Kameo anmeldelse

Kameo

Fordele:

  • Højt afkast på omkring 9%
  • Automatisk indberetning til SKAT
  • Lånene er sikret med pant eller kaution
  • Gode Trustpilot anmeldelser
  • Begyndervenlig platform

Ulemper:

  • Intet sekundært marked til at sælge låneandele før udløb
  • Kun få projekter at investere i ad gangen
  • Høj minimumsinvestering på 500 kroner

Resumé:

Kameo er en af de absolut bedste crowdlending platforme i Danmark. På platformen kan du investere i ejendomsprojekter og virksomheder. Kameo har flotte Trustpilot anmeldelser og automatisk indberetning af renteindtægter til SKAT. Noget af det mest negative ved platformen er at der ikke er et sekundært marked til at sælge ens investeringer før tid. Herudover er der ofte kun få projekter at investere i ad gangen.

Bemærk: Indholdet skal ikke betragtes som investeringsrådgivning. Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. SmartMoney kan ikke holdes ansvarlig for tab, der måtte opstå som følge af brugen af information på siden. Der tages forbehold for tastefejl og fejlagtige informationer.

Overvejer du at bruge Kameo til crowdlending? Læs denne Kameo anmeldelse før du starter.

I anmeldelsen kan du blandt andet lære om Kameos historie, fordele og ulemper, risiko, gode alternativer og andet praktisk, før du opretter dig på deres crowdlending platform.

Om Kameo

Kameo anmeldelse

Kameo er en dansk crowdlending platform, som er specialiseret i skandinaviske ejendomslån. På platformen er alle lån sikret med enten pant eller kaution.

Kameo blev grundlagt i 2014 af Sebastian M. Harung, Helge Lunde og Bjørn Braaten.

Deres mission er at reducere afstanden mellem låntager og långiver ved hjælp af onlinebaserede tekniske løsninger og dermed hjælpe investorer med at få et bedre afkast, samtidig med at flere ejendomsudviklere og småvirksomheder får den finansiering de har brug for.

Kameo har en licens fra Finanstilsynet i Danmark. De har kontorer i Stockholm, Oslo og København og ejes af ansatte, bestyrelsen og business angels.

Fakta og statistik:

Grundlagt:2014
Låntype:Ejendomslån, erhvervslån
Løbetid:3 – 24 måneder
Antal brugere:Ukendt
Minimum investering:500 DKK
Maksimal investering:Ubegrænset
Gennemsnitligt afkast:8,80 %

FAQ:

Kameo er en dansk crowdlending platform. På platformen kan du investere i en række forskellige ejendomslån fra Skandinavien.

Som ved enhver anden investering, er det ikke 100% sikkert at investere gennem Kameo. Men Kameo har lavet end del foranstaltninger, for at gøre det mere sikkert at investere hos dem.

Om Kameo er en god investering for dig, afhænger af dine investeringsmål.

Følg blot nedenstående trin, for at komme i gang med Kameo crowdlending:

  1. Opret en konto på https://www.kameo.dk/.
  2. Overfør penge til Kameo.
  3. Investér i ejendomslån på platformen.
  4. Tjek løbende op på dine investeringer.

Fordele og ulemper ved Kameo

Kameo har en række fordele og ulemper, som du bør kende til.

Fordele:

  • Trustpilot: Kameo er en af de danske crowdlending platforme med de bedste Trustpilot anmeldelser.
  • Pant og kaution: Alle lån hos Kameo er sikret med pant eller kaution.
  • Brugervenlighed: Kameo har en meget brugervenlig platform.
  • SKAT: Kameo har siden 2020 automatisk indberettet sine brugeres renteindtægter til SKAT.
  • Gratis valutaveksling: Det er muligt at foretage gratis valutaveksling mellem DKK, SEK og NOK.

Ulemper:

  • Sekundært marked: Hos Kameo kan du ikke handle med dine låneandele og du er derfor tvunget til at beholde dem i hele investeringsperioden.
  • Diversificeringsmuligheder: På de fleste tidspunkter har Kameo kun få tilgængelige projekter, hvilket betyder at du kan få svært ved at opnå en god diversificering på platformen.

Oprettelse af konto på Kameo.dk

På Kameo er det muligt at oprette en konto som privatperson og virksomhed.

  • Du skal mindst være 18 år gammel
  • Du skal have en bankkonto i Danmark

Sådan gør du:

  1. Opret en konto på https://www.kameo.dk/
  2. Verificer din konto med NemID
  3. Send penge til din Kameo konto
  4. Opsæt automatisk investering eller investér manuelt

Når du sender penge til din konto, så vil det for de fleste give mest mening at sende dem i den valuta du ønsker at investere med på Kameo.

