5 danske crowdlending platforme i 2022 đ

BemÊrk: Indholdet skal ikke betragtes som investeringsrÄdgivning. NÄr du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. SmartMoney kan ikke holdes ansvarlig for tab, der mÄtte opstÄ som fÞlge af brugen af information pÄ siden. Der tages forbehold for tastefejl og fejlagtige informationer.
Hvis du vil i gang med crowdlending, er det oplagt at starte pÄ en af de danske crowdlending platforme.
For selvom det i Danmark er muligt at investere pÄ stÞrre udenlandske platforme, som Mintos og PeerBerry, sÄ har de danske crowdlending platforme nogle klare fordele:
- Mange danske crowdfunding sites indberetter automatisk dine gevinster til SKAT
- En investering i dansk crowdlending er ofte en direkte investering i det danske samfund
I skrivende stund er der fem danske platforme, som gĂžr det muligt at investere i crowdlending:
1. Kameo
Kameo blev grundlagt i 2014 og er en af de fÞrste danske crowdlending platforme. Hos Kameo kan du investere i ejendomsprojekter og smÄ til mellemstore virksomheder i Skandinavien.
Minimumsinvesteringen pÄ Kameo er 500 kroner. Investorerne pÄ platformen har et gennemsnitligt Ärligt afkast pÄ 8,60%.
Kameo har formidlet lÄn for over 1.900.000.000 kroner, hvilket ligger i den hÞje ende for de danske crowdlending platforme.
PÄ Kameo bÊrer du risikoen i tilfÊlde af at de projekter du har lÄnt penge til gÄr konkurs. For at minimere din risiko er der pant eller kaution i alle lÄn og sÄ er alle projekter kreditvurderet.
Kameo indberetter automatisk brugernes renteindtÊgter til SKAT. Dermed er Kameo ogsÄ skattemÊssigt en af de bedre danske crowdlending platforme at investere pÄ.
2. FlexFunding
FlexFunding blev stiftet i 2013 og var den fÞrste crowdlending platform i Danmark. PÄ platformen er det mulighed at investere i og optage virksomhedslÄn.
For at komme i gang pÄ FlexFunding skal du minimum investere 200 kroner. Platformens investorer har i skrivende stund et Ärligt gennemsnitlig afkast pÄ 5,57%.
FlexFunding har gennem tiden formidlet lÄn til virksomheder for over 500.000.000 kroner. Det gÞr FlexFunding til den anden stÞrste danske crowdlending platform.
I tilfÊlde af at den virksomhed, som du har lÄnt penge til, gÄr konkurs, sÄ gÄr din investering tabt. FÞr en virksomhed fÄr mulighed for at lÄne gennem FlexFunding, sÄ skal den dog fÞrst igennem en kreditvurdering.
3. The Many
The Many er en af de bedste danske crowdfunding platforme til ejendomsinvestering og grĂžn energi. Platformen blev stiftet i 2017.
Minimumsinvesteringen pÄ The Many er pÄ 100 kroner og det forventede afkast ligger pÄ 3-10%. Dit endelige afkast vil afhÊnge de projekter du vÊlger at investere i.
Der er samlet set blevet investeret for over 200.000.000 kroner pÄ The Many. Det gÞr The Many til den stÞrste aktiebaserede crowdfunding platform i Danmark.
The Many indberetter automatisk brugernes afkast til SKAT. Den automatiske indberetning er en stor fordel for dig, da det medfĂžrer mindre skatteadministration.
Tidligere gik The Many under navnet Brickshare, men platformen skiftede sit navn i midten af 2020.
4. Lendino
Lendino blev grundlagt i 2014 og er blandt de fÞrste danske crowdlending platforme. Platformen tilbyder bÄde lÄn til virksomheder og privatpersoner.
For at komme i gang pÄ Lendinos lÄnemarked skal du minimum investere 1.000 kroner. Her er det gennemsnitlige afkast pÄ omkring 4,96% Ärligt.
Lendino har samlet set udstedt lÄn for over 150.000.000 kroner, hvilket er i den lave ende for de danske crowdlending platforme.
I tilfÊlde af manglende tilbagebetaling bÊrer du risikoen. Derfor er det en god idé at sprede dine investeringer over flere lÄn og vÊre opmÊrksom pÄ de forskellige risikoklasser pÄ Lendino.
Lendino indberetter automatisk brugernes renteindtÊgter, udestÄende lÄn og indskud til SKAT. Eventuelle kursgevinster og -tab fra kÞb og salg pÄ det sekundÊre marked skal du selv indberette. Det samme gÞr sig gÊldende, hvis lÄntager ikke kan tilbagebetale, hvor du i nogle tilfÊlde kan opnÄ et fradrag.
5. Better Rates
Better Rates blev stiftet i 2014 og er den fÞrste crowdlending platform i Danmark, hvor det er muligt at investere i kreditgodkendte lÄn til private.
Som investor kan du komme i gang for 100 kroner og det forventede afkast afhĂŠnger i hĂžj grad af hvilken risikogruppe du investerer i.
Better Rates har pÄ nuvÊrende tidspunkt sat tilmeldingen for nye investorer i bero. Du kan derfor ikke oprette dig hos dem pÄ nuvÊrende tidspunkt. Se andre gode crowdlending platforme her.