Gratis kviklån er IKKE en mulighed i 2024

Kviklån var hos nogle låneudbydere gratis for førstegangslånere, før lovgivningen blev ændret i 2020. Det betød, at du kunne få et kviklån kvit og frit i en begrænset periode.

Typisk kunne du få et kviklån gratis i 30 dage, hvorefter du skulle betale renter og gebyrer.

Den primære årsag til at nogle låneudbydere tilbød første lån gratis var at få folk til at prøve deres service. Samtidig kunne de sende markedsføring til personerne der prøvede deres service, som så potentielt blev betalende kunder senere.

I dag kan du ikke længere få et gratis kviklån, da lovændringen for kviklån i 2020 begrænser virksomhedernes markedsføring og gør det mindre attraktivt at udbyde det første lån gratis.

Hvorfor kunne man få første kviklån gratis?

Ved at tilbyde gratis kviklån kan en låneudbyder tiltrække nye kunder, som muligvis ikke tidligere har overvejet at optage et lån. Gratis lån fungerer altså som en slags lokkemad og kan markedsføres som en tidsbegrænset og attraktiv mulighed for nye kunder.

En låneudbyder kan tilbyde gratis kviklån i håb om, at kunden senere vil vende tilbage og optage yderligere lån, der ikke er gratis. Dette kan være især sandsynligt, hvis kunden får en positiv oplevelse med låneudbyderen og udvikler en form for loyalitet.

Selvom et gratis lån er rente- og gebyrfrit, gælder dette typisk kun for det første lån og en begrænset periode. Hvis kunden ikke betaler lånet tilbage indenfor denne periode, vil der ofte pålægges højere rentesatser på lånet. Låneudbyderen kan derfor stadig tjene penge på kunder, der ikke betaler deres lån tilbage rettidigt.

Når en person ansøger om et kviklån, skal de ofte give låneudbyderen adgang til personlige oplysninger og økonomiske data. Disse data kan være værdifulde for låneudbyderen i forhold til markedsføring og risikovurdering og kan potentielt udnyttes til at tilbyde kunden andre finansielle produkter i fremtiden.

Hvis andre låneudbydere i markedet tilbyder kviklån gratis, kan en låneudbyder blive nødt til også at tilbyde det for at konkurrere og fastholde eksisterende markedsandele.

Hvilke låneudbydere tilbød gratis kviklån?

Det var langt fra alle kviklån i Danmark, der blev udbudt gratis. Faktisk var det kun en håndfuld virksomheder, der tilbød gratis kviklån.

1. Ferratum

Ferratum tilbød et gratis kviklån på 20.000 kr. som kunne tages rente- og gebyrfrit i 30 eller 60 dage. Ferratum ændrede efter lovændringen deres lånetilbud og tilbyder ikke længere gratis kviklån.

2. LendOn

LendOn var en af de låneudbydere der tilbød gratis kviklån. Her kunne du låne op til 15.000 kr. gratis i 30 dage med fleksibel afbetaling. LendOn lukkede i Danmark efter lovændringen i 2020.

3. VIVUS

VIVUS tilbød i en periode et gratis kviklån. Tilbuddet blev senere ændret til at du fik 50% rabat i 30 dage som førstegangslåner i stedet for et gratis kviklån. VIVUS er lukket og tilbyder ikke længere gratis lån.

4. NUPP

NUPP var en lånevirksomhed der tilbød et kviklån gratis i hele 60 dage. Det var en af de længste perioder for et gratis kviklån. NUPP er lukket og tilbyder ikke længere gratis lån.

Hvorfor kan man ikke længere få kviklån gratis?

Man kan ikke længere få et kviklån gratis, da en ændring i den danske kviklån lovgivning i 2020 medførte, at mange kviklånsvirksomheder måtte omlægge deres forretningsmodel eller lukke deres virksomhed.

Efter lovændringen er det ikke i samme grad attraktivt at tilbyde gratis kviklån til førstegangslånere, som det var før 2020.

Illustration af en mand og kvinde der jubler over at have fået et kviklån gratis.

Ofte stillede spørgsmål

Et gratis kviklån er et lån, som du kan få uden at det koster dig penge. Et rentefrit lån er ikke et gratis lån, da der ofte er andre gebyrer.

Nej, du kan ikke længere få et gratis kviklån. Siden 2020 har ingen danske låneudbydere tilbudt kviklån gratis.