Opret aktiesparekonto på under 5 minutter (2024 guide)

Person underskriver dokument til oprettelse af aktiesparekonto.

Vil du gerne vide hvordan man opretter en aktiesparekonto? I denne guide kan du lære hvordan du opretter en aktiesparekonto hos Nordnet og Saxo Bank, som er de to mest populære børsmæglere i Danmark.

Hvor kan man oprette en aktiesparekonto?

Det er muligt at oprette en aktiesparekonto hos de fleste banker og online handelsplatforme i Danmark. Dog varierer gebyrerne betydeligt alt efter hvor man opretter kontoen, ligesom hvilke aktier man har adgang til, også kan variere.

Her er en oversigt over de mest fordelagtige steder at åbne en aktiesparekonto på nuværende tidspunkt:

Investering har risici, din porteføljeværdi kan falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Før du opretter en aktiesparekonto, er der mange aspekter, der skal undersøges for at sikre, at du får mest muligt ud af din investering.

Først og fremmest er det vigtigt at undersøge de forskellige gebyrer, der er forbundet med at bruge handelsplatformen. Disse kan variere fra platform til platform, og kan have en betydelig indvirkning på dine potentielle afkast.

Derudover bør du overveje hvilke aktier og andre investeringsmuligheder der er tilgængelige hos investeringsbanken. Nogle banker kan have en bredere vifte af muligheder end andre, hvilket kan være vigtigt afhængigt af din investeringsstrategi.

Endelig er det vigtigt at overveje platformens brugervenlighed og kundeservice. Hvis platformen er vanskelig at bruge, eller hvis kundeservice er langsom til at reagere på spørgsmål eller problemer, kan det gøre din investeringsoplevelse mindre behagelig.

Hvad koster det at oprette en aktiesparekonto?

Hos de fleste banker og online handelsplatforme koster det ikke noget at oprette en aktiesparekonto, men der kan være depotgebyrer hos nogle banker. Derfor er det vigtigt at du undersøger om der er løbende omkostninger før du opretter dig. Du bør også undersøge hvor meget det koster at handle i kurtage og vekselgebyrer.

Hos handelsplatforme som Nordnet og SaxoInvestor er det gratis at have en aktiesparekonto, da der ikke er løbende depotgebyrer.

Hvordan opretter man en aktiesparekonto?

Her er de generelle trin til, hvordan du opretter en aktiesparekonto, som er gældende for de fleste handelsplatforme:

  1. Vælg en udbyder
  2. Gå til udbyderens hjemmeside
  3. Tryk “Opret konto” eller lignende
  4. Vælg at du vil oprette en aktiesparekonto
  5. Indbetal penge til din konto
  6. Køb aktier

Langt de fleste danskere vælger Saxo Bank eller Nordnet til deres aktiesparekonto, da priserne er lave og der ikke er et depotgebyr.

Opret aktiesparekonto hos Saxo Bank

Saxo Bank har en af de billigste aktiesparekonti i Danmark og det er derfor en af de mest populære steder i Danmark at have en aktiesparekonto.

Fordelene ved at vælge Saxo Bank er at du får adgang til flere aktier end mange andre steder. Du får nemlig adgang til mere end 23.500 aktier på over 50 forskellige børser. Samtidig er minimumskurtagen blandt markedets laveste.

Oprettelsesprocessen tager cirka 5 minutter hos Saxo Bank og hvis du ønsker at oprette en Saxo Bank aktiesparekonto kan du følge disse trin:

1. Gå til Saxo Banks officielle hjemmeside

Start med at gå til Saxo Banks officielle hjemmeside på nedenstående link:

Bemærk at hjemmesiden adskiller sig fra saxoinvestor.dk, hvor du normal vil logge på for at handle. Det kan give lidt forvirring.

2. Opret konto med MitID

På hjemmesiden skal du oprette en konto med MitID. Det kan du gøre ved at trykke opret konto, hvorefter du kommer til følgende skærm:

Oprettelse af SaxoInvestor konto

Her skal du logge ind via MitID, for at komme i gang med at oprette en aktiesparekonto hos Saxo Bank.

3. Svar på spørgsmål

Som et led i oprettelsesprocessen skal du svare på spørgsmål om dig selv og dit formål med investering på Saxo Bank.

At skulle svare på sådanne spørgsmål er en normal procedure, når du opretter en investeringskonto.

Du skal blandt andet oplyse om din indkomst og hvor dine penge kommer fra.

4. Modtag dit Saxo ID

Når din ansøgning er færdig, vil du over e-mail modtage dit Saxo ID, som du skal bruge når du logger ind på din konto.

E-mail med Saxo ID

I e-mailen finder du også kontooplysninger til at kunne overføre penge til din Saxo Bank bruger.

5. Overfør penge til din Saxo aktiesparekonto

Du kan nu overføre penge til din aktiesparekonto hos Saxo Bank. Det kan du gøre med bankoverførsel eller ved at lave en kortindbetaling.

For at finde dine kontooplysninger på din SaxoInvestor konto, skal du blot trykke “Profil” og så “Indbetalinger og overførsler”. Her finder du dine kontooplysninger.

SaxoInvestor indbetaling med bankoverførsel

Når pengene er overført kan du begynde at investere.

Opret aktiesparekonto hos Nordnet

Nordnet tilbyder også en populær aktiesparekonto i Danmark. Denne platform er mest fordelagtig, hvis du gerne vil bruge nogle af Nordnets andre populære investeringsprodukter som Nordnet månedsopsparing.

