Maclear anmeldelse

Maclear

Fordele:

 • Højt årligt afkast
 • Gode anmeldelser på Trustpilot
 • Investér med kun €50
 • Muligt at investere automatisk
 • Investeringer er forsikret med Provision Fund

Ulemper:

 • Høje omkostninger for hævning af valuta
 • Størrelsen på Provision Fund er ukendt
 • Automatisk investering ej muligt
 • Intet sekundært marked

Resumé:

Maclear er en ny og lovende crowdlending-platform til investering i virksomhedslån. Platformen er reguleret i Schweiz og har en erfaren ledelse. En af de største ulemper ved Maclear er at du selv skal indberette din gevinst til SKAT. Med det sagt er Maclear en af de bedre europæiske platforme, som er tilgængelig for danske investorer.

Bemærk: Indholdet skal ikke betragtes som investeringsrådgivning. Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. SmartMoney kan ikke holdes ansvarlig for tab, der måtte opstå som følge af brugen af information på siden. Der tages forbehold for tastefejl og fejlagtige informationer. Siden indeholder annoncelinks.

Overvejer du at bruge Maclear til crowdlending? Læs denne Maclear anmeldelse før du starter.

I anmeldelsen kan du blandt andet lære om Maclear historie, fordele og ulemper, risiko, gode alternativer og andet praktisk, før du opretter dig på deres crowdlending platform.

Om Maclear

Maclear crowdlending

Maclear er en crowdlending-platform med base i Zürich, Schweiz. Den blev grundlagt i 2023 af Denis Ustjev og Aleksandr Nikitin.

På Maclears platform kan investorer finansiere lån til små og mellemstore virksomheder og opnå en attraktiv afkast på op til 15%. Lånene er sikret med sikkerhedsstillelse og en Provision Fund, hvilket giver ekstra beskyttelse.

Selvom Maclear er en relativt ny platform gør dens innovative tilgang til crowdlending og fokus på at støtte små virksomheder gør den til et lovende valg for investorer.

I dag har Maclear 300 brugere og det er muligt at investere på platformen med blot €50 (ca. 375 kr.)

Fakta og statistik:

Grundlagt:2023
Låntype:Virksomhedslån
Løbetid:12 måneder
Antal brugere:300 +
Minimum investering:50 EUR (ca. 375 kr.)
Maksimal investering:Ubegrænset
Gennemsnitligt afkast:14,60 %

FAQ:

Maclear er en crowdlending-platform der gør det muligt at investere i virksomhedslån.

Ingen investeringer er 100% sikre, og det gælder også for investeringer gennem Maclear. På platformen er der dog implementeret flere foranstaltninger for at øge sikkerheden for investorerne.

Et af disse tiltag er deres Provision Fund, som fungerer som en ekstra beskyttelse. Hvis en lånemodtager misligholder sit lån, kan denne fond træde til for at kompensere investorerne for tabet. Det medvirker til at mindske risikoen for tab og giver investorer en vis grad af sikkerhed.

Det er dog vigtigt at bemærke, at det ikke er garanteret, at Provision Fundet altid vil være tilstrækkeligt til at dække eventuelle tab. Derfor er det altid vigtigt for investorer at lave deres egen risikovurdering og undersøge platformen nøje, inden de træffer en investeringsbeslutning.

Om Maclear er en god investering for dig, afhænger af dine investeringsmål.

Følg blot nedenstående trin, for at komme i gang med Maclear crowdlending:

 1. Opret en konto på https://maclear.ch/.
 2. Gennemfør KYC-processen.
 3. Overfør penge til Maclear.
 4. Vælg projekter og invester penge.
 5. Tjek løbende op på dine investeringer.

Fordele og ulemper ved Maclear

Maclear har en række fordele og ulemper, som du bør kende til.

Fordele:

 • Trustpilot: Maclear har meget gode anmeldelser på Trustpilot og kun få kritikpunkter.
 • Provision Fund: Lånene på Maclear er forsikret med platformens Provision Fund.
 • Højt afkast: Platformen lover et højt afkast på dine investeringer. Vær dog opmærksom på den øgede risiko.
 • Reguleret: Maclear er reguleret i Schweiz, som har gode standarder for regulering af finansielle virksomheder.

