3 Lendino crowdfunding alternativer i 2024

Lendino crowdlending platform

Overvejer du at investere via Lendino? Lær om platformen og se alternativer, før du opretter en konto.

Om Lendino

Lendino blev etableret i 2014 og har været en af de førende danske platforme til crowdlending.

Minimum investering på platformen er 1.000 kroner, hvor det gennemsnitlige årlige afkast ligger på 5,82%. Sammenlignet med andre crowdlending platforme, er minimumsinvesteringen høj og afkastet lavt.

Brugernes samlede lån er over 200.000.000 kroner, hvilket gør Lendino til en af de mindre crowdlending platforme i Danmark.

Investorer bør dog være opmærksomme på risiciene og sprede deres investeringer og være klar over, at de selv skal indberette eventuelle kursgevinster og -tab. Lendino selv sørger for at indberette renteindtægter, udestående lån og indskud til SKAT.

3 bedste alternativer til Lendino

Er du på udkig efter et alternativ til Lendino? Her er nogle af de mest populære crowdlending-platforme, som danske investorer i øjeblikket benytter sig af:

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Før man foretager en investering via en crowdlending-platform, er det vigtigt at være bevidst om de mange risici, der er forbundet med denne form for investering. Læs om risikoerne ved crowdlending her.

Lendino Trustpilot anmeldelser

Baseret på over 260 anmeldelser på Trustpilot, har Lendino fået en TrustScore på 4,1 ud af 5 stjerner.

Mange, der har kommenteret på Lendino i Trustpilot, har tildelt platformen 5 stjerner.

De rosende anmeldelser bemærker, at Lendino er en god måde at diversificere risici og tilbyder fremragende service.

Trods det har nogle brugere erfaret, at der er få lån at vælge imellem og at afkastet ikke står på mål med den risiko der tages.

Danske konkurrenter til Lendino

Der findes kun en håndfuld crowdfunding-platforme i Danmark. Lendino har altså ikke mange danske konkurrenter. De danske platforme beskæftiger sig med finansiering til privatpersoner, virksomheder og ejendomsprojekter.

Liste over danske alternativer til Lendino:

De danske crowdlending-platforme har den primære fordel at skatten er nemmere at håndtere, da de fleste automatisk indberetter til SKAT.

Skat af crowdfunding på Lendino

Lendino indberetter automatisk brugernes renteindtægter, udestående lån og indskud til SKAT. Det har de gjort siden 2020.

Du skal selv indberette eventuelle kursgevinster og -tab fra køb og salg på det sekundære marked, ligesom du skal gøre det, hvis låntager ikke kan tilbagebetale. I nogle tilfælde kan du opnå et fradrag her.

Men du har stadig et ansvar for at tjekke op på om tallene stemmer på din årsopgørelse.

Ofte stillede spørgsmål

Lendino er en dansk crowdlending-platform, som beskæftiger sig med lån til virksomheder og private. Platformen blev grundlagt i 2014.

Der findes mange gode alternativer til Lendino. Se de bedste alternativer her.