Lån trods RKI uden kautionist i 2024: Se 3 muligheder her

At få et hurtig lån trods RKI uden kautionist er en udfordring, men det er ikke umuligt. Traditionelle låneudbydere, som tilbyder lån uden sikkerhed, foretager ikke udlån til personer, der er registreret i RKI eller Debitor Registret. Det gælder både med og uden kautionist.

Hvis du er blandt de 170.166 danskere, der er registreret i RKI, skal du være forberedt på at stille sikkerhed for at få et lån trods RKI. Men det er typisk bedst at lade være med at stifte mere gæld, hvis du allerede står i RKI.

⚠️ Undgå at skulle tage RKI-lån

Før du forsøger at låne penge med RKI-registrering, bør du overveje nøje om det er den bedste løsning for din økonomi. At låne penge trods RKI vil sjældent styrke din privatøkonomi. Har du svært ved at overskue din økonomi kan du få 100% gratis gældsrådgivning hos Forbrugerrådet Tænk:

Muligheder for lån trods RKI uden kautionist

Der findes kun meget få muligheder for at få et lån trods RKI uden kautionist. Her er nogle af de bedste muligheder for at få et hurtig lån med RKI:

1. Pantelån

Pantelån er en mulighed for at få et lån uden kautionist trods RKI. Et pantelån er en type lån, hvor man stiller en værdigenstand som sikkerhed for lånet, også kaldet pant.

Pantet fungerer som en garanti for långiveren, så hvis låntageren ikke kan betale lånet tilbage, har långiveren ret til at sælge pantet for at inddrive det skyldige beløb.

Ved pantsætning af en værdigenstand risikerer du at miste din ejendel, hvis du ikke kan betale de månedlige omkostninger. Dette er et reklamelink.

Et pantelån kan være en mulighed for at få et lån trods RKI uden kautionist, fordi långiveren har en form for sikkerhed i form af pantet. Det gør lånet mindre risikabelt for långiveren og kan derfor være mere tilbøjelig til at låne penge til en person, der er registreret i RKI.

Kautionister er normalt nødvendige, når en låntager anses for at være en høj risiko, men pantet kan fungere som en erstatning for kautionisten og dermed gøre det muligt at få et lån uden en kautionist.

2. SU-lån

SU-lån er en mulighed for at få et lån med RKI uden kautionist, hvis du er studerende og under uddannelse.

Et SU-lån er et statsgaranteret lån, som tilbydes til studerende i Danmark, der modtager Statens Uddannelsesstøtte (SU). SU-lånets formål er at hjælpe studerende med at finansiere deres uddannelse og leveomkostninger under studietiden. Lånet er kendetegnet ved en lav rente og en forholdsvis lang tilbagebetalingsperiode.

Det er muligt at få et SU-lån, selvom man er registreret i RKI, fordi SU-lånet er en del af den danske uddannelsesstøtte og ikke er krav om kreditvurdering eller sikkerhedsstillelse, som ofte er tilfældet med andre lån.

Det eneste krav for at få et SU-lån er, at man modtager SU og er under uddannelse. Det gør det muligt for studerende at få adgang til økonomisk støtte og sikre deres uddannelse, uanset deres tidligere økonomiske historie.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom man kan få SU-lån, når man er registreret i RKI, er det stadig vigtigt at overveje, om man er i stand til at betale lånet tilbage efter endt uddannelse.

Det er derfor en god idé at lave en realistisk budgetplan og eventuelt søge rådgivning om, hvordan man håndterer sin gæld og økonomi under og efter studietiden.

3. Lån af familie og venner

Før du låner af familie og venner bør du overveje om det virkelig er nødvendigt at låne penge og om det er fair at involvere dine nærmeste i din økonomiske situation.

Fortæl dine familie og venner om din situation og forklar, hvorfor du er registreret i RKI. Det er vigtigt at være ærlig om, hvorfor du har brug for lånet og hvordan du planlægger at betale det tilbage.