Ulemper:

 • SKAT: Når du investerer i virksomhedslån hos Maclear, har du selv ansvaret for at indberette din gevinst til SKAT.
 • Begrænset historik: Maclear er en ny platform med en begrænset historik.
 • Højt hævegebyr: Platformen har et relativt højt hævegebyr på 0,5% af det du hæver fra platformen. Gebyret er minimum på €2 (ca. 15 kr.).
 • Antal lån: Maclear er en lille platform med få projekter, som kan gøre det svært at diversificere dine investeringer meget.
 • Automatisk investering: Maclear gør det endnu ikke muligt at investere automatisk, men det er en feature der efter sigende skulle være på vej.
 • Sekundært marked: Maclear har ikke et sekundært marked hvor du kan sælge dine investeringer før deres udløbsdato. Det er også på vej ifølge Maclear.

Maclear features

I det følgende af denne Maclear anmeldelse gennemgås nogle af de vigtigste features.

1. Provision Fund

Maclear Provision Fund

Provision Fund er en vigtig del af Maclears platform, da det beskytter investorer mod risikoen for låntagers misligholdelse eller forsinkede betalinger. Fondens midler kommer fra Maclears egne indtægter samt provisioner fra finansierede projekter og transaktioner på det sekundære marked.

Når et projekt bliver finansieret på Maclear-platformen, går 2 % af midlerne direkte til Provision Fund. Desuden tilføjes alle provisioner, som Maclear har optjent fra transaktioner på det sekundære marked, også til fonden.

Hvis en låntager misligholder eller forsinkes med deres rentebetalinger i mere end 3 dage, vil Maclear bruge midlerne fra hensættelsesfonden til at sikre, at investorer stadig får deres hovedstol og rentebetalinger. Fondens midler dækker betalingerne, indtil låntager genoptager betalingen.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom hensættelsesfonden reducerer investeringsrisikoen, er den ikke helt sikker. Hvis der er behov for midler fra fonden til flere projekter, end der er tilgængelige midler til, er investeringerne ikke længere dækket af fonden.

2. Skatterapport

Maclear skatterapport

På Maclear er det nemt at få adgang til en skatterapport, som du skal bruge når du skal indberette din skat til Skattestyrelsen. Du kan gøre dette ved at klikke på “Statements” i menuen til venstre på platformen. Herfra kan du downloade en kontoudtog for en valgt periode, som kan bruges til at lette din skatteproces.

En fordel ved at bruge Maclear er, at de er baseret i Schweiz, hvor de ikke tilbageholder dine skattepenge. Dette kan have flere fordele, herunder forbedret likviditet og fleksibilitet for dig som investor. Det kan også gøre det nemmere for dig at håndtere dine skatteforpligtelser, da du har fuld kontrol over dine midler.

Det er en klar fordel ved at bruge Maclear, da nogle crowdlending-platforme i EU-lande skal tilbageholde skat for deres brugere.

Oprettelse af konto på Maclear.ch

På Maclear er det muligt at oprette en konto som privatperson og virksomhed.

 • Du skal have en bankkonto i Danmark eller EU
 • Du skal minimum være 18 år gammel

Sådan gør du:

 1. Opret en konto på https://maclear.ch/
 2. Verificér din e-mail
 3. Verificér din identitet
 4. Send penge til din Maclear konto
 5. Begynd at investere i virksomhedslån

Hvis du skal indsætte penge på din konto, anbefales det at benytte Euro, da det er den valuta, platformen opererer med. Dette kan potentielt spare dig for nogle valutagebyrer, afhængigt af din bank.

Maclear anmeldelser på Trustpilot

Baseret på over 35 anmeldelser på Trustpilot, har Maclear fået en TrustScore på 4,6 ud af 5 stjerner.