Kameo anmeldelser på Trustpilot

Baseret på over 18 Trustpilot anmeldelser, har Kameo fået en TrustScore på 3,1 ud af 5 stjerner.

Langt de fleste investorer der har anmeldt Kameo på Trustpilot har kun positive erfaringer med platformen.

Blandt de positive kommentarer nævnes det, at Kameo er en meget troværdighed investeringsplatform, som har fantastisk kundeservice og et lav kapitalkrav for at komme i gang.

Blandt de lidt mere kritiske anmeldelser af Kameo, nævnes det, at der er mangel på danske projekter at investere i.

Risici ved investering hos Kameo

Som ved enhver anden investering, er det ikke risikofrit at investere hos Kameo. De væsentligste risici inkluderer:

  • Låntagere: I tilfælde af at en låntager ikke kan tilbagebetale sit lån, risikerer du at miste de penge du har investeret i det pågældende lån.
  • Kameo ApS: I et scenarie hvor virksomheden bag Kameo går konkurs, så kan det blive besværligt at håndtere administration af betalinger og låneaftaler og på den måde få dine investerede midler tilbage.
  • Valutaudsving: Investerer du i andre valutaer end danske kroner, så kan din investering falde eller stige i værdi på baggrund af kursudviklingen i valutaen.
  • Finanskrise: Det kan være svært at forudsige, hvordan en økonomisk krise vil påvirke platformen.
  • Garantiformuen: Dine kontante midler er ikke dækket af Garantiformuen, som normalt dækker indskud til danske finansinstitutter på op til 750.000 kr.

For at minimere din risiko på Kameo er det en god idé, at sprede dine investeringer mellem mange projekter og lande. Det kan du nemt gøre ved hjælp af automatisk investering på platformen.

Hvis du gerne vil sprede din risiko yderligere, kan det være en god idé at benytte flere crowdlending platforme end Kameo og investere i andre aktiver som aktier, obligationer, ejendomme og kryptovaluta.

Danske konkurrenter til Kameo

Der findes kun en håndfuld crowdfunding-platforme i Danmark. Det betyder, at Kameo kun har få danske konkurrenter. De danske platforme tilbyder samlet set finansieringsløsninger til både privatpersoner, virksomheder og ejendomsprojekter.

Liste over danske alternativer til Kameo:

De danske crowdlending-platforme har den primære fordel at skatten er nemmere at håndtere, da de fleste automatisk indberetter til SKAT.

Skat af crowdlending på Kameo

Kameo har siden 2020 automatisk indberettet sine investorers renteindtægter til SKAT.

Det betyder, at du kan spare en del tid på din årsopgørelse sammenlignet med hvis du investerer udenlandske crowdlending platforme, der sjældent automatisk indberetter til SKAT.

Selvom Kameo automatisk indberetter dine renteindtægter fra platformen, så har du selv ansvar for at tjekke op på om din årsopgørelse passer.

Hvis du er i tvivl om hvordan du håndterer din skat fra Kameo, kan du altid kontakte Skattestyrelsen.

Bedste alternativer til Kameo

Er du i tvivl om hvorvidt Kameo er den rette crowdlending platform for dig? Så har du heldigvis mange gode alternativer at vælge imellem. Markedet består nemlig af hundredevis af platforme, hvor der næsten hver måned kommer nye til.

Det store udbud af crowdlending platforme kan være uoverskueligt. Derfor kårer SmartMoney løbende de 10 bedste platforme ud fra en række variabler som afkast, sikkerhed, funktionalitet og brugernes anmeldelser på Trustpilot.

Se top 10 bedste crowdlending platforme her.

Opsummering af Kameo anmeldelse

Kameo er kåret til den 3. bedste crowdlending platform af SmartMoney.

Det som primært trækker Kameo op er at der er tale om en dansk crowdlending platform, som gør det muligt at investere i danske ejendomsprojekter og som modsat de fleste andre platforme automatisk indberetter renteindtægter til SKAT.

At der er tale om seriøs crowdlending platform vidnes på Trustpilot, hvor Kameo primært har fået positive anmeldelser. Brugerne lægger i deres anmeldelser vægt på at Kameo er en troværdig crowdlending platform med god kundeservice og lavt kapitalkrav.

Det som trækker Kameo lidt ned er at der ikke er noget sekundært marked til at kunne sælge sine investeringer igen. Når du investerer er dine penge altså bundet til platformen i hele investeringsperioden.

Med et årligt afkast på omkring 10%, kan du dog hurtigt komme til at mærke effekten af renters rente, hvis du vælger at investere på Kameo.

Kameo
  • Platform til danske ejendomslån
  • Gennemsnitligt afkast på 8,80%
  • Minimumsinvestering på 500 kroner