PeerBerry anmeldelse

PeerBerry

Fordele:

 • Højt afkast på omkring 10%
 • 0% tab for investorerne
 • Rigtig gode Trustpilot anmeldelser
 • Begyndervenlig platform
 • Lav minimumsinvestering
 • Tilbagekøbsgaranti på lån
 • Nem skatterapport
 • Lav minimumsinvestering på €10

Ulemper:

 • Manuel indberetning til SKAT

Resumé:

PeerBerry er en af de absolut bedste crowdlending platforme i Europa. Det ses blandt andet på Trustpilot, hvor PeerBerry er en af de platforme med absolut bedste Trustpilot anmeldelser. Det skyldes til dels, at PeerBerry tilbyder et højt afkast og at investorerne har haft 0% tab på deres investeringer siden platformen blev lanceret i 2017. Det mest negative ved PeerBerry er at man som dansk investor selv skal indberette sin gevinst til SKAT. Det er dog nemt løst med PeerBerrys skatterapport.

Bemærk: Indholdet skal ikke betragtes som investeringsrådgivning. Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. SmartMoney kan ikke holdes ansvarlig for tab, der måtte opstå som følge af brugen af information på siden. Der tages forbehold for tastefejl og fejlagtige informationer. Siden indeholder annoncelinks.

Overvejer du at bruge PeerBerry til crowdlending? Læs denne PeerBerry anmeldelse før du starter.

I anmeldelsen kan du blandt andet lære om PeerBerrys historie, fordele og ulemper, gode alternativer og andet praktisk, før du opretter dig på deres crowdlending platform.

Om PeerBerry

PeerBerry anmeldelse

PeerBerry er en crowdlending platform fra Riga i Letland. Den blev lanceret i 2017 og er siden vokset hurtigt til i dag at have over 59.000 investorer.

PeerBerry er ejet af Aventus Group, som i starten kun tilbød sine egne lån til investorer. I dag kan du dog investere i lån fra mange forskellige udlånsvirksomheder på platformen.

Fakta og statistik:

Grundlagt:2017
Låntype:Forbrugslån
Løbetid:1 – 60 måneder
Antal brugere:63.000 +
Minimum investering:10 EUR (cirka 75 kroner)
Maksimal investering:Ubegrænset
Gennemsnitligt afkast:11,09 %

FAQ:

PeerBerry er en crowdlending platform fra Riga i Letland. På platformen kan du investere i en række forskellige forbrugslån. PeerBerry er siden sin lancering i 2017 hurtigt blevet en af de mest populære platforme.

Som ved enhver anden investering, er det ikke 100% sikkert at investere gennem PeerBerry. Men PeerBerry har lavet end del foranstaltninger, for at gøre det mere sikkert at investere hos dem.

Om PeerBerry er en god investering for dig, afhænger af dine investeringsmål.

Følg blot nedenstående trin, for at komme i gang med PeerBerry crowdlending:

 1. Opret en konto på https://peerberry.com/.
 2. Overfør penge til PeerBerry.
 3. Opsæt automatisk investering eller investér manuelt.
 4. Tjek løbende op på dine investeringer.

Fordele og ulemper ved PeerBerry

PeerBerry har en række fordele og ulemper som du bør kende til.

Fordele:

 • 0% tab: Investorerne på platformen har i løbet af PeerBerrys levetid endnu ikke tabt penge på deres investeringer.
 • Trustpilot: PeerBerry er en af de crowdlending platforme med absolut bedste Trustpilot anmeldelser.
 • Brugervenlighed: PeerBerry har en meget simpel og brugervenlig platform.
 • Kort løbetid: De fleste lån på PeerBerry har en kort tidshorisont på omkring 1 måned, hvilket betyder at du i løbet af en måned tid kan få adgang til dine penge.
 • Antal lån: Hvor andre crowdlending platforme til tider løber tør for investeringsmuligheder, så har PeerBerry ofte mange tilgængelige investerbare lån.

Ulemper:

 • SKAT: Ved investering på PeerBerry skal du selv indberette din crowdlending gevinst til SKAT.
 • Etik: Lånene som du kan investere i hos PeerBerry har kviklånslignende betingelser med høj rente og ÅOP for forbrugerne. Investering i PeerBerry lån kan derfor opfattes som uetisk, da man hjælper låneudbydere med at skaffe kapital, så de får mulighed for at udstede flere af denne slags lån til deres kunder.

PeerBerry features

I det følgende af denne PeerBerry anmeldelse gennemgås nogle af de vigtigste features.

