The Many er IKKE anbefalet i 2023 – Se 3 alternativer

The Many crowdlending platform

Overvejer du at investere via The Many? Læs kritik af platformen og se alternativer, før du opretter en konto.

Kritik af The Many

The Many er en dansk investeringsplatform til crowdfunding af ejendomme og vedvarende energi. I den seneste tid har The Many mødt meget kritik og kan ikke anbefales af følgende grunde:

  • Dårlige Trustpilot anmeldelser: The Many har en del dårlige anmeldelser på Trustpilot fra utilfredse investorer.
  • Påbud fra Finanstilsynet: The Many har ifølge EjendomsWatch fået over 10 påbud fra Finanstilsynet.
  • Annullering af investeringer: Mange investorer har fået annulleret deres investeringer på platformen. Det gælder blandt andet for projektet The Many RegEnergy.
  • Høje gebyrer: Ifølge Børsen tager The Many op til 4% i gebyrer på deres projekter.
  • Lavt afkast: Sammenlignet med mange andre crowdlending platforme er The Manys afkast relativt lav.

The Many har ikke kun ulemper. Der er også fordele som automatisk indberetning af skat og en lav minimumsinvestering.

Men før du eventuelt opretter dig, bør du være opmærksom på kritikken af investeringsplatformen.

3 bedste alternativer til The Many

Ønsker du at finde et godt alternativ til The Many? Her er nogle af de mest populære platforme for danske investorer lige nu:

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Før du investerer gennem en crowdlending-platform, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er mange risici forbundet med denne type investering. Du kan lære om risiko ved crowdlending her.

Om The Many

The Many er en dansk crowdfunding-platform fra 2017, som tidligere gik under navnet Brickshare.

På platformen kan du foretage crowdfunded ejendomsinvestering og investere i grøn energi. Afkastet hos The Many varierer ud fra hvilke investeringsejendomme og projekter, du vælger at investere i.

Der er investeret mere end 1 milliard danske kroner gennem platformen. Minimumsinvesteringen er kun 100 kroner, hvilket gør det let at komme i gang med få midler.

The Many har tilladelse til at drive og markedsføre alternative investeringsfonde fra Finanstilsynet, men har fået 10 påbud.

The Many blev solgt til Selected Group i 2021.

The Many Trustpilot anmeldelser

Baseret på over 160 Trustpilot anmeldelser, har The Many fået en TrustScore på 3,3 ud af 5 stjerner.

Mange investorer, der har anmeldt The Many på Trustpilot, har givet platformen 5 stjerner.

De positive anmeldelser fremhæver god service og velegnethed for mindre investorer som de vigtigste fordele.

Imidlertid har nogle kritiske anmeldelser nævnt, at flere projekter er blevet tvangsopløst og at afkastet ofte udebliver.

Danske konkurrenter til The Many

Der findes kun en håndfuld crowdfunding-platforme i Danmark. The Many har altså ikke mange danske konkurrenter. De danske platforme beskæftiger sig med lån til private, virksomheder og ejendomme.

Liste over danske alternativer til The Many:

De danske crowdlending-platforme har den primære fordel at skatten er nemmere at håndtere, da de fleste automatisk indberetter til SKAT.

Skat af investering på The Many

The Many er en aktiebaseret crowdfunding-platform. Det skyldes, at du investerer direkte i projekter frem for at låne penge ud. Derfor beskattes din gevinst som aktieindkomst.

Dit afkast på The Many bliver automatisk indberettet til SKAT, hvilket er en fordel, som du ikke har på mange af de udenlandske platforme. Men du har stadig pligt til selv at tjekke op på om skatten er indberettet korrekt.

Ofte stillede spørgsmål

The Many, tidligere kendt som Brickshare, er en dansk crowdfunding-platform fra 2017, som giver dig mulighed for at investere i ejendomme og grøn energi.

Der findes mange gode alternativer til The Many. Se de bedste alternativer her.