Sørg for at lave klare tilbagebetalingsbetingelser, renter og andre vilkår for lånet. Det er vigtigt at have klare aftaler for at undgå misforståelser og potentielle konflikter i fremtiden.

Selvom det kan føles formelt, er det en god idé at lave en skriftlig aftale, der beskriver vilkårene for lånet. Det kan hjælpe med at undgå misforståelser og give begge parter en følelse af sikkerhed.

Sørg for at overholde de aftalte vilkår og betal lånet tilbage som aftalt. Det er vigtigt at bevare tilliden mellem dig og den person, der har lånt dig penge, og at vise, at du tager din gæld alvorligt.

Husk, at lån fra familie og venner kan have en indvirkning på jeres personlige forhold, så det er vigtigt at håndtere situationen ansvarligt og med respekt for deres hjælp og støtte.

Kan man få et lån trods RKI med kautionist?

Hos de fleste låneudbydere i Danmark er det ikke muligt at få lån trods RKI med kautionist. De få låneudbydere der tilbyder lån uden sikkerhed, hvor man kan ansøge med kautionist, kræver som udgangspunkt at både låneansøger og kautionist ikke er registreret i RKI eller Debitor Registret.

Tidligere har det været muligt at låne penge trods RKI med kautionist ved låneudbydere der specialiserede sig i RKI-lån. Det er ikke længere en mulighed. En ændring i låneloven fra 2020 har sat en maksgrænse for ÅOP på 35%. Det er meget lavt sammenlignet med de tidligere eksisterende RKI lån, som havde en ÅOP der startede fra 50%, men hvor det var muligt at få et lån med kautionist. Derfor forventes det ikke at det i fremtiden bliver muligt at få kautionist lån trods RKI.

Både med og uden kautionist er det næsten umuligt at få et akut lån trods RKI ved online låneudbydere i Danmark og tendensen er at det bliver sværere. Derfor vil det være en rigtig god idé at begynde at arbejde sig mod en bedre økonomi og komme ud af RKI, så du i fremtiden kan undgå at være afhængig af lån.

Hvem tilbyder lån trods RKI?

Der findes meget få låneudbydere i Danmark som tilbyder lån trods RKI og hvor du kan låne penge selvom du er registreret i RKI. Her er dine muligheder for lån via online låneudbydere trods RKI og uden kautionist:

PANTSAT.DK

Pantsat.dk

PANTSAT.DK blev etableret i 2018 og er en dansk pantelåner, som tilbyder RKI lån uden kautionist, hvis du kan stille sikkerhed i dine ejendele.

De fokuserer på at gøre penge tilgængelige for alle ved at tilbyde en mere gennemsigtig og billigere måde at skaffe penge med det samme, ved at bruge værdigenstande som sikkerhed for lånet.

Her kan du IKKE få lån trods RKI uden kautionist

Der er mange typer af online lån, hvor det ikke er muligt, at få et lån trods RKI både med og uden kautionist. Her er de lånetyper, som aldrig tilbyder et akut lån trods RKI:

Kviklån

Man kan ikke få et kviklån trods RKI uden kautionist, fordi långivere betragter personer, der er registreret i Ribers Kredit Information som dårlige betalere eller personer med høj kreditrisiko.

Når man ansøger om et kviklån, vurderer långiveren ens kreditværdighed for at afgøre, om man er i stand til at betale lånet tilbage. Hvis man er registreret i RKI, er det et stort rødt flag for långiveren, og de vil sandsynligvis afvise ens låneansøgning.

Kassekredit

Det er ikke muligt at få en kassekredit trods RKI, da låneudbydere ifølge kreditaftaleloven har pligt til at vurdere låntagerens kreditværdighed før der lånes penge ud. Her vil både banker og andre låneudbydere sige nej til at tilbyde dig en kredit trods RKI.

