Kan jeg få et samlelån trods RKI?

At få et samlelån trods RKI kan potentielt hjælpe din økonomiske situation, da du med stor sandsynlighed vil kunne spare penge på dit lån.

Men det kan være en svær, hvis ikke umulig opgave at få et samlelån, hvis du er registreret i RKI.

Mange banker og låneudbydere er skeptiske overfor folk der er registreret i RKI og ofte afviser de ansøgninger fra disse personer, da risikoen for at låneudbyderne taber penge er forøget.

For at øge dine chancer for at få godkendt et samlelån, selvom du er registreret i RKI, er det en god idé at gøre dit bedste for at få din gæld betalt.

Det betyder, at du bør kontakte alle dine kreditorer og lave aftaler om at få din gæld betalt.

Du skal også forsøge at fremvise store betalinger af din gæld, så bankerne kan se at du er seriøs omkring at få din gæld betalt.

Selvom der er mange låneudbydere der tilbyder samlelån med høj godkendelse, er det ikke sikkert at det er muligt for dig at finde et samlelån trods RKI.

Du har dog muligheder for at forbedre din økonomiske situation markant og potentielt få mulighed for at få et samlelån på et senere tidspunkt. Det kan du lære mere om i det følgende.

Muligheder for at få et samlelån trods RKI

For at få et samlelån kræver det at din økonomi er sund nok til at en låneudbyder tør samle din gæld.

Det betyder, at du ved at arbejde på din økonomi kan øge sandsynligheden for at blive godkendt til at få samlet dine lån.

1. Forbedre din økonomiske situation

Når du registreres i RKI er det ikke for at straffe dig. I stedet giver det dig en mulighed for at fokusere på hvordan du kan forbedre din økonomiske situation, frem for potentielt at skade den yderligere med at tage flere lån.

Hvis du ønsker at samle dine nuværende lån, er det bedste du kan gøre først at gøre alt hvad du kan for at forbedre din økonomiske situation i stedet for at tage et samlelån trods dårlig økonomi.

Her bør du fokusere på at nedbringe dine faste udgifter, da det vil give dig et større rådighedsbeløb. Det har flere fordele.

For det første har du flere penge til at tilbagebetale dine nuværende lån, men du vil fremadrettet også få en bedre kreditværdighed. Samtidig giver det dig bedre mulighed for at lave aftaler med dine nuværende kreditorer og potentielt komme ud af RKI.

Du kan starte med at følge lave et økonomitjek, hvor du gennemgår nogle af dine faste udgifter.

Hvis du har svært ved selv at overskue din økonomi, men gerne vil forbedre den, kan du også få gratis hjælp over telefon fra Forbrugerrådet Tænk.

2. Lav en aftale med dine nuværende kreditorer

Det er ikke let at få et lån, hvis du er registreret i RKI, da de fleste låneudbydere ikke vil udstede lån til folk der står registreret i RKI.

Det kan derfor være en god ide at kontakte de kreditorer, du skylder penge, og forsøge at indgå en ny betalingsaftale med dem før du forsøger at optage nye lån.

Her hjælper det meget hvis du kan bevise at du har gjort noget for at forbedre din økonomiske situation. Hvis du er heldig og rent faktisk er i stand til at tilbagebetale, kan du måske endda få kreditorerne til at fjerne din registrering i RKI.

Se en guide til hvordan du selv forhandler med dine kreditorer her. Eller få en gratis samtale om hvordan du kan håndtere din gæld her.

Er jeg registreret i RKI?

Hvis du bliver registeret i RKI (Ribers Kredit Information), vil du som udgangspunkt blive informeret om din registering. Du vil blive tilsendt information om din registrering på e-Boks.

Hvis du ikke kan huske om du har modtaget information om at du er blevet registret i RKI, kan du altid tjekke om du er registret på Dininfo.dk, ved at logge på med MitID.

En registrering i RKI er en af de hyppige årsager til ikke at kunne få et samlelån.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Der er flere måder du kan komme ud af RKI på og få et samlelån til din eksisterende gæld. Her er de enkelte metoder:

  • Lav betalingsaftale med kreditor: Ved at lave en betalingsaftale med din kreditor, kan du i nogle tilfælde også få dem til at slette din registrering i RKI. De er dog ikke forpligtet til at gøre det, men hvis du har lavet et budget, har en god plan for tilbagebetalingen og forklarer om din plan om at få et samlelån, er kreditorerne i nogle tilfælde villige til at fjerne din registrering i RKI.
  • Vent 5 år: Du kan højest være registreret i fem år per gældspost. Herefter vil du blive slettet fra registret. Du skal selvfølgelig stadig betale din gæld.
  • Betal din gæld: Den mest effektive måde at komme ud af RKI er at betale din gæld. I så fald vil et samlelån dog ikke være til meget gavn.

Når du har gæld er det smart at undersøge, hvordan du kan spare penge, så du får mere luft i budgettet og hurtigere kan komme ud af RKI.

Låntager undersøger om det er muligt at få et samlelån trods RKI.

Ofte stillede spørgsmål

Et samlelån trods RKI er et lån, der tilbydes til personer, der er registreret i RKI om dårlige betalere.

Samlelånet hjælper med at samle og konsolidere flere små lån og gæld i ét lån med en lavere månedlig betaling og rente, som kan gøre det nemmere at betale sin gæld.

Hvis du har svært ved at finde et samlelån trods RKI, kan du overveje andre muligheder for at komme ud af gæld og forbedre din kreditværdighed. Det kan inkludere:

  • At lave en gældsafdragsordning med dine kreditorer, hvor du aftaler en lavere månedlig betaling og rente.
  • At søge rådgivning fra en gældsrådgiver, der kan hjælpe dig med at udarbejde en plan for at betale din gæld tilbage og forbedre din kreditværdighed.
  • At arbejde på at forbedre din kreditværdighed ved at betale regninger til tiden og reducere din samlede gæld, så du i fremtiden kan kvalificere dig til bedre lånevilkår og renter.