Størstedelen af Maclear anmeldelserne på Trustpilot er positive. I anmeldelserne roses Maclear for at have et godt afkast, at være nem at bruge og at platformen er baseret i Schweiz.

Den primære kritik at platformen er at der kun er få projekter og fra samme land.

Risici ved investering hos Maclear

Investering via Maclear indebærer visse risici, ligesom alle andre investeringer. De primære risici omfatter:

 • Låntagere: Hvis en låntager misligholder sit lån, kan du miste det beløb, du har investeret i det pågældende lån. De fleste lån på Maclear er dog dækket af en Provision Fund, der reducerer denne risiko. Denne forsikring afhænger dog af hvor meget der er til rådighed på Maclears Provision Fund.
 • Provision Fund: Hvis mange låntagere på samme tid ikke kan tilbagebetale deres gæld, risikerer du at Maclears Provision Fund ikke kan dække dit tab.
 • Maclear AG: Hvis Maclear selv går konkurs, kan det blive en udfordring at få dine penge igen.
 • Valutaudsving: Hvis du investerer i udenlandsk valuta, skal du være opmærksom på, at værdien af din investering kan gå op eller ned, afhængig af hvordan valutakurserne ændrer sig.
 • Finanskrise: Det er uforudsigeligt hvordan en økonomisk krise vil påvirke platformen og dine investeringer.
 • Garantiformuen: Dine kontante midler er ikke dækket af Garantiformuen, der normalt sikrer indskud i danske banker op til 750.000 kr.

Det er klogt at fordele dine investeringer over mange forskellige lån og långivere på Maclear for at sænke din risiko.

For at sprede din risiko endnu mere, kan du også overveje at bruge flere forskellige crowdlending-platforme udover Maclear. Derudover kan du overveje at sætte penge i flere slags værdipapirer, som for eksempel aktier, obligationer, fast ejendom og digitale valutaer.

Danske konkurrenter til Maclear

I Danmark konkurrerer Maclear med et begrænset antal andre crowdfunding-platforme. Dette inkluderer platforme der yder finansiel støtte til private, virksomheder og ejendomsprojekter.

Liste over danske alternativer til Maclear:

En væsentlig fordel ved de danske crowdlending-platforme er, at de assisterer med skattemæssige anliggender. De indberetter automatisk information til SKAT, hvilket simplificerer processen for investorerne i forhold til deres skattepligter sammenlignet med Maclear.

Skat af crowdlending på Maclear

Maclear indberetter ikke automatisk oplysninger om dine renteindtægter til SKAT. Det betyder, at du selv skal angive indtægten, du har opnået ved crowdlending på platformen.

Men du kan finde en oversigt over dine indtægter på platformen, hvilket gør det relativt nemt at indrapportere din indkomst til SKAT.

Hvis du er usikker på, hvordan du skal håndtere skatten fra Maclear, er det altid en god idé at række ud til Skattestyrelsen.

Bedste alternativer til Maclear

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt Maclear er den rette crowdlending-platform for dig, er der masser af gode alternativer at vælge imellem. Markedet byder på flere hundrede platforme, og nye tilkommer næsten hver måned.

Med så mange crowdlending-platforme at vælge imellem kan det virke overvældende. Af den grund rangerer SmartMoney løbende de bedste platforme baseret på kriterier som afkast, sikkerhed, funktionalitet og Trustpilot-anmeldelser.

Se top 10 bedste crowdlending platforme her.

Opsummering af Maclear anmeldelse

Maclear er en rigtig fin crowdlending-platform til investering i virksomhedslån, som tilbyder deres investorer et højt afkast på op til 15%.

Sammenlignet med danske crowdlending-platforme er dette afkast meget højt. Det kommer dog også med risiko.

Maclear er også populær på Trustpilot, hvor de fleste anmeldelser er positive. Maclears samlede score er meget højere end mange andre crowdlending-platforme.

Den største ulempe ved Maclear er, at platformen ikke tilbyder mulighed for salg af lån på et sekundært market. Samtidig skal du selv indberette din gevinst til SKAT.