3 måder at købe aktier for små beløb i 2024

Køb aktier for små beløb

Mange investorer er bekymrede for, at det kræver store investeringer at købe aktier online. Mens det er sandt, at nogle aktier har høje priser, er der også mange måder, hvor du kan købe aktier for små beløb.

I denne artikel kan du lære hvordan man som investorer kan købe aktier på for små beløb. Du kan også lære om fordele og ulemper ved at investere i aktier for små beløb på en aktie platform, samt nogle gode råd til, hvordan du kan komme godt i gang med køb af aktier online.

3 måder at købe aktier for små beløb

Selvom det kan være svært at foretage køb af aktier for små beløb, er der 3 måder, hvor du kan investere i aktier med få midler. Hvilken metode du skal bruge afhænger af hvor meget du ønsker at investere og hvad dine investeringsmål er.

1. Køb brøkdele af aktier

Du har mulighed for at købe en brøkdel af en aktie med det man kalder fraktionelle aktier. Det betyder, at du kan købe en del af en aktie uden at skulle betale for hele aktien.

Lad os sige, at du vil købe aktier i et selskab, hvor kursen er 10.000 kroner. Her giver fraktionelle aktier dig mulighed for at købe en mindre del af aktien – eksempelvis 100 kroner.

Fordelen ved at købe brøkdele af aktier er at du kan sprede din risiko over mange forskellige aktier frem for kun at købe meget få enkeltaktier.

Bedste platform til fraktionelle aktier

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

eToro er i skrivende stund den mest populære investeringsplatform i Danmark, til køb af fraktionelle aktier.

Platformen er meget brugervenlig og let at navigere, og giver investorer mulighed for at dele og lære af andre investorer. eToro er speciel brugbar til at købe aktier i USA, da de samlede gebyrer er meget lave her.

eToro tilbyder også andre investeringsmuligheder som CopyTrading, som giver investorer mulighed for at kopiere andre erfarne investorers handler.

2. Lav en månedsopsparing uden købskurtage

Hvis du ikke har mange penge at begynde at investere med, men løbende har mulighed for at investere for små penge hver måned kan du med fordel oprette en månedsopsparing.

Her der der typisk ikke kurtage på køb og du automatiserer samtidig dine investeringer. Det er derfor en god tilgang til passiv investering, hvor du ikke behøver at bruge meget tid på at investere dine penge.

Bedste platform til månedsopsparing

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Nordnet månedsopsparing er i skrivende stund den mest populære månedlige opsparing. Her kan du investere med 0 kroner i købskurtage og med meget få midler.

3. Brug børsmæglere med lav kurtage

Ligegyldigt hvordan du tænker at investere i aktier for småbeløb, er det en god idé, at vælge en børsmægler med lav kurtage. Ved at bruge en lavpris børsmægler frem for at investere via netbank sparer du typisk mange penge i gebyrer og har mulighed for at opnå et fint afkast med få midler.

Her er en liste over de mest populære lavpris børsmæglere i Danmark:

Investering har risici, din porteføljeværdi kan falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Dette er et reklamelink.

{etoroCFDrisk}% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette er et reklamelink.

Fordele og ulemper ved at købe aktier for små beløb

Køb af aktier for små beløb har både fordele og ulemper. På den ene side er det en god måde at komme i gang med aktieinvestering for begyndere, da det giver mulighed for at få erfaring med aktier uden at risikere for meget. Dette giver dig mulighed for at prøve forskellige strategier og se hvad der fungerer for dig.

Når du starter tidligt, kan du drage fordel af det faktum, at rentes rente effekten har en betydelig indflydelse på dit afkast over tid. Jo tidligere du investerer, desto længere tid har du til at opbygge aktier og dermed få det fulde udbytte af investeringen.

På den anden side kan det være svært at opnå et højt afkast ved køb af aktier aktier for mindre beløb, da kurtage og andre gebyrer ofte reducerer dit afkast. Desuden kan det være vanskeligt at diversificere din portefølje med små beløb, da det kræver en højere investering for at få samme diversificering som større porteføljer. Samtidig kan det være svært at investere i aktier for mindre beløb, hvis de aktier du ønsker har en meget høj kurs.

Heldigvis findes der en række måder at investere i aktier, som imødekommer disse ulemper. Du kan blandt andet købe fraktionelle aktier, oprette en månedsopsparing uden købskurtage eller blot bruge en lavprisbørsmægler.

Gode råd til køb af aktier med få penge

Her er en række gode råd til dig som vil i gang med at investere i aktier med mindre beløb:

1. Kom hurtigt i gang med investering

Hvis du finder det at investere dine penge interessant, er det vigtigste råd at komme i gang. De fleste vil fortryde mere at de ventede med at investere for små beløb, end at de mistede nogle få penge ved at aktierne faldt i værdi og lærte noget nyt.

