Samlelån tilbud: Saml dine lån ét sted og spar penge i 2024
Et samlelån er en af de bedste måder at spare penge på eksisterende gæld. Hvis du har mange små lån, kan du samle dem og ofte få bedre betingelser. Det ses ofte at låntagere sparer i omegnen af 1.500-3.000 kr. i måneden ved at samle deres gæld i et samlelån. Du kan få et samlelån med lav rente og høj godkendelse ved hjælp af en online låneformidler som Lendo:
Hvad er et samlelån?
Et samlelån er et lån, hvor man kombinerer flere eksisterende lån til ét samlet lån. Formålet med et samlelån er ofte at opnå en lavere rente og bedre lånebetingelser ved at samle flere små lån og gældsposter til et større lån.
Samlelån kan have et lånebeløb på mellem 5.000 og 500.000 kr. og en løbetid på mellem 1 og 15 år. Når du tager et samlelån er det ofte muligt at få en kontant udbetaling udover det samlede lånebeløb for din eksisterende gæld.
At tage et samlelån kan være en måde at få bedre overblik over og håndtere sin gæld på. Et samlelån kan gøre det lettere at håndtere sin gæld, da man kun skal forholde sig til én låneudbyder og én månedlig ydelse, i stedet for flere forskellige lån og ydelser.
Samlelån er en form for forbrugslån, hvilket betyder at du kan få et samlelån uden sikkerhed i dine ejendele. Et samlelån har typisk variabel rente, men det er også muligt at få et samlelån med fast rente hos enkelte banker. De fleste låneudbydere tilbyder kun samlelån med variabel rente.
Når du tager et samlelån skal du hos nogle låneudbydere selv sørge for at indfri din tidligere gæld, mens andre låneudbydere automatisk indfrier din gæld for dig.
Omkostningerne på et samlelån må ikke overstige lånebeløbet og du skal derfor aldrig tilbagebetale mere end det dobbelte af det du låner. Den maksimale rente er 35%.
Det er muligt at fortryde et samlelån i op til 14 dage. Det skyldes, at der ifølge dansk lånelov er 14 dages fortrydelsesret på forbrugslån.
Sådan fungerer et samlelån
Et samlelån er for dig der har klatgæld hos flere låneudbydere og gerne vil samle din gæld for at spare penge og få overblik.
- For at få tilbudt et samlelån skal du først sende en låneansøgning direkte til enkelte banker eller bruge en låneformidler til at få flere tilbud på én gang.
- Din ansøgning gennemgås og hvis du vurderes kreditværdig kan du få et samlelån.
- Banken indfrier dine tidligere lån.
Banken kan også yde hjælp til samlelån.
Det tager kun 2 minutter at ansøge om et samlelån, hvis du har oplysningerne om din eksisterende gæld parat. Fra du har ansøgt om at samle dine lån til at du får svar på din låneansøgning går der typisk 24 timer.
Samlelån med lav rente
Det er muligt at få et samlelån med lav rente med online låneformidlere som Lendo, Letfinans og LendMe. Har et samlelån lav rente betyder det ikke nødvendigvis at det er det billigste. Du kan finde det billigste samlelån ved at sammenligne de samlede kreditomkostninger.
Samlelån med høj godkendelse
Det er muligt at få et samlelån med høj godkendelse hos online låneformidlere som Lendo, LendMe og Letfinans. Disse låneformidlere samarbejder med en række banker, hvilket gør det nemmere at blive godkendt til at kunne samle lån ét sted.
Hvis du vil øge dine chancer for at blive godkendt til et samlelån kan du tilføje en medansøger til din låneansøgning.
Krav til at ansøge om samlelån uden sikkerhed
Du kan ansøge om samlelån uden sikkerhed, hvis du opfylder disse krav:
- Du skal minimum være 18 år
- Du skal have en fast indkomst
- Du skal have et MitID
- Du skal have et dansk telefonnummer
- Du skal have en dansk bankkonto
- Du skal have en dansk folkeregisteradresse
- Du må ikke være i RKI eller Debitor Registret
Det er muligt at få et samlelån trods dårlig økonomi, såfremt långiveren vurderer dig kreditværdig.
Kan man få et samlelån uden kreditvurdering?
Det er ikke muligt at få et samlelån uden kreditvurdering, da det er lovpligtigt for låneudbydere at foretage en kreditvurdering for alle lån uden sikkerhed. Formålet med en kreditvurdering er at vurdere din evne til at betale dine afdrag og indfri lånet.
Kan man få et samlelån trods RKI?
Det er ikke muligt at få et samlelån trods RKI, da låneudbyderne anser dig som værende en større risiko.
Hvordan kan man ansøge om samlelån?
For at ansøge om samlelån skal du udfylde en låneansøgning hos den låneudbyder du vil låne penge hos. Det kan du typisk gøre i en ansøgningsformular på låneudbyderens hjemmeside.
Den nemmeste måde at ansøge om samlelån er ved at bruge en låneformidler, der indhenter tilbud fra flere banker. Her kan du nøjes med at sende én ansøgning om samlelån.