SMS-lån

Det er ikke muligt at få et SMS-lån trods RKI uden kautionist, da personer som er registreret i RKI har en forhøjet kreditrisiko.

Når man ansøger om et SMS-lån, skal man ikke stille sikkerhed for lånet og låneudbyderen bruger i stedet en kreditvurdering til at vurdere om man er kreditværdig.

Det går hårdt ud over ens kreditværdighed at være registreret i RKI. Derfor er der i praksis ingen danske låneudbydere, der tilbyder lån til personer, som er registreret i RKI, hvis der ikke stilles sikkerhed for lånet.

Mobillån

Man kan ikke få mobile lån trods RKI uden kautionist, fordi det er en type af lån, hvor man som låntager ikke skal stille sikkerhed.

Når du optager lån uden sikkerhed skal du i stedet kreditvurderes. Her afvises personer i RKI typisk grundet dårlig kreditværdighed.

Overvejelser, før du tager RKI lån

Før du overvejer at tage et RKI lån, er der flere faktorer, du skal tage i betragtning. Her er nogle af de vigtigste overvejelser du bør gøre:

1. Din økonomiske situation

Overvej om du virkelig har brug for at låne penge, og om du har mulighed for at betale lånet tilbage. Hvis du allerede har gældsproblemer, kan et nyt lån forværre din økonomiske situation.

2. Overvej alternativer til lån

Overvej om der er andre muligheder for at skaffe penge, såsom at spare op, sælge unødvendige ejendele, få et deltidsjob eller at låne fra venner eller familie. Det kan være en bedre løsning end at tage et RKI lån uden kautionist, som kan have høje renter og gebyrer.

3. Langsigtet effekt på din kreditværdighed

At tage et minilån trods RKI kan have en negativ indflydelse på din kreditværdighed og gøre det sværere for dig at få lån, kreditkort og andre finansielle produkter i fremtiden. Overvej, om det er værd at tage denne risiko, og om du kan forbedre din økonomiske situation på andre måder.

4. Få gratis gældsrådgivning

Hvis du er usikker på, om et RKI lån er den rette løsning for dig, kan det være en god idé at søge gratis rådgivning hos en økonomisk rådgiver eller en gældsrådgiver. De kan hjælpe dig med at vurdere din situation og vejlede dig om de bedste muligheder for at løse dine økonomiske problemer. Du kan få gratis rådgivning om din gæld hos Forbrugerrådet Tænk.

Hvornår kan man låne penge efter RKI?

Det er muligt at låne penge igen straks efter at du ikke længere står i RKI. Det kan du opnå ved at betale din gæld, lave en aftale med kreditor eller vente i 5 år på at din RKI-registrering forældes. Det er typisk bedst at lade være med at låne direkte efter at RKI ikke er en hindring længere, da du risikerer at ende i RKI igen.

Du kan maksimalt være registreret i RKI i 5 år per gældspost. Herefter vil du automatisk blive slettet som dårlig betaler i RKI. Selvom du ikke længere er registreret i RKI efter 5 år, skal du stadig betale din gæld. Det er typisk en dårlig idé at låne penge efter 5 år, selvom RKI ikke er en hindring længere.

Når du ikke længere står i RKI kan du få markant bedre betingelser på lån i fremtiden. Du vil også få nemmere ved at få et mobilabonnement, forsikring, kreditkort, benzinkort, lease en bil og lave køb på afbetaling. Derfor kan det i høj grad betale sig at arbejde på at komme ud af RKI så hurtigt som muligt. I de fleste tilfælde er det bedst at undgå at låne penge helt efter RKI, hvis du tidligere har haft svært ved at styre din økonomi.

Person kan få godkendt 1 ud af 3 lån trods RKI.

Ofte stillede spørgsmål

Man kan låne penge trods RKI uden kautionist med:

  • Pantelån
  • SU-lån
  • Lån fra familie og venner

PANTSAT.DK er en af de eneste steder, hvor man kan låne penge når man er registreret i RKI.