Det er ligegyldigt om du har 100, 500 eller 1.000 kr. at investere for. Hvis du er nysgerrig på investering i aktier er det vigtigste at du lærer hvordan du investere. Så kan du stille og roligt bygge videre på din læring og optimere derfra.

2. Undgå at investere for lånte penge

Når du ikke har mange penge at købe aktier for, kan det være fristende at låne penge til at købe aktier for. På den måde kan du geare dine investeringer og potentielt opnå meget høje afkast.

Det kan dog være meget risikabelt, da du kan ende med at tabe flere penge end du har investeret. Når du ikke har mange penge at investere for, er bedst at kun investere penge, som du har råd til at tabe.

3. Vælg en investeringsstrategi

Selvom du kun vil i gang med at købe aktier for små beløb, kan det være en god idé at du laver en investeringsstrategi. En investeringsstrategi er en plan for hvordan du vil investere dine penge.

Når du laver din investeringsstrategi skal du primært overveje om du vil foretage aktiv eller passiv investering.

Da langt de færreste kan slå markedet på lang sigt, har eksperter i mange år anbefalet passiv investering, hvor du blot følger markedet ved at købe indeksfonde. Denne type investering er også den nemmeste.

4. Start så langsomt som nødvendigt

Hvis du er ny i investeringer, er det en god idé at starte stille og roligt. Begynd med at investere små beløb, og øg gradvist beløbet, når du føler dig mere sikker på processen.

Det kan i første omgang både virke magisk og underligt at ens penge ikke længere er et fast beløb på ens bankkonto. Det kan god tage lidt tid at vænne sig til, så vær tålmodig.

5. Få styr på skat af aktier

Skattereglerne for køb og salg af aktier kan være komplicerede at finde rundt i som nybegynder. Men det kan gøres rimelig simpelt.

Hvis du synes at skat virker en anelse kompliceret er det vigtigste at du bruger en dansk børsmægler. Modsat de udenlandske mæglere indberetter de danske mæglere automatisk dine køb og salg til skat. Det gør det super nemt at håndtere din skat af dine investering. Et godt eksempel på en mægler der klarer din skat for dig er Nordnet.

6. Spred din risiko

Det er vigtigt at sprede sine investeringer, fordi det reducerer risikoen for tab. Hvis du investerer alle dine penge i én bestemt investering, kan du miste hele din investering, hvis det ikke går godt.

Hvis du derimod spreder din investering ud over flere forskellige investeringer, vil du mindske risikoen for tab, fordi du ikke sætter alle dine æg i én kurv. Du kan eksempelvis sprede din risiko ved at købe lidt forskellige aktier i energi, transport, bolig og teknologi.

Når du køber aktier for små beløb, kan det være en udfordring at opnå en stor nok spredning grundet gebyrer og høje priser på de enkelte aktier. Her kan køb af fraktionelle aktier eller en månedsopsparing måske være en løsning for dig.

7. Køb kun aktier for penge, du kan tåle at tabe

Et af de vigtigste råd er, at du kun foretager køb af aktier online, for penge du kan tåle at tabe. Hvis du investerer alle dine penge, kan du blive tvunget til at sælge ud af dine aktier på et tidspunkt hvor markedet er nede. Det er aldrig sjovt, da du er sikker på at få mindre ud af dine penge.

Du bør derfor som udgangspunkt altid have en økonomisk buffer, hvis der skulle opstå en uventet udgift.

8. Lær mere om investering i aktier

Hvis du gerne vil investere på egen hånd, er det vigtigt at du har tilstrækkelig viden om hvordan du gør. Hvis du kun har få penge at investere for kan det være en rigtig god investering at købe gode bøger om aktier.

Ofte stillede spørgsmål

Man kan sagtens investere for små beløb. Det kan være en fordel af komme i gang med at få erfaringer mens du har få penge, da det kan føles mere risikabelt når du har mere at investere for.

Der er flere måder at købe aktier for små beløb. Se dine muligheder her.

Ja, det kan betale sig at investere små beløb. Selvom afkastet på små investeringer måske ikke er så stort som på større investeringer, kan de stadig give en positiv vækst over tid. At investere små beløb regelmæssigt kan hjælpe med at opbygge en opsparing og kan også hjælpe med at sprede risikoen. Det er vigtigt at huske, at alle investeringer indebærer en vis risiko, så det er en god idé at researche og eventuelt søge professionel rådgivning, før du investerer dine penge.