1. Automatisk investering

Automatisk investering gør det nemmere at investere på PeerBerry, da du ikke behøver manuelt at udvælge dine investeringer.

Du kan vælge enten at opsætte din egen PeerBerry “Auto Invest”-strategi eller gå med en af de prædefinerede investeringsplaner:

PeerBerry auto-invest planer

2. Tilbagekøbsgaranti

De fleste lån på PeerBerry er dækket af en tilbagekøbsgaranti (buyback guarantee).

Når du investerer i et lån med tilbagekøbsgaranti, så skal udlånsvirksomheden bag lånet købe investeringen tilbage af dig, hvis låntageren bliver mere end 60 dage forsinket med at tilbagebetale sit lån.

At lån har en tilbagekøbsgaranti betyder ikke at din investering er 100% sikker. Du risikerer stadig at udlånsvirksomheden går konkurs og ikke kan honerere sin forpligtelse til at tilbagekøbe lånet.

3. Gruppegaranti

På PeerBerry er de lån, som er udstedt af udlånsvirksomheder der er ejet af enten Aventus Group eller Gofingo Group, dækket af en gruppegaranti (group guarantee).

Gruppegarantien går kort fortalt ud på at udlånsvirksomhederne skal yde økonomisk støtte til hinanden, såfremt en af virksomhederne kommer i vanskeligheder.

I et eksempel hvor en udlånsvirksomhed i Aventus Group kommer i økonomisk uføre, så bliver de andre virksomheder inden for Aventus Group altså nødt til at hjælpe den nødlidende udlånsvirksomhed.

Gruppegarantien på PeerBerry er lavet for at beskytte investorer. I tilfælde hvor en hel virksomhedsgruppe kommer i økonomisk uføre vil gruppegarantien dog ikke være til stor hjælp.

4. PeerBerry app

I marts 2021 lancerede PeerBerry deres investeringsapp til Android og iPhone.

PeerBerry app

Med appen kan du blandt andet:

 • Få overblik over dine investeringer
 • Investere i lån
 • Opsætte automatisk investering

Appen er stadig relativ ny og du kan derfor ikke gøre helt de samme ting som på webversionen.

5. Loyalitetsklub

PeerBerry har en loyalitetsklub som giver et øget afkast for større porteføljer.

PeerBerry loyalitetsfordele

Loyalitetsklubben har tre forskellige niveauer som er Silver, Gold og Platinum:

 • Silver: +0,5% oven i dine investeringer fra €10.000 (ca. 75.000 kr.)
 • Gold: +0,75% oven i dine investeringer fra €25.000 (ca. 187.500 kr.)
 • Platinum: +1% oven i dine investeringer fra €40.000 (ca. 300.000 kr.)

Oprettelse af konto på PeerBerry.com

På PeerBerry er det muligt at oprette en konto som privatperson og virksomhed.

 • Du skal mindst være 18 år gammel
 • Du skal have en bankkonto i Danmark eller EU

Sådan gør du:

 1. Opret en konto på https://peerberry.com/
 2. Verificer din identitet med dit pas
 3. Send penge til din PeerBerry konto
 4. Opsæt automatisk investering eller investér manuelt

Når du sender penge til din konto, så vil det for de fleste give mest mening at sende det som Euro, da lånene på PeerBerry er i den valuta.

PeerBerry anmeldelser på Trustpilot

Baseret på over 180 Trustpilot anmeldelser, har PeerBerry fået en TrustScore på 4,0 ud af 5 stjerner.

Langt størstedelen af PeerBerry anmeldelserne på Trustpilot er positive og det er noget nær umuligt og finde andre crowdlending platforme med så gode anmeldelser. PeerBerry roses blandt andet for at være gode til at udvikle og forbedre deres platform, at der kun sjældent er mange forsinkede lån på platformen, at ind- og udbetalinger er hurtige, samt at investorne modsat en del andre platforme ikke oplevede problemer med at få penge ud af platformen under Covid-19. Mange nævner også PeerBerry som værende et meget bedre alternativ til Mintos.

Blandt de meget få negative anmeldelser kritiseres PeerBerry for at en stor andel af deres lån er forsinkede med tilbagebetaling, samt at der ikke er et sekundært marked til salg af låneandele. At lån er forsinkede er dog noget som ses på mange platforme med kortfristede lån og ved kortfristede lån er investeringshorisonten kort og du vil derfor alligevel hurtigt kunne få dine penge ud af platformen.