Oprettelsesprocessen tager typisk 1-3 hverdage hos Nordnet. Hvis du ønsker at oprette en Nordnet aktiesparekonto kan du følge disse trin:

1. Gå til Nordnets officielle hjemmeside

Start med at gå til Nordnets officielle hjemmeside på nedenstående link:

På Nordnets hjemmeside skal du trykke på “Opret en konto” for at komme i gang med oprettelsesprocessen.

2. Indtast navn og CPR-nummer

I oprettelsen skal du starte med at indtaste navn og CPR-nummer:

Oprettelse af Nordnet login

Tryk herefter “Gå videre”.

3. Opret aktiesparekonto

Når du trykker videre kommer du til en skærm, hvor du skal vælge hvilke depotstyper du vil oprette:

Opret Nordnet aktiedepot og aktiesparekonto

Her skal du blot indikere at du gerne vil have en aktiesparekonto ved at sætte et flueben.

4. Indtast dine kontaktoplysninger

Når du har valgt dine kontotyper, skal du indtaste dine kontaktoplysninger, som består af telefonnummer og e-mail.

Her skal du indtaste dit telefonnummer og e-mail når du opretter dig på Nordnet

Det er vigtigt at du indtaster din primære e-mail, da Nordnet fra tid til anden sender vigtig information.

5. Lav et Nordnet login

Efter kontaktoplysningerne skal du vælge et brugernavn og password. Det skal primært bruges, hvis du vil logge ind uden MitID.

Lav et Nordnet login, som kan bruges som et alternativ til at logge ind med MitID

Brugernavnet skal være mindst 6 tegn og kan bestå af bogstaver fra a-z, _ og tal.

Dit password skal mindst være 8 tegn. I passwordet skal der være et stort bogstav, et lille bogstav, et tal og et specialtegn.

6. Svar på spørgsmål

Når du har lavet dit Nordnet login, skal du svare på spørgsmål om dig selv og dit formål med investering på Nordnet.

At skulle svare på sådanne spørgsmål er en normal procedure, når du opretter en investeringskonto.

Når du har svaret på spørgsmålene skal du blot trykke “Videre”.

7. Bekræft din identitet

Det er et lovkrav at finansielle virksomheder kender deres brugere. Derfor skal du uploade en kopi af dit billed-ID, så Nordnet kan bekræfte din identitet.

Vedhæft kopi af dit billed-ID

I dette trin er der også en guide til hvordan du tager et korrekt billede, så du bliver godkendt første gang.

Tryk på “Indsend” for at komme videre.

8. Underskriv aftale med MitID

Det sidste trin i oprettelsesprocessen er at du skal underskrive et dokument, som indeholder Nordnets aftale, vilkår og retningslinjer.

Det er vigtigt at du grundigt læser betingelserne før du skriver under.

Aftalen underskrives med MitID.

Herefter vil der typisk gå 1-3 hverdage før Nordnet har gennemgået oprettelse af konto.

9. Overfør penge til din aktiesparekonto

Når din konto er blevet aktiv kan du nu overføre penge til din Nordnet aktiesparekonto. Det kan du gøre med en almindelig bankoverførsel.

For at finde dine kontooplysninger på din Nordnet konto, skal du blot trykke “Mine sider” og så “Indbetaling”. Her finder du dine kontooplysninger.

Indbetaling af penge på Nordnet med en bankoverførsel

Når du sender penge til Nordnet skal du være opmærksom på at der ved overførslen vil stå Danske Bank, som modtagerbank. Det er ikke en fejl, men skyldes blot at indbetalingsløsningen er udviklet i samarbejde med Danske Bank.

Opret aktiesparekonto i egen bank

Det rådes generelt imod at oprette et aktiedepot i egen bank. Dette skyldes, at man ofte støder på højere omkostninger, samt mulige depotgebyrer. Ligeledes kan det medføre udfordringer ved bankskifte, da det kan være vanskeligt at flytte en aktiesparekonto. Dette kan enten resultere i øgede omkostninger, eller en indskrænkning af din fleksibilitet.

Hvis du alligevel ønsker at oprette en aktiesparekonto i din egen bank, kan du gøre det ved at kontakte din bankrådgiver.

Hvem kan oprette en aktiesparekonto?

En aktiesparekonto kan oprettes af enhver skattepligtig person, der er bosat i Danmark. Der er ingen aldersbegrænsning, så det er også muligt at oprette en aktiesparekonto til børn, så længe de betaler skat i Danmark. Dog skal en voksen administrere børnenes aktiesparekonto.

Det er vigtigt at bemærke, at hver person kun kan have én aktiesparekonto ad gangen. Hvis du allerede har en aktiesparekonto, skal du lukke denne, før du kan oprette en ny aktiesparekonto.

Hvis du bor i udlandet, vil det ikke være muligt at oprette en aktiesparekonto. Du skal være bosat i Danmark for at være berettiget til at oprette en dansk aktiesparekonto.

Hvor er det bedst at have sin aktiesparekonto?

Det er bedst at have sin aktiesparekonto hos en investeringsbank, som ikke er ens egen bank. Det skyldes, at det kan være svært at flytte en aktiesparekonto og det derfor bliver dyrere og sværere at flytte bank, hvis du får brug for det senere. Samtidig er gebyrerne ofte lavere på specialiserede handelsplatforme end i din egen bank.

Her er de bedste steder at have en aktiesparekonto lige nu:

Investering har risici, din porteføljeværdi kan falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.