Hvordan ser jeg mine nuværende lån?
Der findes ikke et samlet register, hvor du kan se alle dine nuværende lån og få hjælp til samlelån. Hvis du er i tvivl om hvem dine kreditorer er, kan du bruge nedenstående tjekliste:
1. Tjek hos SKAT
Banker og andre långivere har pligt til hvert år at indberette størrelsen på din gæld og dine renter til SKAT. Derfor kan du med fordel starte med at se din gæld hos SKAT.
Sådan gør du:
- Log ind på skat.dk
- Tryk på “Skatteoplysninger” øverst på siden
- Vælg “Renteudgifter og restgæld” i menuen til venstre
Her kan du se hvilke lånevirksomheder der har indberettet din gæld til SKAT og hvor meget dine renteudgifter og restgæld er.
Din restgæld kan have ændret sig i mellemtiden. Undersøg derfor direkte hos låneudbyderen, hvor meget gæld du har tilbage.
2. Tjek e-Boks
Det er Gældsstyrelsens opgave at holde styr på borgernes gæld til det offentlige.
For at finde ud af hvad du skylder til det offentlige kan du ringe til Gældsstyrelsen på 70 15 73 04. De kan fortælle dig hvad du skylder det offentlige og sende en samlet gældsoversigt til dig.
Har du gæld til det offentlige vil det også ofte fremkomme af breve på e-Boks.
3. Tjek dine kontoudtog
Du kan finde din gæld til private låneudbydere ved at tjekke din netbank eller mobilbank. Her kan du kigge dine kontoudtog igennem og se hvem du løbende betaler til.
Hvis du ikke betaler af på din nuværende gæld, vil de ikke fremgå som udgifter på dine månedlige kontoudtog. Her kan du i stedet gå tilbage i tid og se efter hvem du har modtaget et større beløb fra på din konto.
Få flere samlelån tilbud med en låneformidler
Du bør bruge en låneformidler, når du skal søge om et samlelån. Her får du tilbud fra flere banker med én ansøgning.
1. Lånio
Lånio er en af de bedste lånebrokere for samlelån i Danmark. Lånio samarbejder med flere banker.
Fordele:
- Få flere samlelån tilbud med én ansøgning.
- Højt maksimalt lånebeløb på 500.000 kr.
- 4,7 stjerner på Trustpilot
- Lav mindste ÅOP på 3,49%.
Ulemper:
- Du får ikke lån fra alle banker
- Lånio sender mange mails og SMSer
Kontakt:
Hvilke samlelån indfrier min gæld for mig?
Det er ikke alle udbydere af samlelån der indfrier din tidligere gæld for dig. Nogle låneudbydere udbetaler pengene direkte til dig og så skal du selv betale dine kreditorer, mens andre samlelånsudbydere automatisk indfrier din gæld for dig. Mange traditionelle banker indfrier ikke automatisk din gæld for dig. Derfor kan det ofte være en fordel at vælge en internetbank til samlelån.
Oversigt over samlelån som indfrier din tidligere gæld for dig:
Typisk skal du sende betalingsoplysningerne for dine kreditorer til banken, som herefter vil indfri dine tidligere lån for dig. Hvis der er et restbeløb eller du har ansøgt om en kontant udbetaling sammen med dit samlelån, vil låneudbyderen udbetale det til din bankkonto.
Er det nemt at få et samlelån?
Hvor nemt det er at få et samlelån afhænger af din økonomiske situation og kreditværdighed.
Det er relativt nemt at få et samlelån, hvis du har en stabil indkomst, god kreditværdighed og ikke for mange eksisterende gældsforpligtelser.
Dog kan det være sværere for personer med lav kreditværdighed eller mange gældsforpligtelser.
Det er vigtigt at sammenligne forskellige låneudbydere og deres betingelser for at finde det bedste samlelån til din situation.
For at øge sandsynligheden for at få et samlelån uden afslag kan du tilføje en medansøger til din låneansøgning. At tilføje en medansøger til din ansøgning kan både øge chancen for godkendelse og medføre et billigere samlelån.
Kan samlelån betale sig?
Et samlelån kan betale sig, hvis lånet har et lavere samlet tilbagebetalingsbeløb end din nuværende gæld og/eller en lavere månedlig ydelse, som gør det nemmere for dig at håndtere gælden.
Hos de fleste banker kan du få et samlelån med lav månedlig ydelse, men det er sværere at samle alle dine lån og opnå lavere samlede kreditomkostninger, da mange långivere har høje etableringsomkostninger. Derfor kan det i mange tilfælde blive dyrere samlet set at optage et samlelån.
Det kan ofte betale sig at samle forbrugslån, kviklån og kreditkortgæld, mens realkreditlån og SU-lån har fordelagtige vilkår, som medfører, at det sjældent kan betale sig at samle disse typer af gæld.
For at finde ud af, om det kan betale sig at samle dine lån, kan du med fordel bruge en samlelån beregner.