Risici ved investering hos PeerBerry

Som ved enhver anden investering, er det ikke risikofrit at investere hos PeerBerry. De væsentligste risici inkluderer:

 • Låntagere: I tilfælde af at en låntager ikke kan tilbagebetale sit lån, risikerer du at miste de penge du har investeret i det pågældende lån. Mange lån på PeerBerry har en tilbagekøbsgaranti, som minimerer denne risiko. Tilbagekøbsgarantien stilles af långiverne og du er altså her afhængig af at de kan tilbagebetale lånet.
 • Udlånsvirksomheder: Hvis en udlånsvirksomhed på platformen går konkurs, så kan de ikke nødvendigvis honorere tilbagekøbsgarantien overfor investorerne.
 • AV Marketplace SIA: I et scenarie hvor virksomheden bag PeerBerry går konkurs, så kan det blive besværligt at få dine investerede midler tilbage.
 • Valutaudsving: Når du i andre valutaer end danske kroner, så kan din investering falde eller stige i værdi på baggrund af kursudviklingen i valutaen.
 • Finanskrise: Det kan være svært at forudsige, hvordan en økonomisk krise vil påvirke platformen.
 • Garantiformuen: Dine kontante midler er ikke dækket af Garantiformuen, som normalt dækker indskud til danske finansinstitutter på op til 750.000 kr.

For at minimere din risiko på PeerBerry er det en god idé, at sprede dine investeringer mellem mange lån og långivere. Det kan du nemt gøre ved hjælp af en af PeerBerrys investeringsplaner.

Hvis du gerne vil sprede din risiko yderligere, kan det være en god idé at benytte flere crowdlending platforme end PeerBerry og investere i andre aktiver som aktier, obligationer, ejendomme og kryptovaluta.

Skat af crowdlending på PeerBerry

PeerBerry indberetter ikke automatisk dine renteindtægter til SKAT. Du har derfor pligt til selv at indberette, hvor meget du har tjent gennem crowdlending på platformen.

PeerBerry gør det rimelig simpelt at indberette din indtægt til SKAT. Følg blot nedenstående guide:

 1. Log ind på din konto
 2. Find “Tax Statements” under din profil
 3. Vælg den periode du skal betale skat for og tryk “Generate”
 4. Download din skatteopgørelse fra PeerBerry
 5. Indberet din PeerBerry skat

Hvis du er i tvivl om hvordan du håndterer din skat fra PeerBerry, kan du altid kontakte Skattestyrelsen.

Bedste alternativer til PeerBerry

Er du i tvivl om hvorvidt PeerBerry er den rette crowdlending platform for dig? Så har du heldigvis mange gode alternativer at vælge imellem. Markedet består nemlig af hundredevis af platforme, hvor der næsten hver måned kommer nye til.

Det store udbud af crowdlending platforme kan være uoverskueligt. Derfor kårer SmartMoney løbende de 10 bedste platforme ud fra en række variabler som afkast, sikkerhed, funktionalitet og brugernes anmeldelser på Trustpilot.

Se top 10 bedste crowdlending platforme her.

Opsummering af PeerBerry anmeldelse

PeerBerry er kåret til den 2. bedste crowdlending platform af SmartMoney.

Blandt de ting som trækker PeerBerry op er blandt andet at investorerne aldrig har tabt penge på platformen og at PeerBerry ejes af en seriøs og profitabel virksomhedsgruppe.

At der er tale om en seriøs platform vidnes også på Trustpilot, hvor investorerne næsten udelukkende deler positive erfaringer i deres anmeldelser af PeerBerry. Blandt andet udtaler mange brugere i deres Trustpilot anmeldelser, at der ikke har været problemer med at trække penge ud af platformen under Covid-19 – noget som viste sig at være et problem på nogle af de konkurrende platforme.

Det som du som dansk investor skal være opmærksom på er at du selv skal indberette skat af crowdlending på PeerBerry. Det betyder at du skal regne med at komme til at bruge lidt tid på at opgøre skat i forbindelse med din årsopgørelse. Dog har PeerBerry en Tax Statement, som gør arbejdet ret nemt.

Som afsluttende bemærkning til denne PeerBerry anmeldelse, så har platformen mange nyttige features som gør det nemt at investere på præcis den måde du ønsker. Disse inkluderer blandt andet tilbagekøbsgaranti på lån, en automatisk investeringsrobot, en app til investering på farten og meget mere.

Med et årligt afkast på omkring 10%, kan du også hurtigt komme til at mærke effekten af renters rente, hvis du vælger at investere på PeerBerry.

PeerBerry
 • Populær crowdlending platform
 • Gennemsnitligt afkast på 11,09%
 • Minimumsinvestering på €10