tilbagebetale lånet.
 • Udlånsvirksomheder: Hvis en långivervirksomhed på platformen går konkurs, kan den muligvis ikke opfylde tilbagekøbsgarantien over for investorerne.
 • Nibble ITSF: Hvis Nibble går konkurs, kan det blive vanskeligt at inddrive dine investerede midler.
 • Valutaudsving: Når du investerer i valutaer, der ikke er danske kroner, kan din investering stige eller falde i værdi på grund af valutakursudviklingen.
 • Finanskrise: Det er uforudsigeligt hvordan en økonomisk krise vil påvirke platformen og dine investeringer.
 • Garantiformuen: Dine kontante midler er ikke dækket af Garantiformuen, som normalt dækker indskud i danske finansinstitutter op til 750.000 kr.

For at reducere din risiko på Nibble anbefales det at fordele dine investeringer mellem mange lån og långivere. Dette kan nemt opnås ved at benytte den indbyggede funktion til automatisk investering.

Hvis du ønsker at sprede din risiko endnu mere, kan det være fordelagtigt at anvende flere crowdlending-platforme udover Nibble og investere i andre aktiver såsom aktier, obligationer, ejendomme og kryptovaluta.

Danske konkurrenter til Nibble

I Danmark konkurrerer Nibble med et begrænset antal andre crowdfunding-platforme, som tilbyder finansieringsmuligheder til privatpersoner, virksomheder og ejendomsprojekter.

Liste over danske alternativer til Nibble:

En af de vigtigste fordele ved de danske crowdlending-platforme er, at de forenkler håndteringen af skatter. Platformene indberetter automatisk oplysninger til SKAT, hvilket gør det lettere for investorer at overholde deres skattemæssige forpligtelser.

Skat af crowdlending på Nibble

Nibble rapporterer ikke dine renteindtægter automatisk til SKAT. Det betyder, at du selv skal indberette de beløb, du har tjent gennem crowdlending på platformen.

Via platformen kan du dog finde en opgørelse af dine indtægter, som gør det rimelig nemt at indberette din gevinst til SKAT.

Hvis du er usikker på, hvordan du skal håndtere skatten fra Nibble, kan du altid kontakte Skattestyrelsen.

Bedste alternativer til Nibble

Er du usikker på om Nibble er den rette crowdlending-platform for dig? Heldigvis er der mange gode alternativer at vælge imellem. Markedet består nemlig af flere hundrede platforme, og nye tilkommer næsten hver måned.

Det store udvalg af crowdlending-platforme kan virke overvældende. Derfor rangerer SmartMoney løbende de bedste platforme baseret på en række faktorer såsom afkast, sikkerhed, funktionalitet og brugeranmeldelser på Trustpilot.

Se top 10 bedste crowdlending platforme her.

Opsummering af Nibble anmeldelse

Nibble Finance er en interesant crowdlending-platform. Platformen er et produkt af IT Smart Finance, som er et rentabelt spansk finansselskab.

På Trustpilot vil du primært finde positive anmeldelser om Nibble Finance. Men du bør huske på, at platformen stadig er meget ny, hvilket betyder, at den endnu ikke har haft mange investorer til at anmelde den.

Platformen har nogle letforståelige strategier, der gør det meget enkelt at investere via platformen.

Den største ulempe ved Nibble Finance er, at platformen primært har lån fra IT Smart Finance-selskaber. Samtidig skal du selv indberette din gevinst til SKAT.