Undgå Bitcoin svindel: Top 6 kendte scams i 2025

Bitcoin svindel

Bitcoin er en sikker kryptovaluta, som er baseret på blockchain-teknologi. Men mange svindlere og bedragere har igennem tiden lavet Bitcoin svindel, hvor uskyldige mennesker har mistet deres penge.

Hvad er Bitcoin svindel?

Bitcoin svindel er en form for økonomisk kriminalitet, der involverer at stjæle eller misbruge Bitcoin til økonomisk gevinst for svindleren. Ofrene for svindel mister typisk mange penge i forbindelse med svindelnumrene.

Eksempel på Bitcoin svindel fra DR

Der er mange forskellige typer af bitcoin svindel, der involverer både online og offline aktiviteter. De mest almindelige metoder omfatter phishing, ponzisvindel og malware. Der er også nogle svindlere der bruger falske ICO’er (Initial Coin Offerings) til at lokke investorer til at investere i et projekt, der ikke eksisterer.

Kendte Bitcoin svindel-numre

Listen over svindel og bedrag med Bitcoin er desværre lang. Her er nogle af de mest kendte måder folk er blevet scammet.

1. Investeringssvindel

Investeringssvindel er en af de mest populære måder for bedragere at svindle på. Her loves brugeren guld og grønne skove og et næsten sikkert afkast. Problemet er dog at det ofte er for godt til at være sandt.

I Danmark har mange kendte mennesker fået brugt deres navne i forbindelse med Bitcoin investeringssvindel.

Det er typisk historier om hvordan kendte mennesker har tjent styrtende på krypto, som har til formål at få dig lyst til at opnå det samme. Her er en liste over svindlernes foretrukne navne:

  • Mads Mikkelsen
  • Jes Dorph
  • Peter Ingemann
  • Nikolaj Coster-Waldau
  • Chili Klaus
  • Anders Matthesen

Fælles for alle er at de ikke har tjent penge på den måde som svindlerne postulerer at de har.

2. Falske kryptobørser

Svindlerne kan prøve at lokke investorer til at tro, at de investerer på en reel kryptoplatform. Men det kan være fup og investoren finder ud af det først, når vedkommende har mistet sine penge.

Sørg for at bruge velrenommerede kryptoplatforme som Coinbase og Binance for at undgå at blive fanget af en ukendt børs. Lav grundig research og undersøg platformen i medier og via anmeldelser for at sikre, at børsen er legitim, før du indtaster dine personlige oplysninger og investerer dine penge.

3. Ponzisvindel

Ponzisvindel fungerer ved at tiltrække nye investorer ved at love urealistiske afkast med lille risiko. Dette gøres ved at love overskud fra investeringer i kryptovalutaer som Bitcoin. Dog er der ingen garanterede afkast, og investorerne risikerer at tabe alle deres penge.

Ponzisvindel fungerer ved at ældre investorer betales med overskuddet fra nye investorer, der er blevet lokket ind i ordningen. Dette skaber et cirkulært system, da der ikke er nogen legitime investeringer.

4. Brugte Bitcoin hardware wallets

Det er efterhånden velkendt at man selv er ansvarlig for at opbevare sine Bitcoins og at man derfor bør anskaffe sig en wallet. Her køber mange en hardware wallet.

Problemet opstår når Bitcoinejere køber en brugt hardware wallet. Her kan den tidligere ejer nemlig stadig have adgang til indholdet på tegnebogen.

Hvis du anskaffer dig en wallet til opbevaring, skal du altid sørge for at købe en ny og ubrugt Bitcoin wallet.

5. Falske ICO’s

En ICO giver investorer mulighed for at købe kryptovalutaer før de bliver handlet på almindelige kryptovaluta platforme. Det bruges som finansiering til udvikling af kryptovaluta projekter.

Det kan være super profitabelt at investere i ICO, men scammere har også fundet ud af at de kan lave en falsk ICO og modtage penge uden at investoreren får noget for sin investering.

6. Phishing

Phishing har eksisteret i nogen tid, og de er stadig meget udbredte. Svindlere sender e-mails eller SMS’er med links til falske websteder, som de bruger til at indsamle personlige informationer, herunder nøgleoplysninger om Bitcoin wallets.

For at undgå phishing-svindel skal du aldrig indtaste fortrolige oplysninger via et e-mail eller SMS link.

Ofte stillede spørgsmål

Ja, Bitcoin er sikker, da den bruger avancerede teknologier til at sikre transaktioner. Alt data, der sendes via Bitcoin-netværket, er krypteret, så der er ingen mulighed for at manipulere eller ændre dataene. Desuden er Bitcoin også decentraliseret, hvilket betyder, at der ikke er nogen central myndighed, der kan kontrollere og ændre dataene.

At Bitcoin i sig selv er sikker afholder dog ikke svindlere fra at udnytte almindelige privatpersoner.

Det er sikkert at købe Bitcoin på en almindelig handelsplatform til kryptovaluta.